SME

Čierna pani v Piešťanoch: Skvelé prostredie na posedenie s priateľmi pri Plzni

Keď pôjdete okolo, budete chcieť obvolať všetkých kamošov, aby išli na pivo.

Piatok poobede prechádzajúc Teplickou ulicou v Piešťanoch som po ľavici uvidel podnik. Vchádzalo sa dnu bránou, na výveske mali napísané, že čapujú Plzeň.

Prešiel som chodbou a vľavo som už videl vonkajšiu terasu, kde pri pizzi sedela skupina tínedžerov. Vzadu za ňou boli pod holým nebom ďalšie drevené stoly a dokonca aj trampolína. Obsluhoval mladý chalan, ktorý pendloval medzi výčapom a hosťami pri stoloch. Poprosil som ho o veľkú Plzeň, odbehol a krátko na to mi krígeľ postavil na stôl.

Zhlboka som sa napil, vychutnal si penu aj chladivé a čerstvé pivko. Všetko bolo správne, zavolal som obsluhu a objednal som si jedlo.

Menu pozostávalo prevažne z pivných špeciálít ako rebierka alebo burgre, no dominantou menu bolo niekoľko druhov pizze. Ja som si objednal pizzu Enrico, so šunkou, šampiňónmi, nivou a jalapeňos. Z nejakého dôvodu mi s chuťou piva ladí práve pikantné a slané jedlo, takže kombinácie jalapeňos, nivy a piva bola pre mňa v tomto prípade ideálna.

Presne takúto pizzu som už dlho nemal. Cesto bolo dobre prepečené a všetky prísady na ňom držali - nepadali dole, cesto sa nerozpadávalo. Pizza bola sýta, chutila a výborne sedela k čapovanej Plzni.

Pri vedľajších nekrytých stoloch už sedeli skupiny štyridsiatnikov aj s rodinami pri pive, tešili sa a vychutnávali jeden z posledných teplých víkendových večerov.

Ticho som si prial, aby aj moji kamaráti boli so mnou a sedeli by sme pri pive a pizzi dokým by nás už unavení čašníci neposlali spať. Keď pôjdete okolo Čiernej panej, dajte na mňa a zavolajte kamošov na pizzu a pivo. Bude to výborný večer.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Peter Nagy pre SME Creative, Pilsner Urquell

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  5. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  6. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  1. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  4. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  6. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  7. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  8. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 12 782
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 271
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 498
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 303
  5. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 2 699
  6. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 653
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 857
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 608
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu