INZERCIA

Kangaroo pub: Aj v Pezinku nájdete šťavnatý burger a čerstvé pivo

Skúšali ste už kangaroo dressing? Je výborný na hranolky

Nemám auto, nemám motorku, do Pezinku som sa odviezol autobusom. Na námestí so mnou vystúpilo aj niekoľko miestnych, ktorí sa rýchlo rozprćhli do uličiek, ja som však kráčal až na koniec námestia a potom doľava pasážou medzi paneláky a rodinné domčeky.

O pár minút ďalej je pezinské futbalové ihrisko a vedľa nich tenisová hala. A za nimi nájdete Kangaroo pub. Od námestia vzdialený 10 minút pešo, s vývesnou tabuľou, ktorá jediná prezrádza, že rodinný dom je v skutočnosti miestom s vynikajúcimi burgrami a pivom.

Aj napriek tomu, že sa nachádza v podstate na okraji Pezinka, vedel som, že bude podnik obľúbený miestnymi. Svedčila o tom na jedenj strane aktivita na ich sociálnych sieťach, na druhú stranu, keď som tam vstúpil, skoro každý stôl bol obsadený. Vedľa mňa sedela za stolom trojica žien, fajčili slimky a pod nohami im behala čivava. Čakal by som, že si objednajú nejaký miešaný nápoj. Potom im čašníčka priniesla tri kávy s tromi cigánskymi v žemli (každý utorok 2+1 zdarma).

Keď sa čašníčka zastavila pri mne, hneď som si vypýtal hladinku a už som mal aj vybrané jedlo. Keď zahliadnem, že podnik po sebe pomenuje položku v menu, objednám si ju. Chcem vedieť, ako dobre to jedlo alebo pitie pripravia, keď si podľa nich zaslúži niesť ich meno.

“Dobrý deň, jednu veľkú Plzeň a k tomu Kangaroo burger aj s hranolkami. Pozerám, že je k nemu Kangaroo dressing. Aký je to dresing?”

“Je cesnakovo-pikantný. Naozaj dobrý, odporúčam.”

“Skúsim.” Poďakoval som a odbehla zaznamenať moju objednávku.

Najprv mi priniesla hladinku v typickom krígli. Ako plzeňský fajnšmeker preferujem poctivých päť centimetrov krémovej peny. Pivko malo peny asi iba na prst, chutilo však čerstvo, odpustil som.

Na burger som čakal ani nie desať minút. Kangaroo burger mal v sebe všetko, čo správny burger má mať: 100% hovädzie mäso, paradajku, syr cheddar, prerastenú slaninku, uhorku aj čerstvú cibuľu. A tento mal v sebe aj špeciálny dresing nesúci názov podniku. K burgru boli hranolky, ktoré moja kamarátka raz nazvala, že sú ako mečom vykrojené.

Burger mal plnú chuť hovädzieho a bol nádherne šťavnatý. Musím povedať, že cesnakovo pikantný dressing bol skutočne cesnakový aj pálivý a odporúčam ho každému, kto ešte neskúsil. Burger som spláchol studeným pivom a pomaly sa poberal na odchod.

Keď budete chcieť prísť do Pezinka na výborný burger, poučte sa z mojej chyby. Otváracie hodiny sú od utorka do nedele. Aby ste neprišli v pondelok a neodišli naprázdno.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

DOMOV

Bývalého príslušníka SIS Kosíka pustili z väznice v Mali

Kosík strávil v malijskom väzení dva roky.

DOMOV

Slovenskí novinári: Odmietame Ficove útoky

Už jedna vražda je príliš.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.