INZERCIA

U Grolla v Michalovciach: Kúsok skutočného Česka na Zemplíne

Pomyslíte si, že vám omylom priniesli dvojitú porciu.

V sobotu na obed postupne vchádzali do bielo-červeného domčeka so živým plotom, zelenými slnečníkmi a pútačmi skupinky ľudí, tak sme sa s kamarátom zamiešali medzi nich.

Reštaurácia U Grolla sa nachádza neďaleko centra Michaloviec. Prešli sme cez terasu oddelenú od ulice živým plotom. Keď sme vošli dovnútra, udreli nám do očí diplomy zo súťaže čapovania piva Master Bartender a tiež certifikáty kvality. Od začiatku boli moje očakávania od tohto podniku a tiež od kvality tamojšieho piva vyššie.

Reštaurácia je zariadená v štýle typickom pre podniky plzenského charakteru. Tmavé drevo, zelené doplnky, krásna drevená podlaha a medené tanky priamo na očiach všetkých návštevníkov evokovali atmosféru tradičnej českej mestskej pivárničky. Všade, kde som sa pozrela, mi udrel do očí nejaký milý detail, napríklad kvety zasadené v plechovom súdku Pilsner Urquell.

Reštaurácia ponúka denné menu za približne 4 eurá aj cez víkend a aj to bol dôvod, prečo bol podnik takmer plný už necelú hodinu po otvorení. Neustále si do podniku miestni prichádzali aj po jedlo so sebou.

Medzi jednotlivými stolmi kmitalo niekoľko mladých čašníčok, jedna z nich prišla k nám hneď, keď sme sa usadili. Ja som si objednala veľkú Plzeň načapovanú na hladinku a požiadala o jedálne lístky. Menu reštaurácie pozostáva najmä z jedál typických pre súčasnú slovenskú a českú kuchyňu. K pivku si môžete dať diabolské topinky, nakladaný hermelín či domácu kačaciu paštétu. Ako špeciality podniku reštaurácia označuje plzenský guláš, moravského vrabca, českú klasiku „knedlo, vepřo, zelo“ alebo pečené rebrá. Môžete si vybrať aj z niekoľkých druhov burgrov, cestovín a šalátov.

Kým som si z menu vybrala svoj sobotný obed ja, už som mala na stole naozaj ukážkovú hladinku Pilsner Urquell. Už na prvý pohľad bolo vidno, že tankové pivo je čapované na jedenkrát, keďže pena bola lahodne krémová. Hneď prvý hlt ma presvedčil, že U Grolla sa o pivo naozaj starajú. Bolo svieže s jasnou farbou a výbornou arómou. Keď som sa pozrela okolo, všimla som si, že nie som jediná, ktorej tunajšia Plzeň chutí, keďže aspoň jeden plný pollitrák bol takmer na každom stole.

Z jedálneho lístka som si vybrala kurací vývar a stroganoff z pravej hovädzej sviečkovice s maslovými haluškami. Na jedlo sme vôbec nečakali dlho. Nestihla som vychutnať ani tretinu tankovej Plzne a už bola predo mnou polievka. Kurací vývar s rezancami chutil presne tak, ako sme zvyknutí z nedeľného obeda doma.

Krátko po tom, ako som dojedla polievku, mi už čašníčka niesla obrovský okrúhly tanier s druhým chodom. Porcia ma naozaj zarazila, mala som pocit, že mám omylom dvojitú porciu. Keď som si však nenápadne všímala okolie, zistila som, že obrovské porcie sú v podniku štandardom. Stroganoff bol výborný, v smotanovej omáčky bola okrem kúskov mäsa aj cibuľka a kyslé uhorky. Chute spolu výborne ladili, len tu porciu som naozaj nezvládla zjesť.

Reštaurácia U Grolla príjemne prekvapila. Krásny interiér, milý personál, špičkové pivo a vynikajúce jedlo, ktoré zasýti aj najväčších jedákov, robí z podniku perlu „perly Zemplína“.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Štefunko: Nešiel by som do toho, keby som mal byť bezvýznamný hráč

Predseda novej strany Progresívne Slovensko si trúfa vo voľbách na 15 percent. Kandidátov chce nasadiť už do tohtoročných komunáliek.

ŠPORT

Nechcel som, aby Nasťa odišla. Dnes to chápem, tvrdí jej brat

Ako je možné, že Kuzminová vyhráva, a naši nie, čudujú sa Rusi.

KOMENTÁRE

Štefunkov test politických zákonitostí

Vyzerá to, ako keby cielene trolovali voličov nezaujímavými témami.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.