Slávia pozýva oslavovať každý deň

Keby ste sa sprievodcu Košicami opýtali, ktoré miesto v meste dýcha secesiou, odpovedal by jednoznačne. Slávia.

Interiér kaviarne Slávia.(Zdroj: hotelslavia.sk)

Označil by ju dokonca za najkrajšiu secesnú budovu v metropole východu. Nečudo, veď svoj príbeh s luxusnou kaviarňou začala už v roku 1900, keď očarila svojím dekoratívnym interiérom, veľkými oknami s výhľadom na divadlo i preskleným stropom. Do mozaiky majestátnosti zapadá každučký detail aj po komplexnej rekonštrukcii, keď Sláviu znova otvorili v novembri minulého roka.

Na bohatú históriu odkazuje nielen výnimočný interiér, ale aj kulinárske zážitky pod taktovkou šéfkuchára Juraja Hrušku. Ten sa pri tvorbe konceptu nechal inšpirovať i jedálnym lístkom predchodcu Slávie - hotela Schifbeck z prelomu 18. a 19. storočia. Okrem tradičných jedál Slávia classics Sviečková na smotane, Vyprážaný teľací rezeň či Pohánkové pirohy plnené konfitovaným kačacím stehnom nájdete v ponuke aj sezónne špeciality. Tím kuchárov kladie dôraz na kvalitné suroviny, lokálne a farmárske produkty. Na ich úpravu používajú najmodernejšie technológie a šetrný prístup. Hoci samotné jedlá koncipujú v duchu zdravého stravovania, nepoužívajú olivový olej a aceto balsamico. Pretože sa orientujú primárne na slovenské suroviny, nahradili ich repkovým olejom a tiež 2,5% octovým balzamom, oboma z Hontu.

Slávia láka na kulinársku večeru v snúbení s tými najlepšími vínami. Pozýva na čerstvé raňajky v centre mesta, voňavú kávu či miešaný drink s priateľmi. V skvostnom prostredí s lahodným jedlom a nápojmi dotvára výnimočný zážitok galantný servis.

Priestranné priestory, parkovanie v centre, denné svetlo, ale aj možnosť súkromia, fajčiarsky salónik a bohatá ponuka jedál a nápojov dávajú predpoklady na úspešné a nezabudnuteľné podujatie vo forme rodinnej oslavy, svadby, firemného podujatia, obchodnej či romantickej večere.

Lokalita kaviarne a reštaurácie v susedstve Štátneho divadla Košice otvára dvere pre stretnutia umelcov či fanúšikov umenia, blízky park so spievajúcou fontánou a zvonkohrou znásobuje počet turistov či milovníkov prechádzok počas nedeľných popoludní. Práve tie doplní posedenie pri domácom dezerte z tradičnej kuchárky starých mám s moderným nádychom, voňavej káve, kvalitnom čaji či originálnej domácej limonáde.

Slávia evokuje pôvab patriaci k slávnostným chvíľam. Chce však, aby to boli všetky tie, keď sa zastavíte, aby ste si vychutnali čas s rodinou a priateľmi. Hoci vo všedný deň.

Kontaktné údaje:

Hlavná 63, Košice
+ 421 (0) 903 653 636 
info@kaviarenslavia.sk

 

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.