INZERCIA

Poznáte najlepší bufet na Slnečných jazerách? Čapuje Plzeň

Zavolajte aj kamarátov, s nimi je to vždy lepšie.

Country Saloon v Senci som si s kamarátmi obľúbil skoro okamžite. Keďže som chodil na gymnázium asi 20 minút chôdze od Slnečných jazier, bolo takmer povinnosťou vybrať bufet, kam budeme chodiť na kofolu a neskôr ako dospelí maturanti aj na pivo (asi neuveríte, ale s alkoholom som naozaj začal od 18-ky). Výhodou Country Saloon je, že má najlepšiu polohu spomedzi všetkých bufetov na “Severe” - stojí hneď pri vchode za rampou.  

Aby ste neodchádzali sklamaní, jedna rada. Country Saloon vznikol ako miesto na rýchle pivo a hranolky po okúpaní sa. Bude sa vám zdať, že interiér vyzerá ako v reštaurácii, terasa, 2 plazmy a vonkajší výčap vám budú evokovať, že bude chodiť k stolom obsluha, ale nebude. Čakali by ste márne.

Preto ak chcete niečo jesť a piť, musíte prísť k okienku, ako v pravom bufete a všetko si prísť vypýtať. Ak sa vám bude zdať, že rad je dlhý, nemusíte sa báť. Za pultom sa strieda ostrieľaná obsluha, ktorá v tempe rieši každú objednávku. Bez zbytočných rečí a tak, aby každý dostal čokoľvek, po čom jeho žalúdok túži.

Jeden čas som sem chodil tak často, až si nás obsluha zapamätala. Keď som teraz prišiel v sobotu podvečer, obsluhoval ma mladý chalan, ktorého som tu predtým ešte nevidel. Vypýtal som si veľkú tankovú Plzeň a k nej vyprážaného heika s hranolkami a kečupom. Pivo mi okamžite načapoval a podal, predtým ale zbehol do kuchyne za závesom, kam zaniesol moju objednávku. Povedal, že mi jedlo prinesú, iba som ukázal, kde budem sedieť.

Čerstvá tanková Plzeň je presne to, po čom moje srdce pišťalo. Jeden hlboký dúšok a hneď som vedel, že je všetko dobré. Vyprážaných heikov musia piecť ako na bežiacom páse, pre tože takmer ihneď som ho mal na stole. Nepoznám lepšie jedlo k peknému dňu pri vode ako pečená ryba a dobre vychladené a horké pivko (tanková, nepasterizovaná Plzeň je už len príjemný bonus). Opatrne som vybral chrbtovú kosť a pustil som sa do bieleho mäska. Hranolky boli úplne rovnaké, aké som v Country Saloon jedával ešte ako puberťák. To boli tie časy, kedy som si objednával iba hranolky, pretože som na rybu nemal peniaze.

Počas letnej sezóny a pri slnečnom počasí je tu vždy plno, no v zime sem chodia iba domáci. Keď sa ochladí, jazero zmrzne a miesto slnečného počasia vás tu víta hmla, vtedy to tam mám najradšej. S kamarátmi si sadneme k pivu, možno nejakému panáku a hráme karty. A hráme ich aj do jednej, druhej rána, kým nás odtiaľ nevyženú, lebo sme tam presedeli celý večer. Viackrát sa nám stalo, že sme boli poslední hostia a čakalo sa iba na nás.

Či už je leto a vy máte chuť sa schladiť pri čerstvej tankovej Plzni, alebo je jeseň a idete naokolo na bicykli, určite sa zastavte. Môžete sa spoľahnúť na stabilnú kvalitu, milú obsluhu a príjemné prostredie. A zavolajte aj kamarátov, s nimi je to vždy lepšie.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Kamaráti aj odkazy cez médiá. Danko a Bugár

Ako sa vyvíjali vzťahy medzi SNS a Most-Híd.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Aj Rusi boli okupovaní, už si to len priznať

Patrili k najväčším obetiam boľševickej diktatúry.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte sa, či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.