SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Kolkovňa River Park: Dajte si guláš a Plzeň. Neoľutujete

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný polliter Plzne s krémovou penou?

Je iba niekoľko miest v Bratislave, kam rád chodím na pivo. Sú to podniky, ktoré mám rokmi otestované. V prvom rade musí mať takýto podnik vynikajúce pivo. V druhom rade nesmie byť zafajčený, lebo nie je nič horšie, ako smrdieť ako popolník po 15 minútach. V treťom rade si v ňom musím nájsť miesto, vždy keď dostanem chuť na jedno orosené. Po návšteve Kolkovne v River Parku som do svojho zoznamu miest musel pridať jedno nové.

Prevádzka má typický plzenský dizajn interiéru, ktorým sa vyznačujú všekty podniky Kolkovne, ale aj tie, ktoré majú v názve Pilsner Urquell. Spoznáte ich ľahko: vnútri nájdete veľa dreva, na stenách obrázky z plzenského pivovaru, vrchnáky sudov a ďalšie iné drobnosti, vďaka ktorým sa tam budete cítiť ako v Plzni.

Kolkovňa je naozaj veľký podnik. Okrem prízemia je hore priestor pre väčšie partie, kam môžete zavolať všetkých vašich kamarátov. Dvojice či menšie skupinky sa pohodlne usadia aj v spodnej časti podniku pri stoloch pre dvoch. Ja som vyšiel hore a usadil sa vedľa veľkého okna.

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou? Krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou a výhľadom. Z miesta, kde som sedel, bol nádherne vidieť Dunaj a jeho nábrežie. Tankovú Plzeň (za 2,10 eura) som dostal načapované v mokrom pohári, čo hneď naznačovalo, že bol pohár predtým dôkladne umytý. To vždy oceňujem. Čašník ho priniesol a položil na keramický podpivník.

Keďže som prišiel vyhladnutý a po peknej prechádzke (od Mosta SNP po River Park je to príjemná prechádzka na 15 minút), objednal som si najprv fazuľovú polievku. Ani nie o 5 minút som ju už mal na stole. Veľké fialové fazule mi pripomenuli letné prázdniny u babky, ktorá robila najlepšiu fazuľovú polievku na planéte. Táto, pochopiteľne, nebola ako od babky, no stále chutila dobre, zahriala a potešila.

Ako hlavné jedlo som si vybral plzenský guláš. Zaujala ma kombinácia parených knedlí a zemiakových placiek. Na tanieri ma čakali kúsky hovädzieho mäska s feferónkami a čerstovu cibuľou. Šťavy bolo dostatok, tak som ju poctivo vytieral knedľami a plackami. Ak sa rozhodnete pre toto jedlo, dajte si pozor na placky. Boli úplne čerstvé, ešte horúce a popálil som si jazyk.

Poriadne najedený a po dvoch pivách som nakoniec odišiel spokojný domov, že som objavil ďalšie miesto, kde majú to, čo mám rád - poctivé čerstvé pivo, pekné prostredie, kvalitné chutné jedlo a dostatok miesta pre mňa a mojich kamarátov.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.
Autorská strana Petra Šabatu

Keď v Česku umierajú mŕtvi (píše Petr Šabata)

Popis jedného smutného slovensko-českého koronavírusového zápasu.

Ilustračné foto.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík