INZERCIA

Čierna pani v Piešťanoch: Skvelé prostredie na posedenie s priateľmi pri Plzni

Keď pôjdete okolo, budete chcieť obvolať všetkých kamošov, aby išli na pivo.

Piatok poobede prechádzajúc Teplickou ulicou v Piešťanoch som po ľavici uvidel podnik. Vchádzalo sa dnu bránou, na výveske mali napísané, že čapujú Plzeň.

Prešiel som chodbou a vľavo som už videl vonkajšiu terasu, kde pri pizzi sedela skupina tínedžerov. Vzadu za ňou boli pod holým nebom ďalšie drevené stoly a dokonca aj trampolína. Obsluhoval mladý chalan, ktorý pendloval medzi výčapom a hosťami pri stoloch. Poprosil som ho o veľkú Plzeň, odbehol a krátko na to mi krígeľ postavil na stôl.

Zhlboka som sa napil, vychutnal si penu aj chladivé a čerstvé pivko. Všetko bolo správne, zavolal som obsluhu a objednal som si jedlo.

Menu pozostávalo prevažne z pivných špeciálít ako rebierka alebo burgre, no dominantou menu bolo niekoľko druhov pizze. Ja som si objednal pizzu Enrico, so šunkou, šampiňónmi, nivou a jalapeňos. Z nejakého dôvodu mi s chuťou piva ladí práve pikantné a slané jedlo, takže kombinácie jalapeňos, nivy a piva bola pre mňa v tomto prípade ideálna.

Presne takúto pizzu som už dlho nemal. Cesto bolo dobre prepečené a všetky prísady na ňom držali - nepadali dole, cesto sa nerozpadávalo. Pizza bola sýta, chutila a výborne sedela k čapovanej Plzni.

Pri vedľajších nekrytých stoloch už sedeli skupiny štyridsiatnikov aj s rodinami pri pive, tešili sa a vychutnávali jeden z posledných teplých víkendových večerov.

Ticho som si prial, aby aj moji kamaráti boli so mnou a sedeli by sme pri pive a pizzi dokým by nás už unavení čašníci neposlali spať. Keď pôjdete okolo Čiernej panej, dajte na mňa a zavolajte kamošov na pizzu a pivo. Bude to výborný večer.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: V akom stave sú slovenské autobusy, ak ich nepustia do Rakúska

Aká je kvalita autobusov na cestách.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Majstra populizmu nemá kto nahradiť

Skutočný talent vie škodiť aj z opozície.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.