Sládkovia spojili chute šiestich druhov chmeľu

Pre nevšedné chuťové zážitky nemusia milovníci pivných špeciálov ďaleko cestovať, stačí navštíviť prevádzku zapojenú do programu Voľba sládkov. V novembri na nich čaká unikátny svetlý ležiak s plnou horkou chuťou a výraznou chmeľovou arómou, vyrobený zo šiestich druhov chmeľu v pivovare Radegast.

(Zdroj: http://www.volbasladkov.sk/)

Nošovickí sládkovia z pivovaru Radegast si potrpia na nezameniteľnú chuť a ostrosť správne horkého piva. Výrazne chmelený ležiak zo šiestich druhov chmeľu pripomína pivá typu IPA, avšak pri jeho varení sa využívajú kvasinky spodného kvasenia a proces ležania zaisťuje ľahšie a jasnejšie telo piva. Sládkovia uvarili tento ležiak zo šiestich druhov chmeľu a troch druhov sladu, pričom pivo získalo svoju výraznú chmeľovú arómu vďaka chmeleniu za studena.

„Ležiak zo šiestich druhov chmeľu (alkohol 5,1% obj.) ponúka milovníkom piva plnú horkú chuť a výraznú chmeľovú arómu doplnenú o príjemnú vôňu citrusov, ktorá je pre štandardný ležiak netradičná. Toto pivo je najlepšie čapovať naraz, maximálne na dvakrát, aby sa všetky aromatické látky pomaly uvoľňovali až pri jeho samotnej konzumácii,“ odporúča obchodný sládok Zdeněk Baszczynski z pivovaru Radegast.

Originálny chuťový zážitok je možné ešte zvýrazniť správnym výberom pokrmov, ktoré podčiarknu horkú chmeľovú chuť s ovocnými tónmi. Hodia sa výrazné zrejúce syry alebo čokoládovo-karamelové a ovocné zákusky.

Program Voľba sládkov, v rámci ktorého Pivovary Topvar ležiak zo šiestich druhov chmeľu v novembri ponúkajú, prináša už druhý rok všetkým milovníkom piva každý mesiac jeden unikátny druh čapovaného piva v ich obľúbenej pivárni či reštaurácii. Zoznam prevádzok, kde si v novembri môžete tento špeciál vychutnať nájdete na stránke www.volbasladkov.sk.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.