SME

Sládkovia spojili chute šiestich druhov chmeľu

Pre nevšedné chuťové zážitky nemusia milovníci pivných špeciálov ďaleko cestovať, stačí navštíviť prevádzku zapojenú do programu Voľba sládkov. V novembri na nich čaká unikátny svetlý ležiak s plnou horkou chuťou a výraznou chmeľovou arómou, vyrobený zo šiestich druhov chmeľu v pivovare Radegast.

(Zdroj: http://www.volbasladkov.sk/)

Nošovickí sládkovia z pivovaru Radegast si potrpia na nezameniteľnú chuť a ostrosť správne horkého piva. Výrazne chmelený ležiak zo šiestich druhov chmeľu pripomína pivá typu IPA, avšak pri jeho varení sa využívajú kvasinky spodného kvasenia a proces ležania zaisťuje ľahšie a jasnejšie telo piva. Sládkovia uvarili tento ležiak zo šiestich druhov chmeľu a troch druhov sladu, pričom pivo získalo svoju výraznú chmeľovú arómu vďaka chmeleniu za studena.

„Ležiak zo šiestich druhov chmeľu (alkohol 5,1% obj.) ponúka milovníkom piva plnú horkú chuť a výraznú chmeľovú arómu doplnenú o príjemnú vôňu citrusov, ktorá je pre štandardný ležiak netradičná. Toto pivo je najlepšie čapovať naraz, maximálne na dvakrát, aby sa všetky aromatické látky pomaly uvoľňovali až pri jeho samotnej konzumácii,“ odporúča obchodný sládok Zdeněk Baszczynski z pivovaru Radegast.

SkryťVypnúť reklamu

Originálny chuťový zážitok je možné ešte zvýrazniť správnym výberom pokrmov, ktoré podčiarknu horkú chmeľovú chuť s ovocnými tónmi. Hodia sa výrazné zrejúce syry alebo čokoládovo-karamelové a ovocné zákusky.

Program Voľba sládkov, v rámci ktorého Pivovary Topvar ležiak zo šiestich druhov chmeľu v novembri ponúkajú, prináša už druhý rok všetkým milovníkom piva každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Zoznam prevádzok, kde si v novembri môžete tento špeciál vychutnať nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.

Komerčné články

  1. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  3. Ako zvládnuť podnikanie, rodinu aj voľný čas bez kompromisov?
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme
  6. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť?
  8. Veterné parky: vizuálny smog alebo nová estetika energetiky?
  1. Kalamita v Markovej spracovaná v súlade so zákonom
  2. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov
  3. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  4. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete
  5. Fico škodí ekonomike, predbehli nás aj Rumuni
  6. Skvelý sortiment za výnimočne nízke ceny nájdete v Pepco
  7. S nami máte prístup do všetkých záhrad
  8. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  1. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 17 009
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 8 849
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 218
  4. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie 5 436
  5. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 4 060
  6. Muži, nepodceňujte návštevu kardiológa. Srdce máte len jedno 2 635
  7. Môže hudba pomôcť neurologickým pacientom lepšie chodiť? 2 219
  8. Maratónska kampaň, ktorú nebudeme vidieť, ale budeme o nej počuť 1 830
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11

Vyhľadávaná reštaurácia McDonald's na Hornej Nitre prešla v týchto dňoch výraznou premenou, ktorá prináša viacero noviniek pre ešte lepší zákaznícky zážitok.


SkryťZatvoriť reklamu