INZERCIA

Čierna pani v Piešťanoch: Skvelé prostredie na posedenie s priateľmi pri Plzni

Keď pôjdete okolo, budete chcieť obvolať všetkých kamošov, aby išli na pivo.

Piatok poobede prechádzajúc Teplickou ulicou v Piešťanoch som po ľavici uvidel podnik. Vchádzalo sa dnu bránou, na výveske mali napísané, že čapujú Plzeň.

Prešiel som chodbou a vľavo som už videl vonkajšiu terasu, kde pri pizzi sedela skupina tínedžerov. Vzadu za ňou boli pod holým nebom ďalšie drevené stoly a dokonca aj trampolína. Obsluhoval mladý chalan, ktorý pendloval medzi výčapom a hosťami pri stoloch. Poprosil som ho o veľkú Plzeň, odbehol a krátko na to mi krígeľ postavil na stôl.

Zhlboka som sa napil, vychutnal si penu aj chladivé a čerstvé pivko. Všetko bolo správne, zavolal som obsluhu a objednal som si jedlo.

Menu pozostávalo prevažne z pivných špeciálít ako rebierka alebo burgre, no dominantou menu bolo niekoľko druhov pizze. Ja som si objednal pizzu Enrico, so šunkou, šampiňónmi, nivou a jalapeňos. Z nejakého dôvodu mi s chuťou piva ladí práve pikantné a slané jedlo, takže kombinácie jalapeňos, nivy a piva bola pre mňa v tomto prípade ideálna.

Presne takúto pizzu som už dlho nemal. Cesto bolo dobre prepečené a všetky prísady na ňom držali - nepadali dole, cesto sa nerozpadávalo. Pizza bola sýta, chutila a výborne sedela k čapovanej Plzni.

Pri vedľajších nekrytých stoloch už sedeli skupiny štyridsiatnikov aj s rodinami pri pive, tešili sa a vychutnávali jeden z posledných teplých víkendových večerov.

Ticho som si prial, aby aj moji kamaráti boli so mnou a sedeli by sme pri pive a pizzi dokým by nás už unavení čašníci neposlali spať. Keď pôjdete okolo Čiernej panej, dajte na mňa a zavolajte kamošov na pizzu a pivo. Bude to výborný večer.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.