Sládkovia spojili chute šiestich druhov chmeľu

Pre nevšedné chuťové zážitky nemusia milovníci pivných špeciálov ďaleko cestovať, stačí navštíviť prevádzku zapojenú do programu Voľba sládkov. V novembri na nich čaká unikátny svetlý ležiak s plnou horkou chuťou a výraznou chmeľovou arómou, vyrobený zo šiestich druhov chmeľu v pivovare Radegast.

(Zdroj: http://www.volbasladkov.sk/)

Nošovickí sládkovia z pivovaru Radegast si potrpia na nezameniteľnú chuť a ostrosť správne horkého piva. Výrazne chmelený ležiak zo šiestich druhov chmeľu pripomína pivá typu IPA, avšak pri jeho varení sa využívajú kvasinky spodného kvasenia a proces ležania zaisťuje ľahšie a jasnejšie telo piva. Sládkovia uvarili tento ležiak zo šiestich druhov chmeľu a troch druhov sladu, pričom pivo získalo svoju výraznú chmeľovú arómu vďaka chmeleniu za studena.

„Ležiak zo šiestich druhov chmeľu (alkohol 5,1% obj.) ponúka milovníkom piva plnú horkú chuť a výraznú chmeľovú arómu doplnenú o príjemnú vôňu citrusov, ktorá je pre štandardný ležiak netradičná. Toto pivo je najlepšie čapovať naraz, maximálne na dvakrát, aby sa všetky aromatické látky pomaly uvoľňovali až pri jeho samotnej konzumácii,“ odporúča obchodný sládok Zdeněk Baszczynski z pivovaru Radegast.

Originálny chuťový zážitok je možné ešte zvýrazniť správnym výberom pokrmov, ktoré podčiarknu horkú chmeľovú chuť s ovocnými tónmi. Hodia sa výrazné zrejúce syry alebo čokoládovo-karamelové a ovocné zákusky.

Program Voľba sládkov, v rámci ktorého Pivovary Topvar ležiak zo šiestich druhov chmeľu v novembri ponúkajú, prináša už druhý rok všetkým milovníkom piva každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Zoznam prevádzok, kde si v novembri môžete tento špeciál vychutnať nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.