Zaujíma vás moderná gastronómia? Máme pre vás tip

Inšpiratívne spoločenské priestory Refinery Gallery v bratislavskom Vlčom hrdle zažijú 17. októbra gurmánske hody. Ozajstné i slovné. Na 3. ročníku medzinárodného odborného HoReCa sympózia GASTRONOMY SLOVAKIA sa naživo predstavia viacerí michelinovskí, ale aj ďalší prestížni šéfkuchári z celej Európy.

Vydavateľ sprievodcu Gurmán na Slovenku Radoslav Nackin, ktorý je organizátorom tohto seminára-workshopu, sľubuje jedinečnú kulinársku udalosť a pripomína, že už teraz si treba rezervovať tento dátum. Práve kvôli živým vystúpeniam špičkových odborníkov. Gastronomy Slovakia je preto určená majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, somelierom i cukrárom hotelov, reštaurácií a malých penziónov. Veľa inšpirácie tam iste nájdu aj dodávatelia služieb i výrobcovia produktov pre HoReCa, odborní učitelia, ale aj fanúšikovia dobrého jedla či food novinári.  Bohatý program ponúka zaujímavé témy a praktické ukážky ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.

 

Na čo sa možno tešiť v roku 2016?

  • Avantgardných michelinovských šéfkuchárov  z celej Európy naživo na pódiu
  • Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
  • Somelierske svetové trendy 
  • Odborné workshopy , degustácie a prezentácie vystavovateľov

Pre majiteľov reštaurácií a manažérov a F&B sú určené témy:

  • Ako sa presadiť s malým hotelom či penziónom so šéfkuchárskou reštauráciou?
  • Prečo by mali riaditelia a manažéri hotelov viac komunikovať so šéfkuchármi a hlavnými čašníkmi?
  • Vlastný projekt reštaurácie či frančíza?

Šéfkuchárov môžu zaujať tieto témy:

  • Poslanie a úloha executive chefa v  hotelovej reštaurácii a jeho komunikácia s manažmentom  hotela
  • Gastronómia sa začína surovinou
  • Príbehy úspešných šéfkuchárov – ako vybudovať vlastnú reštauráciu.

 

Somelieri sa môžu inšpirovať z prednášok a ukážok:

  • Úloha a miesto someliera v modernej reštaurácii
  • Pivo v gastronómii a pivné somelierstvo
  • Prezentácia moselských rizlingov a ich párovanie v gastronómii
  • Somelierska odborná súťaž  (lukratívne ceny pre víťazov)

Účasť na seminári je podmienená registráciou. Kto tak urobí včas, môže využiť zvýhodnené ceny. Všetky reštaurácie z Gurmána na Slovensku 2016 majú tiež zľavnený registračný poplatok. Počet účastníkov je limitovaný.

Bohatý program, ktorý sa stále dopĺňa, si možno pozrieť na www.gastronomyslovakia.sk.

 

Na koho sa môžeme tešiť? 

Erlantz Gorostiza, reštaurácia Abama, Ritz hotel, Tenerife - získal 2 michelinovské hviezdičky

Andreas Dollerer, chef reštaurácie Golling, Rakúsko – jeho reštaurácia bola 18-krát zaradená do prestížneho bedekra Gault Millau

Mikael Svensson, chef reštaurácie Kontrast, Nórsko – jedna michelinovská hviezdička

Sang Hoon, majiteľ a chef reštaurácií L’Air du Temps a San, Belgicko – 2 michelinovské hviezdičky 

Igor Čehy, chef reštaurácie River Bank , Grand hotel River Park Bratislava –  Kuchár roka 2007, 2014 podľa Gurmána na Slovensku, 1 Zlatá vidlička

Braňo Križan, chef reštaurácie v Hoteli Matyšák v Bratislave –  Reštaurácia roka 2015, 1 Zlatá vidlička podľa Gurmána Slovensku, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov

Marián Filo, majiteľ a chef reštaurácie Afrodita v Čereňanoch – Kuchár roka 2011, 2012  podľa Gurmána na Slovensku

Gabriel Kocák,  chef reštaurácie Culinarium v Starom Smokovci – ocenený ako Gurmán Best 20 Chefs

Iveta Pupišová, Slovensko –  Akadémia Hoteliera

Jozef Sivák,  Slovensko – Pivovar ERB

Radoslav Nackin – vydavateľ Gurmána na Slovensku

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Plagiátor z parlamentu a český škandál desaťročia (Schutzov týždeň)

Dankove myšlienky si zaslúžia tvrdé dosky.

KOŠICE KORZÁR

Košický rektor o Dankovej kauze: Právnická fakulta môže mať zhodu do 40 percent

Odhalili i plagiát s 2-percentnou zhodou.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.