Slávia pozýva oslavovať každý deň

Keby ste sa sprievodcu Košicami opýtali, ktoré miesto v meste dýcha secesiou, odpovedal by jednoznačne. Slávia.

Interiér kaviarne Slávia.(Zdroj: hotelslavia.sk)

Označil by ju dokonca za najkrajšiu secesnú budovu v metropole východu. Nečudo, veď svoj príbeh s luxusnou kaviarňou začala už v roku 1900, keď očarila svojím dekoratívnym interiérom, veľkými oknami s výhľadom na divadlo i preskleným stropom. Do mozaiky majestátnosti zapadá každučký detail aj po komplexnej rekonštrukcii, keď Sláviu znova otvorili v novembri minulého roka.

Na bohatú históriu odkazuje nielen výnimočný interiér, ale aj kulinárske zážitky pod taktovkou šéfkuchára Juraja Hrušku. Ten sa pri tvorbe konceptu nechal inšpirovať i jedálnym lístkom predchodcu Slávie - hotela Schifbeck z prelomu 18. a 19. storočia. Okrem tradičných jedál Slávia classics Sviečková na smotane, Vyprážaný teľací rezeň či Pohánkové pirohy plnené konfitovaným kačacím stehnom nájdete v ponuke aj sezónne špeciality. Tím kuchárov kladie dôraz na kvalitné suroviny, lokálne a farmárske produkty. Na ich úpravu používajú najmodernejšie technológie a šetrný prístup. Hoci samotné jedlá koncipujú v duchu zdravého stravovania, nepoužívajú olivový olej a aceto balsamico. Pretože sa orientujú primárne na slovenské suroviny, nahradili ich repkovým olejom a tiež 2,5% octovým balzamom, oboma z Hontu.

Slávia láka na kulinársku večeru v snúbení s tými najlepšími vínami. Pozýva na čerstvé raňajky v centre mesta, voňavú kávu či miešaný drink s priateľmi. V skvostnom prostredí s lahodným jedlom a nápojmi dotvára výnimočný zážitok galantný servis.

Priestranné priestory, parkovanie v centre, denné svetlo, ale aj možnosť súkromia, fajčiarsky salónik a bohatá ponuka jedál a nápojov dávajú predpoklady na úspešné a nezabudnuteľné podujatie vo forme rodinnej oslavy, svadby, firemného podujatia, obchodnej či romantickej večere.

Lokalita kaviarne a reštaurácie v susedstve Štátneho divadla Košice otvára dvere pre stretnutia umelcov či fanúšikov umenia, blízky park so spievajúcou fontánou a zvonkohrou znásobuje počet turistov či milovníkov prechádzok počas nedeľných popoludní. Práve tie doplní posedenie pri domácom dezerte z tradičnej kuchárky starých mám s moderným nádychom, voňavej káve, kvalitnom čaji či originálnej domácej limonáde.

Slávia evokuje pôvab patriaci k slávnostným chvíľam. Chce však, aby to boli všetky tie, keď sa zastavíte, aby ste si vychutnali čas s rodinou a priateľmi. Hoci vo všedný deň.

Kontaktné údaje:

Hlavná 63, Košice
+ 421 (0) 903 653 636 
info@kaviarenslavia.sk

 


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.