INZERCIA

U Grolla v Michalovciach: Kúsok skutočného Česka na Zemplíne

Pomyslíte si, že vám omylom priniesli dvojitú porciu.

V sobotu na obed postupne vchádzali do bielo-červeného domčeka so živým plotom, zelenými slnečníkmi a pútačmi skupinky ľudí, tak sme sa s kamarátom zamiešali medzi nich.

Reštaurácia U Grolla sa nachádza neďaleko centra Michaloviec. Prešli sme cez terasu oddelenú od ulice živým plotom. Keď sme vošli dovnútra, udreli nám do očí diplomy zo súťaže čapovania piva Master Bartender a tiež certifikáty kvality. Od začiatku boli moje očakávania od tohto podniku a tiež od kvality tamojšieho piva vyššie.

Reštaurácia je zariadená v štýle typickom pre podniky plzenského charakteru. Tmavé drevo, zelené doplnky, krásna drevená podlaha a medené tanky priamo na očiach všetkých návštevníkov evokovali atmosféru tradičnej českej mestskej pivárničky. Všade, kde som sa pozrela, mi udrel do očí nejaký milý detail, napríklad kvety zasadené v plechovom súdku Pilsner Urquell.

Reštaurácia ponúka denné menu za približne 4 eurá aj cez víkend a aj to bol dôvod, prečo bol podnik takmer plný už necelú hodinu po otvorení. Neustále si do podniku miestni prichádzali aj po jedlo so sebou.

Medzi jednotlivými stolmi kmitalo niekoľko mladých čašníčok, jedna z nich prišla k nám hneď, keď sme sa usadili. Ja som si objednala veľkú Plzeň načapovanú na hladinku a požiadala o jedálne lístky. Menu reštaurácie pozostáva najmä z jedál typických pre súčasnú slovenskú a českú kuchyňu. K pivku si môžete dať diabolské topinky, nakladaný hermelín či domácu kačaciu paštétu. Ako špeciality podniku reštaurácia označuje plzenský guláš, moravského vrabca, českú klasiku „knedlo, vepřo, zelo“ alebo pečené rebrá. Môžete si vybrať aj z niekoľkých druhov burgrov, cestovín a šalátov.

Kým som si z menu vybrala svoj sobotný obed ja, už som mala na stole naozaj ukážkovú hladinku Pilsner Urquell. Už na prvý pohľad bolo vidno, že tankové pivo je čapované na jedenkrát, keďže pena bola lahodne krémová. Hneď prvý hlt ma presvedčil, že U Grolla sa o pivo naozaj starajú. Bolo svieže s jasnou farbou a výbornou arómou. Keď som sa pozrela okolo, všimla som si, že nie som jediná, ktorej tunajšia Plzeň chutí, keďže aspoň jeden plný pollitrák bol takmer na každom stole.

Z jedálneho lístka som si vybrala kurací vývar a stroganoff z pravej hovädzej sviečkovice s maslovými haluškami. Na jedlo sme vôbec nečakali dlho. Nestihla som vychutnať ani tretinu tankovej Plzne a už bola predo mnou polievka. Kurací vývar s rezancami chutil presne tak, ako sme zvyknutí z nedeľného obeda doma.

Krátko po tom, ako som dojedla polievku, mi už čašníčka niesla obrovský okrúhly tanier s druhým chodom. Porcia ma naozaj zarazila, mala som pocit, že mám omylom dvojitú porciu. Keď som si však nenápadne všímala okolie, zistila som, že obrovské porcie sú v podniku štandardom. Stroganoff bol výborný, v smotanovej omáčky bola okrem kúskov mäsa aj cibuľka a kyslé uhorky. Chute spolu výborne ladili, len tu porciu som naozaj nezvládla zjesť.

Reštaurácia U Grolla príjemne prekvapila. Krásny interiér, milý personál, špičkové pivo a vynikajúce jedlo, ktoré zasýti aj najväčších jedákov, robí z podniku perlu „perly Zemplína“.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Obec, kde sa nestrácajú eurofondy, stavia wellness centrum

Starosta Raslavíc Marek Rakoš dokázal za dva roky vybudovať 80 pracovných miest pre sociálne slabé skupiny.

BRATISLAVA

Prestavba stanice sa blíži, Bratislava o obmedzeniach mlčí

Najskôr musia dokončiť modernizáciu električkovej trate na Špitálskej ulici.

DOMOV

Kaliňák prečkáva Plavčana v zahraničí, dosiaľ šlo o jeho hlavu

Minister vnútra je už dlhšie na dovolenke.

KULTÚRA

Nové Káčerovo lahodí oku. Pravé dobrodružstvo však neukázalo

Animované seriály za tridsať rokov vyrástli.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.