INZERCIA

Čierna pani v Piešťanoch: Skvelé prostredie na posedenie s priateľmi pri Plzni

Keď pôjdete okolo, budete chcieť obvolať všetkých kamošov, aby išli na pivo.

Piatok poobede prechádzajúc Teplickou ulicou v Piešťanoch som po ľavici uvidel podnik. Vchádzalo sa dnu bránou, na výveske mali napísané, že čapujú Plzeň.

Prešiel som chodbou a vľavo som už videl vonkajšiu terasu, kde pri pizzi sedela skupina tínedžerov. Vzadu za ňou boli pod holým nebom ďalšie drevené stoly a dokonca aj trampolína. Obsluhoval mladý chalan, ktorý pendloval medzi výčapom a hosťami pri stoloch. Poprosil som ho o veľkú Plzeň, odbehol a krátko na to mi krígeľ postavil na stôl.

Zhlboka som sa napil, vychutnal si penu aj chladivé a čerstvé pivko. Všetko bolo správne, zavolal som obsluhu a objednal som si jedlo.

Menu pozostávalo prevažne z pivných špeciálít ako rebierka alebo burgre, no dominantou menu bolo niekoľko druhov pizze. Ja som si objednal pizzu Enrico, so šunkou, šampiňónmi, nivou a jalapeňos. Z nejakého dôvodu mi s chuťou piva ladí práve pikantné a slané jedlo, takže kombinácie jalapeňos, nivy a piva bola pre mňa v tomto prípade ideálna.

Presne takúto pizzu som už dlho nemal. Cesto bolo dobre prepečené a všetky prísady na ňom držali - nepadali dole, cesto sa nerozpadávalo. Pizza bola sýta, chutila a výborne sedela k čapovanej Plzni.

Pri vedľajších nekrytých stoloch už sedeli skupiny štyridsiatnikov aj s rodinami pri pive, tešili sa a vychutnávali jeden z posledných teplých víkendových večerov.

Ticho som si prial, aby aj moji kamaráti boli so mnou a sedeli by sme pri pive a pizzi dokým by nás už unavení čašníci neposlali spať. Keď pôjdete okolo Čiernej panej, dajte na mňa a zavolajte kamošov na pizzu a pivo. Bude to výborný večer.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Na generálnej prokuratúre sa vyplavuje špina

Čo sa dialo na generálnej prokuratúre.

ANALÝZA

Mayová prežila ďalšiu skúšku, no súboj štyroch sa nekončí

Premiérka musí sľubovať, ale nemá kam uhnúť.

Stĺpček Petra Schutza

Za situáciu si môžu Briti sami, ale sme v tom s nimi až po uši

Je dobré, že Brusel ponúka rokovania.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.