INZERCIA

U Grolla v Michalovciach: Kúsok skutočného Česka na Zemplíne

Pomyslíte si, že vám omylom priniesli dvojitú porciu.

V sobotu na obed postupne vchádzali do bielo-červeného domčeka so živým plotom, zelenými slnečníkmi a pútačmi skupinky ľudí, tak sme sa s kamarátom zamiešali medzi nich.

Reštaurácia U Grolla sa nachádza neďaleko centra Michaloviec. Prešli sme cez terasu oddelenú od ulice živým plotom. Keď sme vošli dovnútra, udreli nám do očí diplomy zo súťaže čapovania piva Master Bartender a tiež certifikáty kvality. Od začiatku boli moje očakávania od tohto podniku a tiež od kvality tamojšieho piva vyššie.

Reštaurácia je zariadená v štýle typickom pre podniky plzenského charakteru. Tmavé drevo, zelené doplnky, krásna drevená podlaha a medené tanky priamo na očiach všetkých návštevníkov evokovali atmosféru tradičnej českej mestskej pivárničky. Všade, kde som sa pozrela, mi udrel do očí nejaký milý detail, napríklad kvety zasadené v plechovom súdku Pilsner Urquell.

Reštaurácia ponúka denné menu za približne 4 eurá aj cez víkend a aj to bol dôvod, prečo bol podnik takmer plný už necelú hodinu po otvorení. Neustále si do podniku miestni prichádzali aj po jedlo so sebou.

Medzi jednotlivými stolmi kmitalo niekoľko mladých čašníčok, jedna z nich prišla k nám hneď, keď sme sa usadili. Ja som si objednala veľkú Plzeň načapovanú na hladinku a požiadala o jedálne lístky. Menu reštaurácie pozostáva najmä z jedál typických pre súčasnú slovenskú a českú kuchyňu. K pivku si môžete dať diabolské topinky, nakladaný hermelín či domácu kačaciu paštétu. Ako špeciality podniku reštaurácia označuje plzenský guláš, moravského vrabca, českú klasiku „knedlo, vepřo, zelo“ alebo pečené rebrá. Môžete si vybrať aj z niekoľkých druhov burgrov, cestovín a šalátov.

Kým som si z menu vybrala svoj sobotný obed ja, už som mala na stole naozaj ukážkovú hladinku Pilsner Urquell. Už na prvý pohľad bolo vidno, že tankové pivo je čapované na jedenkrát, keďže pena bola lahodne krémová. Hneď prvý hlt ma presvedčil, že U Grolla sa o pivo naozaj starajú. Bolo svieže s jasnou farbou a výbornou arómou. Keď som sa pozrela okolo, všimla som si, že nie som jediná, ktorej tunajšia Plzeň chutí, keďže aspoň jeden plný pollitrák bol takmer na každom stole.

Z jedálneho lístka som si vybrala kurací vývar a stroganoff z pravej hovädzej sviečkovice s maslovými haluškami. Na jedlo sme vôbec nečakali dlho. Nestihla som vychutnať ani tretinu tankovej Plzne a už bola predo mnou polievka. Kurací vývar s rezancami chutil presne tak, ako sme zvyknutí z nedeľného obeda doma.

Krátko po tom, ako som dojedla polievku, mi už čašníčka niesla obrovský okrúhly tanier s druhým chodom. Porcia ma naozaj zarazila, mala som pocit, že mám omylom dvojitú porciu. Keď som si však nenápadne všímala okolie, zistila som, že obrovské porcie sú v podniku štandardom. Stroganoff bol výborný, v smotanovej omáčky bola okrem kúskov mäsa aj cibuľka a kyslé uhorky. Chute spolu výborne ladili, len tu porciu som naozaj nezvládla zjesť.

Reštaurácia U Grolla príjemne prekvapila. Krásny interiér, milý personál, špičkové pivo a vynikajúce jedlo, ktoré zasýti aj najväčších jedákov, robí z podniku perlu „perly Zemplína“.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Gašpar ide do civilu. O plánoch viac hovoriť nechce

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou, Bugár to nepovažuje za problém

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Čo všetko o vás vie váš telefón?

          Niektoré aplikácie si skladujú aj nahrávky vášho hlasu.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.