INZERCIA

Kangaroo pub: Aj v Pezinku nájdete šťavnatý burger a čerstvé pivo

Skúšali ste už kangaroo dressing? Je výborný na hranolky

Nemám auto, nemám motorku, do Pezinku som sa odviezol autobusom. Na námestí so mnou vystúpilo aj niekoľko miestnych, ktorí sa rýchlo rozprćhli do uličiek, ja som však kráčal až na koniec námestia a potom doľava pasážou medzi paneláky a rodinné domčeky.

O pár minút ďalej je pezinské futbalové ihrisko a vedľa nich tenisová hala. A za nimi nájdete Kangaroo pub. Od námestia vzdialený 10 minút pešo, s vývesnou tabuľou, ktorá jediná prezrádza, že rodinný dom je v skutočnosti miestom s vynikajúcimi burgrami a pivom.

Aj napriek tomu, že sa nachádza v podstate na okraji Pezinka, vedel som, že bude podnik obľúbený miestnymi. Svedčila o tom na jedenj strane aktivita na ich sociálnych sieťach, na druhú stranu, keď som tam vstúpil, skoro každý stôl bol obsadený. Vedľa mňa sedela za stolom trojica žien, fajčili slimky a pod nohami im behala čivava. Čakal by som, že si objednajú nejaký miešaný nápoj. Potom im čašníčka priniesla tri kávy s tromi cigánskymi v žemli (každý utorok 2+1 zdarma).

Keď sa čašníčka zastavila pri mne, hneď som si vypýtal hladinku a už som mal aj vybrané jedlo. Keď zahliadnem, že podnik po sebe pomenuje položku v menu, objednám si ju. Chcem vedieť, ako dobre to jedlo alebo pitie pripravia, keď si podľa nich zaslúži niesť ich meno.

“Dobrý deň, jednu veľkú Plzeň a k tomu Kangaroo burger aj s hranolkami. Pozerám, že je k nemu Kangaroo dressing. Aký je to dresing?”

“Je cesnakovo-pikantný. Naozaj dobrý, odporúčam.”

“Skúsim.” Poďakoval som a odbehla zaznamenať moju objednávku.

Najprv mi priniesla hladinku v typickom krígli. Ako plzeňský fajnšmeker preferujem poctivých päť centimetrov krémovej peny. Pivko malo peny asi iba na prst, chutilo však čerstvo, odpustil som.

Na burger som čakal ani nie desať minút. Kangaroo burger mal v sebe všetko, čo správny burger má mať: 100% hovädzie mäso, paradajku, syr cheddar, prerastenú slaninku, uhorku aj čerstvú cibuľu. A tento mal v sebe aj špeciálny dresing nesúci názov podniku. K burgru boli hranolky, ktoré moja kamarátka raz nazvala, že sú ako mečom vykrojené.

Burger mal plnú chuť hovädzieho a bol nádherne šťavnatý. Musím povedať, že cesnakovo pikantný dressing bol skutočne cesnakový aj pálivý a odporúčam ho každému, kto ešte neskúsil. Burger som spláchol studeným pivom a pomaly sa poberal na odchod.

Keď budete chcieť prísť do Pezinka na výborný burger, poučte sa z mojej chyby. Otváracie hodiny sú od utorka do nedele. Aby ste neprišli v pondelok a neodišli naprázdno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.