SME

Kolkovňa River Park: Dajte si guláš a Plzeň. Neoľutujete

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný polliter Plzne s krémovou penou?

Je iba niekoľko miest v Bratislave, kam rád chodím na pivo. Sú to podniky, ktoré mám rokmi otestované. V prvom rade musí mať takýto podnik vynikajúce pivo. V druhom rade nesmie byť zafajčený, lebo nie je nič horšie, ako smrdieť ako popolník po 15 minútach. V treťom rade si v ňom musím nájsť miesto, vždy keď dostanem chuť na jedno orosené. Po návšteve Kolkovne v River Parku som do svojho zoznamu miest musel pridať jedno nové.

Prevádzka má typický plzenský dizajn interiéru, ktorým sa vyznačujú všekty podniky Kolkovne, ale aj tie, ktoré majú v názve Pilsner Urquell. Spoznáte ich ľahko: vnútri nájdete veľa dreva, na stenách obrázky z plzenského pivovaru, vrchnáky sudov a ďalšie iné drobnosti, vďaka ktorým sa tam budete cítiť ako v Plzni.

Kolkovňa je naozaj veľký podnik. Okrem prízemia je hore priestor pre väčšie partie, kam môžete zavolať všetkých vašich kamarátov. Dvojice či menšie skupinky sa pohodlne usadia aj v spodnej časti podniku pri stoloch pre dvoch. Ja som vyšiel hore a usadil sa vedľa veľkého okna.

Viete čo je lepšie ako krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou? Krásne načapovaný tankový polliter piva Plzeň s krémovou penou a výhľadom. Z miesta, kde som sedel, bol nádherne vidieť Dunaj a jeho nábrežie. Tankovú Plzeň (za 2,10 eura) som dostal načapované v mokrom pohári, čo hneď naznačovalo, že bol pohár predtým dôkladne umytý. To vždy oceňujem. Čašník ho priniesol a položil na keramický podpivník.

Keďže som prišiel vyhladnutý a po peknej prechádzke (od Mosta SNP po River Park je to príjemná prechádzka na 15 minút), objednal som si najprv fazuľovú polievku. Ani nie o 5 minút som ju už mal na stole. Veľké fialové fazule mi pripomenuli letné prázdniny u babky, ktorá robila najlepšiu fazuľovú polievku na planéte. Táto, pochopiteľne, nebola ako od babky, no stále chutila dobre, zahriala a potešila.

Ako hlavné jedlo som si vybral plzenský guláš. Zaujala ma kombinácia parených knedlí a zemiakových placiek. Na tanieri ma čakali kúsky hovädzieho mäska s feferónkami a čerstovu cibuľou. Šťavy bolo dostatok, tak som ju poctivo vytieral knedľami a plackami. Ak sa rozhodnete pre toto jedlo, dajte si pozor na placky. Boli úplne čerstvé, ešte horúce a popálil som si jazyk.

Poriadne najedený a po dvoch pivách som nakoniec odišiel spokojný domov, že som objavil ďalšie miesto, kde majú to, čo mám rád - poctivé čerstvé pivo, pekné prostredie, kvalitné chutné jedlo a dostatok miesta pre mňa a mojich kamarátov.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Peter Nagy pre SME Creative, Pilsner Urquell

Komerčné články

  1. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Koľko stojí dovolenka na lodi a koľko apartmán pri mori?
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  5. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  1. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 6 680
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 151
  3. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 4 454
  4. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 3 037
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 2 546
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 446
  7. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 1 929
  8. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár 1 540
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu