SME

Pilsner Urquell Pub v Prešove: Aj reštaurácia v nákupnom centre môže mať jedinečnú atmosféru

Atmosféra, ktorú by ste medzi obchodmi nečakali.

Prechádzate sa uličkami nákupného centra medzi vyblýskanými obchodmi a uponáhľanými ľuďmi, zrazu vojdete do dverí, ktoré vás prenesú do celkom iného sveta - sveta tradičného piva, chutného jedla a priateľských stretnutí. Reštaurácia Pilsner Urquell Pub v Prešove je príkladom toho, že aj v nákupnom centre sa dá nájsť reštaurácia s príjemnou atmosférou, pokojom a poctivým jedlom a skvelým pivom.

Ja som reštauráciu navštívila v nedeľu na obed. V Pilsner Urquell Pube sedeli rodiny na spoločných obedoch, mladé páry, ktoré sa prišli najesť medzi nákupmi a mnohí iní hostia. Tento podnik je príjemnou voľbou popri gastro prevádzkach typických pre nákupné centrá. Nesedíte teda priamo v uličke, ale v štýlovo zariadenej reštaurácii, nemusíte do seba rýchlo nahádzať nejaké čínske rezance a zapiť ich kolou, ale vychutnať si napríklad aj poctivú sviečkovú na smotane a smäd uhasiť tankovou Plzňou.

nteriér reštaurácie je naozaj očarujúci. Obklad z tmavého dreva, červené tehličky, dobové obrázky na stenách a medené pivné tanky priamo v strede reštaurácie vo vás vzbudia dojem, že nie ste na nákupoch v Prešove, ale na pive niekde v Plzni.

Hneď ako som sa usadila, prišla čašníčka s jedálnym lístkom. Hneď som si vypýtala jedno veľké tankové pivo Pilsner Urquell a začala vyberať z menu. Hoci reštaurácia ponúka výhodné denné obedové menu aj cez víkend, rozhodla som sa nájsť nejakú špecialitu v klasickom jedálnom lístku.

Po niekoľkých minútach som mala pred sebou pivo načapované priamo z tankov, neďaleko ktorých som sedela. Aj vďaka tomu, že priamo na nich je napísané, kedy boli plnené, zákazník vie, že má na stole čerstvé pivo s chuťou rovnakou, akú by dostal v stovky kilometrov vzdialenom pivovare v Plzni. Príjemne orosený pohár, hrubá vrstva bielej smotanovej peny nasvedčovali, že pivo bude aj dobre chutiť. A tak to aj naozaj bolo. Už prvý veľký dúšok piva ma presvedčil, že v Prešove je Plzeň presne taká, aká má byť - osviežujúca a príjemne horká.

V jedálnom lístku reštaurácie si môžete vybrať spomedzi jedál typických pre českú kuchyňu akými je knedlo, vepřo, zelo, plzenský guláš, moravský vrabec či sviečková na smotane. V ponuke sú však aj, momentálne veľmi populárne, burgre, jedlá z rýb alebo šaláty. Ak dostanete chuť na pizzu, prinesú vám ju z vedľajšej pizzerie.

Ja som sa rozhodla pre mrkovú polievku a miestnu špecialitu - mini burgre s hovädzím mäsom. Mrkvový krém v klasickom bielom hlbokom tanieri mi čašníčka priniesla po niekoľkých minútach čakania. Polievka bola hustá a horúca. Výnimočnou ju robila výrazná chuť rozmarínu a šafránu, ale tiež opražené kúsky slaninky na vrchu. Polievky mám veľmi rada a tento mrkvový krém bol naozaj taký dobrý, že by som si ho dala aj ako druhý chod.

Po polievke však prišli na rad mini burgre. Na veľkom tanieri boli uložené tri mini hamburgery, hrubšie zemiakové hranolky a tmavá omáčka. Už na prvý pohľad bolo jasné, že žemle sú domáce, rovnako ako omáčka, čomu som sa úprimne potešila. V burgroch nebolo mleté hovädzie, ale čoraz populárnejšie trhané hovädzie mäsko s rozpusteným syrom a chrumkavou slaninou. Zaujímavým jedlo robila aj tmavá sladkastá omáčka Jack Daniels.

Všetko dokopy malo naozaj príjemne zaujímavú chuť, s akou som sa doteraz nestretla. Mne osobne však prekážalo, že v burgroch nebola žiadna zelenina a neservírovala sa ani ako príloha zvlášť na tanieri. Hoci sú burgre mini, už po dvoch máte pocit, že ste zjedli jeden veľký. Lepšie teda je, ak sa máte s kým podeliť.

Prečítajte si tiež: Piváreň u Floriána v Prešove: Aj východ pozná kačacie špeciality a dobré pivo Čítajte 

Ak niekedy navštívite Prešov, určite navštívte Pilsner Urquell Pub v nákupnom centre OC Max. Už len za tú výbornú tankovú Plzeň vám to určite stojí.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Ako rozoznať dobrú kávu? Poradí pražiarka
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Letná revolúcia a špeciál o mužoch a našich svetoch
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  3. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  4. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  5. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  6. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  7. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  8. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 20 612
  2. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 6 146
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 941
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 4 167
  5. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 3 963
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 487
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 299
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 273
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu