Zaujíma vás moderná gastronómia? Máme pre vás tip

Inšpiratívne spoločenské priestory Refinery Gallery v bratislavskom Vlčom hrdle zažijú 17. októbra gurmánske hody. Ozajstné i slovné. Na 3. ročníku medzinárodného odborného HoReCa sympózia GASTRONOMY SLOVAKIA sa naživo predstavia viacerí michelinovskí, ale aj ďalší prestížni šéfkuchári z celej Európy.

Vydavateľ sprievodcu Gurmán na Slovenku Radoslav Nackin, ktorý je organizátorom tohto seminára-workshopu, sľubuje jedinečnú kulinársku udalosť a pripomína, že už teraz si treba rezervovať tento dátum. Práve kvôli živým vystúpeniam špičkových odborníkov. Gastronomy Slovakia je preto určená majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, somelierom i cukrárom hotelov, reštaurácií a malých penziónov. Veľa inšpirácie tam iste nájdu aj dodávatelia služieb i výrobcovia produktov pre HoReCa, odborní učitelia, ale aj fanúšikovia dobrého jedla či food novinári.  Bohatý program ponúka zaujímavé témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.

 

Na čo sa možno tešiť v roku 2016?

  • Avantgardných michelinovských šéfkuchárov  z celej Európy naživo na pódiu
  • Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
  • Somelierske svetové trendy 
  • Odborné workshopy , degustácie a prezentácie vystavovateľov

Pre majiteľov reštaurácií a manažérov a F&B sú určené témy:

  • Ako sa presadiť s malým hotelom či penziónom so šéfkuchárskou reštauráciou?
  • Prečo by mali riaditelia a manažéri hotelov viac komunikovať so šéfkuchármi a hlavnými čašníkmi?
  • Vlastný projekt reštaurácie či frančíza?

Šéfkuchárov môžu zaujať tieto témy:

  • Poslanie a úloha executive chefa v  hotelovej reštaurácii a jeho komunikácia s manažmentom  hotela
  • Gastronómia sa začína surovinou
  • Príbehy úspešných šéfkuchárov – ako vybudovať vlastnú reštauráciu.

 

Somelieri sa môžu inšpirovať z prednášok a ukážok:

  • Úloha a miesto someliera v modernej reštaurácii
  • Pivo v gastronómii a pivné somelierstvo
  • Prezentácia moselských rizlingov a ich párovanie v gastronómii
  • Somelierska odborná súťaž  (lukratívne ceny pre víťazov)

Účasť na seminári je podmienená registráciou. Kto tak urobí včas, môže využiť zvýhodnené ceny. Všetky reštaurácie z Gurmána na Slovensku 2016 majú tiež zľavnený registračný poplatok. Počet účastníkov je limitovaný.

Bohatý program, ktorý sa stále dopĺňa, si možno pozrieť na www.gastronomyslovakia.sk.

 

Na koho sa môžeme tešiť? 

Erlantz Gorostiza, reštaurácia Abama, Ritz hotel, Tenerife - získal 2 michelinovské hviezdičky

Andreas Dollerer, chef reštaurácie Golling, Rakúsko – jeho reštaurácia bola 18-krát zaradená do prestížneho bedekra Gault Millau

Mikael Svensson, chef reštaurácie Kontrast, Nórsko – jedna michelinovská hviezdička

Sang Hoon, majiteľ a chef reštaurácií L’Air du Temps a San, Belgicko – 2 michelinovské hviezdičky 

Igor Čehy, chef reštaurácie River Bank , Grand hotel River Park Bratislava –  Kuchár roka 2007, 2014 podľa Gurmána na Slovensku, 1 Zlatá vidlička

Braňo Križan, chef reštaurácie v Hoteli Matyšák v Bratislave –  Reštaurácia roka 2015, 1 Zlatá vidlička podľa Gurmána Slovensku, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov

Marián Filo, majiteľ a chef reštaurácie Afrodita v Čereňanoch – Kuchár roka 2011, 2012  podľa Gurmána na Slovensku

Gabriel Kocák,  chef reštaurácie Culinarium v Starom Smokovci – ocenený ako Gurmán Best 20 Chefs

Iveta Pupišová, Slovensko –  Akadémia Hoteliera

Jozef Sivák,  Slovensko – Pivovar ERB

Radoslav Nackin – vydavateľ Gurmána na Slovensku

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Veľkolepý nástup, výslnie a pád. Prečo veľké strany neprežijú svojich lídrov

Výmena lídra nie je kľúčom k dlhšej životnosti strany. Funguje len pri menších stranách, v Smere by mohla znamenať rýchly zánik.

KOMENTÁRE

Smer bez Fica nemá logiku

Životnosť strán ako Smer sa odvíja od popularity zakladateľa.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.