Sládkovia spojili chute šiestich druhov chmeľu

Pre nevšedné chuťové zážitky nemusia milovníci pivných špeciálov ďaleko cestovať, stačí navštíviť prevádzku zapojenú do programu Voľba sládkov. V novembri na nich čaká unikátny svetlý ležiak s plnou horkou chuťou a výraznou chmeľovou arómou, vyrobený zo šiestich druhov chmeľu v pivovare Radegast.

(Zdroj: http://www.volbasladkov.sk/)

Nošovickí sládkovia z pivovaru Radegast si potrpia na nezameniteľnú chuť a ostrosť správne horkého piva. Výrazne chmelený ležiak zo šiestich druhov chmeľu pripomína pivá typu IPA, avšak pri jeho varení sa využívajú kvasinky spodného kvasenia a proces ležania zaisťuje ľahšie a jasnejšie telo piva. Sládkovia uvarili tento ležiak zo šiestich druhov chmeľu a troch druhov sladu, pričom pivo získalo svoju výraznú chmeľovú arómu vďaka chmeleniu za studena.

„Ležiak zo šiestich druhov chmeľu (alkohol 5,1% obj.) ponúka milovníkom piva plnú horkú chuť a výraznú chmeľovú arómu doplnenú o príjemnú vôňu citrusov, ktorá je pre štandardný ležiak netradičná. Toto pivo je najlepšie čapovať naraz, maximálne na dvakrát, aby sa všetky aromatické látky pomaly uvoľňovali až pri jeho samotnej konzumácii,“ odporúča obchodný sládok Zdeněk Baszczynski z pivovaru Radegast.

Originálny chuťový zážitok je možné ešte zvýrazniť správnym výberom pokrmov, ktoré podčiarknu horkú chmeľovú chuť s ovocnými tónmi. Hodia sa výrazné zrejúce syry alebo čokoládovo-karamelové a ovocné zákusky.

Program Voľba sládkov, v rámci ktorého Pivovary Topvar ležiak zo šiestich druhov chmeľu v novembri ponúkajú, prináša už druhý rok všetkým milovníkom piva každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Zoznam prevádzok, kde si v novembri môžete tento špeciál vychutnať nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.