INZERCIA

Kolkovňa River Park: Dajte si guláš a Plzeň. Neoľutujete

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný polliter Plzne s krémovou penou?

Je iba niekoľko miest v Bratislave, kam rád chodím na pivo. Sú to podniky, ktoré mám rokmi otestované. V prvom rade musí mať takýto podnik vynikajúce pivo. V druhom rade nesmie byť zafajčený, lebo nie je nič horšie, ako smrdieť ako popolník po 15 minútach. V treťom rade si v ňom musím nájsť miesto, vždy keď dostanem chuť na jedno orosené. Po návšteve Kolkovne v River Parku som do svojho zoznamu miest musel pridať jedno nové.

Prevádzka má typický plzenský dizajn interiéru, ktorým sa vyznačujú všekty podniky Kolkovne, ale aj tie, ktoré majú v názve Pilsner Urquell. Spoznáte ich ľahko: vnútri nájdete veľa dreva, na stenách obrázky z plzenského pivovaru, vrchnáky sudov a ďalšie iné drobnosti, vďaka ktorým sa tam budete cítiť ako v Plzni.

Kolkovňa je naozaj veľký podnik. Okrem prízemia je hore priestor pre väčšie partie, kam môžete zavolať všetkých vašich kamarátov. Dvojice či menšie skupinky sa pohodlne usadia aj v spodnej časti podniku pri stoloch pre dvoch. Ja som vyšiel hore a usadil sa vedľa veľkého okna.

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou? Krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou a výhľadom. Z miesta, kde som sedel, bol nádherne vidieť Dunaj a jeho nábrežie. Tankovú Plzeň (za 2,10 eura) som dostal načapované v mokrom pohári, čo hneď naznačovalo, že bol pohár predtým dôkladne umytý. To vždy oceňujem. Čašník ho priniesol a položil na keramický podpivník.

Keďže som prišiel vyhladnutý a po peknej prechádzke (od Mosta SNP po River Park je to príjemná prechádzka na 15 minút), objednal som si najprv fazuľovú polievku. Ani nie o 5 minút som ju už mal na stole. Veľké fialové fazule mi pripomenuli letné prázdniny u babky, ktorá robila najlepšiu fazuľovú polievku na planéte. Táto, pochopiteľne, nebola ako od babky, no stále chutila dobre, zahriala a potešila.

Ako hlavné jedlo som si vybral plzenský guláš. Zaujala ma kombinácia parených knedlí a zemiakových placiek. Na tanieri ma čakali kúsky hovädzieho mäska s feferónkami a čerstovu cibuľou. Šťavy bolo dostatok, tak som ju poctivo vytieral knedľami a plackami. Ak sa rozhodnete pre toto jedlo, dajte si pozor na placky. Boli úplne čerstvé, ešte horúce a popálil som si jazyk.

Poriadne najedený a po dvoch pivách som nakoniec odišiel spokojný domov, že som objavil ďalšie miesto, kde majú to, čo mám rád - poctivé čerstvé pivo, pekné prostredie, kvalitné chutné jedlo a dostatok miesta pre mňa a mojich kamarátov.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Policajti, vojaci aj vrtuľník. Vrahov Kubašiaka hľadali tri dni

Obvinenia voči Šajgalovi, ktorý je na úteku, odznova prejedná prvostupňový okresný súd.

KOMENTÁRE

Slovensko ničí lowcostová mentalita. Kedy s tým niečo urobíme?

Atmosféra nedôstojných príjmov nás ničí.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.