INZERCIA

Kolkovňa River Park: Dajte si guláš a Plzeň. Neoľutujete

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný polliter Plzne s krémovou penou?

Je iba niekoľko miest v Bratislave, kam rád chodím na pivo. Sú to podniky, ktoré mám rokmi otestované. V prvom rade musí mať takýto podnik vynikajúce pivo. V druhom rade nesmie byť zafajčený, lebo nie je nič horšie, ako smrdieť ako popolník po 15 minútach. V treťom rade si v ňom musím nájsť miesto, vždy keď dostanem chuť na jedno orosené. Po návšteve Kolkovne v River Parku som do svojho zoznamu miest musel pridať jedno nové.

Prevádzka má typický plzenský dizajn interiéru, ktorým sa vyznačujú všekty podniky Kolkovne, ale aj tie, ktoré majú v názve Pilsner Urquell. Spoznáte ich ľahko: vnútri nájdete veľa dreva, na stenách obrázky z plzenského pivovaru, vrchnáky sudov a ďalšie iné drobnosti, vďaka ktorým sa tam budete cítiť ako v Plzni.

Kolkovňa je naozaj veľký podnik. Okrem prízemia je hore priestor pre väčšie partie, kam môžete zavolať všetkých vašich kamarátov. Dvojice či menšie skupinky sa pohodlne usadia aj v spodnej časti podniku pri stoloch pre dvoch. Ja som vyšiel hore a usadil sa vedľa veľkého okna.

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou? Krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou a výhľadom. Z miesta, kde som sedel, bol nádherne vidieť Dunaj a jeho nábrežie. Tankovú Plzeň (za 2,10 eura) som dostal načapované v mokrom pohári, čo hneď naznačovalo, že bol pohár predtým dôkladne umytý. To vždy oceňujem. Čašník ho priniesol a položil na keramický podpivník.

Keďže som prišiel vyhladnutý a po peknej prechádzke (od Mosta SNP po River Park je to príjemná prechádzka na 15 minút), objednal som si najprv fazuľovú polievku. Ani nie o 5 minút som ju už mal na stole. Veľké fialové fazule mi pripomenuli letné prázdniny u babky, ktorá robila najlepšiu fazuľovú polievku na planéte. Táto, pochopiteľne, nebola ako od babky, no stále chutila dobre, zahriala a potešila.

Ako hlavné jedlo som si vybral plzenský guláš. Zaujala ma kombinácia parených knedlí a zemiakových placiek. Na tanieri ma čakali kúsky hovädzieho mäska s feferónkami a čerstovu cibuľou. Šťavy bolo dostatok, tak som ju poctivo vytieral knedľami a plackami. Ak sa rozhodnete pre toto jedlo, dajte si pozor na placky. Boli úplne čerstvé, ešte horúce a popálil som si jazyk.

Poriadne najedený a po dvoch pivách som nakoniec odišiel spokojný domov, že som objavil ďalšie miesto, kde majú to, čo mám rád - poctivé čerstvé pivo, pekné prostredie, kvalitné chutné jedlo a dostatok miesta pre mňa a mojich kamarátov.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.