SME
Piatok, 7. október, 2022 | Meniny má Eliška

Zaujíma vás moderná gastronómia? Máme pre vás tip

Inšpiratívne spoločenské priestory Refinery Gallery v bratislavskom Vlčom hrdle zažijú 17. októbra gurmánske hody. Ozajstné i slovné. Na 3. ročníku medzinárodného odborného HoReCa sympózia GASTRONOMY SLOVAKIA sa naživo predstavia viacerí michelinovskí, ale aj ďalší prestížni šéfkuchári z celej Európy.

Vydavateľ sprievodcu Gurmán na Slovenku Radoslav Nackin, ktorý je organizátorom tohto seminára-workshopu, sľubuje jedinečnú kulinársku udalosť a pripomína, že už teraz si treba rezervovať tento dátum. Práve kvôli živým vystúpeniam špičkových odborníkov. Gastronomy Slovakia je preto určená majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, somelierom i cukrárom hotelov, reštaurácií a malých penziónov. Veľa inšpirácie tam iste nájdu aj dodávatelia služieb i výrobcovia produktov pre HoReCa, odborní učitelia, ale aj fanúšikovia dobrého jedla či food novinári.  Bohatý program ponúka zaujímavé témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.

SkryťVypnúť reklamu

 

Na čo sa možno tešiť v roku 2016?

  • Avantgardných michelinovských šéfkuchárov  z celej Európy naživo na pódiu
  • Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
  • Somelierske svetové trendy 
  • Odborné workshopy , degustácie a prezentácie vystavovateľov

Pre majiteľov reštaurácií a manažérov a F&B sú určené témy:

  • Ako sa presadiť s malým hotelom či penziónom so šéfkuchárskou reštauráciou?
  • Prečo by mali riaditelia a manažéri hotelov viac komunikovať so šéfkuchármi a hlavnými čašníkmi?
  • Vlastný projekt reštaurácie či frančíza?

Šéfkuchárov môžu zaujať tieto témy:

  • Poslanie a úloha executive chefa v  hotelovej reštaurácii a jeho komunikácia s manažmentom  hotela
  • Gastronómia sa začína surovinou
  • Príbehy úspešných šéfkuchárov – ako vybudovať vlastnú reštauráciu.

 

SkryťVypnúť reklamu

Somelieri sa môžu inšpirovať z prednášok a ukážok:

  • Úloha a miesto someliera v modernej reštaurácii
  • Pivo v gastronómii a pivné somelierstvo
  • Prezentácia moselských rizlingov a ich párovanie v gastronómii
  • Somelierska odborná súťaž  (lukratívne ceny pre víťazov)

Účasť na seminári je podmienená registráciou. Kto tak urobí včas, môže využiť zvýhodnené ceny. Všetky reštaurácie z Gurmána na Slovensku 2016 majú tiež zľavnený registračný poplatok. Počet účastníkov je limitovaný.

Bohatý program, ktorý sa stále dopĺňa, si možno pozrieť na www.gastronomyslovakia.sk.

 

Na koho sa môžeme tešiť? 

Erlantz Gorostiza, reštaurácia Abama, Ritz hotel, Tenerife - získal 2 michelinovské hviezdičky

Andreas Dollerer, chef reštaurácie Golling, Rakúsko – jeho reštaurácia bola 18-krát zaradená do prestížneho bedekra Gault Millau

SkryťVypnúť reklamu

Mikael Svensson, chef reštaurácie Kontrast, Nórsko – jedna michelinovská hviezdička

Sang Hoon, majiteľ a chef reštaurácií L’Air du Temps a San, Belgicko – 2 michelinovské hviezdičky 

Igor Čehy, chef reštaurácie River Bank , Grand hotel River Park Bratislava –  Kuchár roka 2007, 2014 podľa Gurmána na Slovensku, 1 Zlatá vidlička

Braňo Križan, chef reštaurácie v Hoteli Matyšák v Bratislave –  Reštaurácia roka 2015, 1 Zlatá vidlička podľa Gurmána Slovensku, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov

Marián Filo, majiteľ a chef reštaurácie Afrodita v Čereňanoch – Kuchár roka 2011, 2012  podľa Gurmána na Slovensku

Gabriel Kocák,  chef reštaurácie Culinarium v Starom Smokovci – ocenený ako Gurmán Best 20 Chefs

Iveta Pupišová, Slovensko –  Akadémia Hoteliera

SkryťVypnúť reklamu

Jozef Sivák,  Slovensko – Pivovar ERB

Radoslav Nackin – vydavateľ Gurmána na Slovensku

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) je Richard Strapko. Do funkcie ho menoval bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

Dlh poisťovne presahoval ku koncu júna 131 miliónov eur.


5 h
Ruský tank T-80, ktorého sa ukrajinskí vojaci zmocnili v Bachmute.

Ruská armáda za sebou zanecháva moderné zbrane aj muzeálne kusy.


8 h
Hotelový komplex Borová Sihoť posielajú daniari do konkurzu.

Hotelový biznis sa trápi a najbližšie mesiace neprinesú úľavu.


12 h
Ilustračné foto.

Nový prieskum ukazuje, že až 70 percent ľudí by chcelo postihovať aj obťažovanie na verejnosti.


1 h

Neprehliadnite tiež

Čím sú jeho knedle iné?


a 1 ďalší 4. okt
Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep
SkryťZatvoriť reklamu