INZERCIA

Kolkovňa River Park: Dajte si guláš a Plzeň. Neoľutujete

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný polliter Plzne s krémovou penou?

Je iba niekoľko miest v Bratislave, kam rád chodím na pivo. Sú to podniky, ktoré mám rokmi otestované. V prvom rade musí mať takýto podnik vynikajúce pivo. V druhom rade nesmie byť zafajčený, lebo nie je nič horšie, ako smrdieť ako popolník po 15 minútach. V treťom rade si v ňom musím nájsť miesto, vždy keď dostanem chuť na jedno orosené. Po návšteve Kolkovne v River Parku som do svojho zoznamu miest musel pridať jedno nové.

Prevádzka má typický plzenský dizajn interiéru, ktorým sa vyznačujú všekty podniky Kolkovne, ale aj tie, ktoré majú v názve Pilsner Urquell. Spoznáte ich ľahko: vnútri nájdete veľa dreva, na stenách obrázky z plzenského pivovaru, vrchnáky sudov a ďalšie iné drobnosti, vďaka ktorým sa tam budete cítiť ako v Plzni.

Kolkovňa je naozaj veľký podnik. Okrem prízemia je hore priestor pre väčšie partie, kam môžete zavolať všetkých vašich kamarátov. Dvojice či menšie skupinky sa pohodlne usadia aj v spodnej časti podniku pri stoloch pre dvoch. Ja som vyšiel hore a usadil sa vedľa veľkého okna.

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou? Krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou a výhľadom. Z miesta, kde som sedel, bol nádherne vidieť Dunaj a jeho nábrežie. Tankovú Plzeň (za 2,10 eura) som dostal načapované v mokrom pohári, čo hneď naznačovalo, že bol pohár predtým dôkladne umytý. To vždy oceňujem. Čašník ho priniesol a položil na keramický podpivník.

Keďže som prišiel vyhladnutý a po peknej prechádzke (od Mosta SNP po River Park je to príjemná prechádzka na 15 minút), objednal som si najprv fazuľovú polievku. Ani nie o 5 minút som ju už mal na stole. Veľké fialové fazule mi pripomenuli letné prázdniny u babky, ktorá robila najlepšiu fazuľovú polievku na planéte. Táto, pochopiteľne, nebola ako od babky, no stále chutila dobre, zahriala a potešila.

Ako hlavné jedlo som si vybral plzenský guláš. Zaujala ma kombinácia parených knedlí a zemiakových placiek. Na tanieri ma čakali kúsky hovädzieho mäska s feferónkami a čerstovu cibuľou. Šťavy bolo dostatok, tak som ju poctivo vytieral knedľami a plackami. Ak sa rozhodnete pre toto jedlo, dajte si pozor na placky. Boli úplne čerstvé, ešte horúce a popálil som si jazyk.

Poriadne najedený a po dvoch pivách som nakoniec odišiel spokojný domov, že som objavil ďalšie miesto, kde majú to, čo mám rád - poctivé čerstvé pivo, pekné prostredie, kvalitné chutné jedlo a dostatok miesta pre mňa a mojich kamarátov.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.