INZERCIA

Habanero Steak Pub: Mexické jedlo, české pivo a bizarný interiér nájdete vo Vrútkach

Mexická kuchyňa nechutí dobre len s tequilou.

Rôzne jedlá mexickej kuchyne, kvalitné steaky, dobré pivo a obrovský interiér, v ktorom neviete, kam sa skôr pozrieť. Taký je Habanero Steak Pub vo Vrútkach.

Bývalý Harley-Davidson, dnes reštauráciu s názvom Habanero Steak Pub nájdete vpravo pri ceste z Vrútok do Žiliny. Reštaurácia a penzión sú neprehliadnuteľné vďaka veľkej tabuli s názvom podniku. Ten naznačuje, že v ňom nájdete najmä mexickú kuchyňu. Určite si ho však všimnete aj pre obrovský pútač piva Pilsner Urquell, ktoré sa tam čapuje.

V reštaurácii sa v letných mesiacoch môžete usadiť na terase a v záhrade, ale tiež vo veľkorysom interiéri zloženom z dvoch poschodí. Len ťažko sa vám teda stane, že by ste si v podniku nenašli miesto.

Ťažký výber pre milovníkov mexickej kuchyne

My sme podnik navštívili v nedeľu krátko po piatej, v čase, v ktorom bola reštaurácia skôr prázdna. Posadili sme sa k stolu na poschodí a s nemým úžasom sledovali interiér plný rôznych zvláštnych artefaktov. Len málokde zbadáte visieť vedľa seba portrét Lenina a americkú vlajku, o to bizarnejšie je takúto kombináciu nájsť v mexickej reštaurácii.

Podnik sa pomaly zapĺňal a k nám dorazil mladý usmiaty čašník s jedálnymi lístkami. Keďže podnik už zvonku láka na čapovaný Pilsner Urquell, tak som si jeden veľký hneď objednala a začala vyberať z bohatého menu. Som fanúšikom mexickej kuchyne a vyberalo sa mi naozaj ťažko. Výber komplikovala aj zaujímavá ponuka výborne vyzerajúcich steakov. Od začiatku som však vedela, že skončím pri chutiach Mexika. Pub ponúka enchilady, burritá, fajity, chilli con carne či mexické polievky. V menu si však niečo dobre nájdu aj tí, ktorí klasickú mexickú kuchyňu až tak nemusia. V ponuke sú okrem steakov aj tataráky, rizotá, šaláty, jahňacie kotlety či Buffalo krídelká.

České pivo namiesto tequily

Po asi piatich minútach prišiel čašník pre objednávku, zatiaľ však bez piva. Výber by som vedela zvažovať aj polhodinu a našla som aspoň osem jedál, ktoré by som si dala, no po niekoľkých minútach som si objednala Enchiladas ala Crema. “Máte rada špenát?” opýtal sa ma čašník. Po tom, ako som ho uistila, že áno, mi voľbu preloženej zapečenej tortilly plnenej kuracím mäsom na cesnakovom masle s čerstvými špenátovými listami, salsou a syrom odobril.

Krátko po objednaní dorazilo aj pivo. Napriek tomu, že ste v mexickej reštaurácii, nie ste odkázaní na Tequila Sunrise (je tiež v ponuke) a ani fľaškové pivá s príchuťou tequily. Môžete si dopriať to, čo je v našich zemepisných šírkach oveľa lepšie než v Mexiku - zlatisté čapované pivo pokryté vrstvou jemnej bielej peny. Čapovaný Pilsner Urquell som počas letného dňa ocenila už predtým, než dorazilo samotné jedlo, keďže kombinácia príjemnej horkej chuti, vlhkej peny a správnej teploty bola veľmi osviežujúca. Nehovoriac o tom, že poctivá Plzeň vám pomôže zvládnuť aj tú najpikantnejšiu mexickú pochúťku.

Krémová enchilada servírovaná na špeciálnom podnose poriadne zasýtila. Bolo v nej toľko špenátu, že som hneď pochopila, prečo sa ma čašník pri objednávaní pýtal, či mám špenát rada.

Ak ste milovníkmi steakov, mexickej kuchyne, dobrého piva či originálnych miest a zablúdite niekedy na Turiec, navštívte Habanero Steak Pub vo Vrútkach. Kombinácia bizarných dekorácií, zaujímavého jedla a tradičného piva bude pre vás zážitkom.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Veľkolepý nástup, výslnie a pád. Prečo veľké strany neprežijú svojich lídrov

Výmena lídra nie je kľúčom k dlhšej životnosti strany. Funguje len pri menších stranách, v Smere by mohla znamenať rýchly zánik.

KOMENTÁRE

Smer bez Fica nemá logiku

Životnosť strán ako Smer sa odvíja od popularity zakladateľa.

Neprehliadnite tiež

Odovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN

S príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.

Ako sa stravovať počas užívania antibiotík a kto vypestoval najkrajšie jablko na Slovensku?

Prinášame vám pestrý prehľad článkov o jedle, zdravom stravovaní a tipmi na víkendové varenie.

Svadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip

Milí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.

Prvý ležiak na svete vznikol v Plzni. Fenomén menom Pilsner Urquell

Stačila kombinácia meštianskej nespokojnosti a talentu bavorského sládka.

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.