SME

Kačací pochod v reštaurácii HU:MAN

Executive chef reštaurácie HU:MAN Ľubomír Herko vás pozýva zažiť neopakovateľnú atmosféru kačacích hodov

Patria k jeseni rovnako ako predlžujúce sa večery, pečené gaštany, poletujúce šarkany, či prechádzky pestrofarebným lesom – husacie a kačacie hody. Executive chef Ľubomír Herko a šéfkuchár Michal Vajda, pod ktorých krídlami začal od októbra prvý ročník Kačacieho pochodu /husacie a kačacie hody/ v novootvorenej reštaurácii HU:MAN v areáli eXtreme park na Vodnom diele Žilina Vám odporúčajú vyhradiť si na gurmánsky zážitok niekoľko hodín a zabezpečiť si odvoz. Obaja sa zhodujú, že Kačací pochod v HU:MANE je o zážitku, nie o zahnaní hladu. V spojení so štýlom a pohodou dýchajúcou v reštaurácii, jedinečná a neopakovateľná atmosféra pri toskánskej Olive a k tomu voňavé a chrumkavé gastronomické špeciality v spojení s kvalitným vínom vo Vás zanechajú naozaj jedinečný zážitok. Kačací pochod 2016 v reštaurácii HU:MAN trvá od začiatku októbra do konca novembra a podľa slov Ľubomíra Herka sa máte naozaj na čo tešiť. Viac informácii o Kačacom pochode nájdete na stránke www.human.sk

SkryťVypnúť reklamu

 

Pre pochopenie filozofie reštaurácie HU:MAN a navnadenie tej správnej atmosféry na Kačací pochod sme požiadali pána Herka o krátky rozhovor.

 

Pán Herko vieme, že v reštaurácii HU:MAN ste pôsobili už pred samotným otvorením reštaurácie. Aké sú Vaše pocity od začiatku spustenia prevádzky až  dodnes?

Moje pocity sú stále veľmi zmiešané. Uvedomujem si, že máme obrovskú príležitosť, pretože trh ako je Žilina je otvorený novej gastronómii. Ambície, ktoré od začiatku máme sú cieľavedomé, ale zároveň opatrné. Najnáročnejšia je pre mňa práca s ľuďmi, ktorí síce majú skúsenosti v gastronómii, ale keďže sme si zvolili cestu zážitkovej kuchyne, potrebujeme ich prácu povzniesť na profesionálnejšiu úroveň. Počas 5-tich mesiacov s nimi neustále pracujeme, staráme sa o ich vzdelávanie, pretože dobrá reštaurácia je nielen o kvalitnom jedle, ale aj o službe, ktorú poskytnú naši ľudia.  Dnes som vďačný, že sme konečne zastabilizovali staff, ktorý zodpovedá našej ideológii. Každá reštaurácia, ktorá sa otvára je ako dieťa, ktoré treba naučiť chodiť a neustále vychovávať. S reštauráciou HU:MAN mám jasný a ambiciózny cieľ a aj keď viem, že je veľký, tak sa spolieham na to, že doteraz sa mi pri rozbiehaní akejkoľvek prevádzky splnil do bodky.

SkryťVypnúť reklamu

 

Na jeseň ste si pripravili Kačací pochod. Na čo sa môžu zákazníci tešiť a čím sa bude líšiť Váš Kačací pochod od podobných husacích a kačacích hodov?

Originálny a výnimočný je pre mňa hlavne v tom, že mi pomáhajú ľudia, ktorí doteraz samotnú ideu Kačacieho pochodu ako ani kampaň tohto druhu nikdy neriešili. V tom je to originálne. Čo sa týka prevedenia gastronómie, tak si dovolím tvrdiť, že za roky, počas ktorých pôsobím v tejto oblasti som sa naučil nielen  perfektné prevedenie dobrého jedla, ale aj tradíciu spojenú s modernou kuchyňou. Filozofiou reštaurácie HU:MAN je aj kvalita surovín. Na Kačací pochod máme človeka, ktorý nám dochováva kačky a husi, ktoré ponúkame. V neposlednom rade spomeniem servis. Náš staff je naučený rozprávať sa so zákazníkmi a reagovať na ich požiadavky. Myslím, že aj v tom sme jedineční.

SkryťVypnúť reklamu

 

Máte pocit, že Slováci dnes už vedia oceniť kvalitnú gastronómiu a vyberajú si  reštaurácie skôr podľa kvality a originality ponúkaných jedál ako podľa cien? 

Slováci sú stále konzervatívnejší. Neplatí to len v gastronómii, ale vo všetkom. Väčšina ľudí má obrovské vízie do budúcnosti ako dobre žiť, ale zabúdajú pri tom na kvalitnú gastronómiu, ktorá je ich zdravie. Preto sa voláme HU:MAN, varíme zdravšie, z kvalitných a čerstvých surovín, čo je naša ideológia. Čo sa týka cien, tak stále sa nájde viac tých, ktorí sa rozhodujú podľa kvantity a ceny, ako tých, ktorí si vyberajú kvalitnú kuchyňu za ktorú sú ochotní priplatiť. Avšak za 23 rokov v gastronómii musím zhodnotiť, že aj tento aspekt sa postupne mení a slovenská gastronómia a ľudia sa posúvajú pomalými krokmi vpred a verím, že sa tento proces nezastaví. Ľudia by sa naozaj mali viac zamýšľať nad svojimi stravovacími návykmi, ako nám to ukázali Francúzi, Taliani, Španieli a aj Číňania sú v tomto dokonalí. Myslím si, že ak chceme byť konkurencieschopní v gastronómii ako krajina mali by sme začať konzumovať a stolovať ako ľudia, ako „niekedy“.

SkryťVypnúť reklamu

 

Je na Kačací pochod potrebná rezervácia vopred alebo ponúkate kačacie menu aj počas bežnej prevádzky reštaurácie?

V prípade, že má klient záujem o celú hus alebo kačku, tak je potrebné vykonať rezerváciu minimálne 24 hodín vopred. Čo sa týka dennej ponuky, tak tá počas Kačacieho pochodu štandardne  obsahuje kačacie stehná a kačacie prsia, kde využívame techniku konfitovania a robia sa ako minútky. Takže, keď otvorí zákazník dvere a má chuť na kačacinu, tak si ju môže dať. Podotýkam však, že na celú kačku alebo hus sa musí ohlásiť vopred. Dokonca na našej webovej stránke www.human.sk môže zákazník  využiť online rezervačný systém.

 

Kde vidíte reštauráciu HU:MAN o niekoľko rokov? Má slúžiť ako bežná reštaurácia alebo je Vašou ambíciou ponúknuť zákazníkovi niečo výnimočné?

SkryťVypnúť reklamu

Reštauráciu HU:MAN vidím o niekoľko rokov ako najlepšiu reštauráciu v Žiline (ospravedlňujem sa ostatným prevádzkam). Verím, že o nás bude vedieť celé Slovensko a keď pôjde ktokoľvek okolo, príde si pochutnať na našich jedlách. Rozhodli sme sa poriadne začať a už nikdy neskončíme. Máme staff na ktorom pracujeme a veríme, že aj ten nás podrží. Čo sa týka kuchyne, na čele so šéfkuchárom Michalom Vajdom, aj tu sa neustále snažíme vylepšovať receptúry, ponuku jedál a nezabúdame sledovať trendy v gastronómii. Stále sa držíme konceptu moderného prevedenia prepojeného s tradíciou.

 

Pán Herko na záver ešte jedna otázka, vieme, že súčasťou areálu eXtreme park na Vodnom diele Žilina, kde sa reštaurácia HU:MAN nachádza, je aj posilovňa CROSSbeFIT. Otestovali ste tu už svojho športového ducha?

SkryťVypnúť reklamu

Nakoľko sú vo vedení  spoločnosti, kde momentálne pôsobím všetko  športovo založení ľudia a priamo v areáli eXtreme park je multifunkčný gym CROSSbeFIT, tak som sa s jedným z majiteľov stavil, že počas dvoch týždňov vydržím cvičiť a dodržím stravovací plán. Tréner z CROSSbeFIT mi urobil diagnostiku a podľa výsledkov mi pripravil jedálniček na mieru a vypracoval tréningový plán zameraný na spaľovanie tuku a zvýšenie celkovej kondície. Stávku som vyhral, aj keď sa musím priznať, že boli to obrovské muky, keďže človek 20 rokov konzumuje najrôznorodejšie jedlá, ktoré sú niekedy aj tučnejšie. Musel som sa prepnúť a po dvoch týždňoch som nielen vyhral stávku, ale zvíťazil som vlastne aj sám na sebou. Z jedálneho lístku, ktorý v reštaurácii HU:MAN máme som z bežnej ponuky prešiel na menu pre športovcov, ktoré tiež ponúka. Samozrejme, že ma to motivovalo ďalej, keďže som schudol počas tých dvoch týždňov 4 kg tuku. K dnešnému dňu je to už mesiac a pol, chodím pravidelne cvičiť do CROSSbeFIT. S trénerom som si dal cieľovú rovinku mojej váhy 93 kg, tak držte palce. Myslím, že celé toto zaujímavé i keď náročné obdobie je pre mňa nová etapa nielen v živote, ale aj v kuchárštine.. V každom prípade som sa do toho celého zamiloval, beriem túto výzvu stále s pokorou a verím, že vydržím. Zároveň ďakujem celej firme, že ma v zdravom životnom štýle podporujú, aj keď viem, že v období Kačacieho pochodu budeme musieť krotiť naše chute všetci.

SkryťVypnúť reklamu

 

Veríme, že sa necháte zlákať túžbou po chrumkavej a šťavnatej kačacinke s domácimi lokšami, lahodnej pečienke rozplývajúcej sa na jazyku a dúškoch skvelého vínka, ktoré dotvorí excelentný kulinársky zážitok. Nezabudnite, že Kačací pochod v reštaurácii HU:MAN je o zážitku, nie o zahnaní hladu.                                                        

 

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  2. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  3. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  4. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  5. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  6. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  7. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  8. Na Marka oharka do jarka
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 40 482
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 850
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 429
  4. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 205
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 7 285
  6. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 5 112
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 643
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 635
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Prácu šéfkuchára berie zároveň ako svoje hobby.

Život v zahraničí mu je prirodzenejší.


Michal Kordoš sa momentálne venuje kurzom varenia a pop-upom.

Varil v michelinských reštauráciách.


22

Hľadáte jedinečné gastronomické zážitky? Objavte výnimočné reštaurácie, ktoré ponúkajú nezabudnuteľné špeciality.


Peter Slačka v januári začal variť pre bistro Jolk.

Varil aj v michelinskej reštaurácii.


11
SkryťZatvoriť reklamu