INZERCIA

Pilsner Urquell Pub v Prešove: Aj reštaurácia v nákupnom centre môže mať jedinečnú atmosféru

Atmosféra, ktorú by ste medzi obchodmi nečakali.

Prechádzate sa uličkami nákupného centra medzi vyblýskanými obchodmi a uponáhľanými ľuďmi, zrazu vojdete do dverí, ktoré vás prenesú do celkom iného sveta - sveta tradičného piva, chutného jedla a priateľských stretnutí. Reštaurácia Pilsner Urquell Pub v Prešove je príkladom toho, že aj v nákupnom centre sa dá nájsť reštaurácia s príjemnou atmosférou, pokojom a poctivým jedlom a skvelým pivom.

Ja som reštauráciu navštívila v nedeľu na obed. V Pilsner Urquell Pube sedeli rodiny na spoločných obedoch, mladé páry, ktoré sa prišli najesť medzi nákupmi a mnohí iní hostia. Tento podnik je príjemnou voľbou popri gastro prevádzkach typických pre nákupné centrá. Nesedíte teda priamo v uličke, ale v štýlovo zariadenej reštaurácii, nemusíte do seba rýchlo nahádzať nejaké čínske rezance a zapiť ich kolou, ale vychutnať si napríklad aj poctivú sviečkovú na smotane a smäd uhasiť tankovou Plzňou.

nteriér reštaurácie je naozaj očarujúci. Obklad z tmavého dreva, červené tehličky, dobové obrázky na stenách a medené pivné tanky priamo v strede reštaurácie vo vás vzbudia dojem, že nie ste na nákupoch v Prešove, ale na pive niekde v Plzni.

Hneď ako som sa usadila, prišla čašníčka s jedálnym lístkom. Hneď som si vypýtala jedno veľké tankové pivo Pilsner Urquell a začala vyberať z menu. Hoci reštaurácia ponúka výhodné denné obedové menu aj cez víkend, rozhodla som sa nájsť nejakú špecialitu v klasickom jedálnom lístku.

Po niekoľkých minútach som mala pred sebou pivo načapované priamo z tankov, neďaleko ktorých som sedela. Aj vďaka tomu, že priamo na nich je napísané, kedy boli plnené, zákazník vie, že má na stole čerstvé pivo s chuťou rovnakou, akú by dostal v stovky kilometrov vzdialenom pivovare v Plzni. Príjemne orosený pohár, hrubá vrstva bielej smotanovej peny nasvedčovali, že pivo bude aj dobre chutiť. A tak to aj naozaj bolo. Už prvý veľký dúšok piva ma presvedčil, že v Prešove je Plzeň presne taká, aká má byť - osviežujúca a príjemne horká.

V jedálnom lístku reštaurácie si môžete vybrať spomedzi jedál typických pre českú kuchyňu akými je knedlo, vepřo, zelo, plzenský guláš, moravský vrabec či sviečková na smotane. V ponuke sú však aj, momentálne veľmi populárne, burgre, jedlá z rýb alebo šaláty. Ak dostanete chuť na pizzu, prinesú vám ju z vedľajšej pizzerie.

Ja som sa rozhodla pre mrkovú polievku a miestnu špecialitu - mini burgre s hovädzím mäsom. Mrkvový krém v klasickom bielom hlbokom tanieri mi čašníčka priniesla po niekoľkých minútach čakania. Polievka bola hustá a horúca. Výnimočnou ju robila výrazná chuť rozmarínu a šafránu, ale tiež opražené kúsky slaninky na vrchu. Polievky mám veľmi rada a tento mrkvový krém bol naozaj taký dobrý, že by som si ho dala aj ako druhý chod.

Po polievke však prišli na rad mini burgre. Na veľkom tanieri boli uložené tri mini hamburgery, hrubšie zemiakové hranolky a tmavá omáčka. Už na prvý pohľad bolo jasné, že žemle sú domáce, rovnako ako omáčka, čomu som sa úprimne potešila. V burgroch nebolo mleté hovädzie, ale čoraz populárnejšie trhané hovädzie mäsko s rozpusteným syrom a chrumkavou slaninou. Zaujímavým jedlo robila aj tmavá sladkastá omáčka Jack Daniels.

Všetko dokopy malo naozaj príjemne zaujímavú chuť, s akou som sa doteraz nestretla. Mne osobne však prekážalo, že v burgroch nebola žiadna zelenina a neservírovala sa ani ako príloha zvlášť na tanieri. Hoci sú burgre mini, už po dvoch máte pocit, že ste zjedli jeden veľký. Lepšie teda je, ak sa máte s kým podeliť.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Piváreň u Floriána v Prešove: Aj východ pozná kačacie špeciality a dobré pivo

Ak niekedy navštívite Prešov, určite navštívte Pilsner Urquell Pub v nákupnom centre OC Max. Už len za tú výbornú tankovú Plzeň vám to určite stojí.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

S elektronickým receptom riskuje pacient tour po lekárňach

Čítačku kariet, ktorú potrebujú, aby sa pripojili do elektronického systému receptov, stále nemá 40 percent lekárnikov. Termíny už tlačia.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.