INZERCIA

Habanero Steak Pub: Mexické jedlo, české pivo a bizarný interiér nájdete vo Vrútkach

Mexická kuchyňa nechutí dobre len s tequilou.

Rôzne jedlá mexickej kuchyne, kvalitné steaky, dobré pivo a obrovský interiér, v ktorom neviete, kam sa skôr pozrieť. Taký je Habanero Steak Pub vo Vrútkach.

Bývalý Harley-Davidson, dnes reštauráciu s názvom Habanero Steak Pub nájdete vpravo pri ceste z Vrútok do Žiliny. Reštaurácia a penzión sú neprehliadnuteľné vďaka veľkej tabuli s názvom podniku. Ten naznačuje, že v ňom nájdete najmä mexickú kuchyňu. Určite si ho však všimnete aj pre obrovský pútač piva Pilsner Urquell, ktoré sa tam čapuje.

V reštaurácii sa v letných mesiacoch môžete usadiť na terase a v záhrade, ale tiež vo veľkorysom interiéri zloženom z dvoch poschodí. Len ťažko sa vám teda stane, že by ste si v podniku nenašli miesto.

Ťažký výber pre milovníkov mexickej kuchyne

My sme podnik navštívili v nedeľu krátko po piatej, v čase, v ktorom bola reštaurácia skôr prázdna. Posadili sme sa k stolu na poschodí a s nemým úžasom sledovali interiér plný rôznych zvláštnych artefaktov. Len málokde zbadáte visieť vedľa seba portrét Lenina a americkú vlajku, o to bizarnejšie je takúto kombináciu nájsť v mexickej reštaurácii.

Podnik sa pomaly zapĺňal a k nám dorazil mladý usmiaty čašník s jedálnymi lístkami. Keďže podnik už zvonku láka na čapovaný Pilsner Urquell, tak som si jeden veľký hneď objednala a začala vyberať z bohatého menu. Som fanúšikom mexickej kuchyne a vyberalo sa mi naozaj ťažko. Výber komplikovala aj zaujímavá ponuka výborne vyzerajúcich steakov. Od začiatku som však vedela, že skončím pri chutiach Mexika. Pub ponúka enchilady, burritá, fajity, chilli con carne či mexické polievky. V menu si však niečo dobre nájdu aj tí, ktorí klasickú mexickú kuchyňu až tak nemusia. V ponuke sú okrem steakov aj tataráky, rizotá, šaláty, jahňacie kotlety či Buffalo krídelká.

České pivo namiesto tequily

Po asi piatich minútach prišiel čašník pre objednávku, zatiaľ však bez piva. Výber by som vedela zvažovať aj polhodinu a našla som aspoň osem jedál, ktoré by som si dala, no po niekoľkých minútach som si objednala Enchiladas ala Crema. “Máte rada špenát?” opýtal sa ma čašník. Po tom, ako som ho uistila, že áno, mi voľbu preloženej zapečenej tortilly plnenej kuracím mäsom na cesnakovom masle s čerstvými špenátovými listami, salsou a syrom odobril.

Krátko po objednaní dorazilo aj pivo. Napriek tomu, že ste v mexickej reštaurácii, nie ste odkázaní na Tequila Sunrise (je tiež v ponuke) a ani fľaškové pivá s príchuťou tequily. Môžete si dopriať to, čo je v našich zemepisných šírkach oveľa lepšie než v Mexiku - zlatisté čapované pivo pokryté vrstvou jemnej bielej peny. Čapovaný Pilsner Urquell som počas letného dňa ocenila už predtým, než dorazilo samotné jedlo, keďže kombinácia príjemnej horkej chuti, vlhkej peny a správnej teploty bola veľmi osviežujúca. Nehovoriac o tom, že poctivá Plzeň vám pomôže zvládnuť aj tú najpikantnejšiu mexickú pochúťku.

Krémová enchilada servírovaná na špeciálnom podnose poriadne zasýtila. Bolo v nej toľko špenátu, že som hneď pochopila, prečo sa ma čašník pri objednávaní pýtal, či mám špenát rada.

Ak ste milovníkmi steakov, mexickej kuchyne, dobrého piva či originálnych miest a zablúdite niekedy na Turiec, navštívte Habanero Steak Pub vo Vrútkach. Kombinácia bizarných dekorácií, zaujímavého jedla a tradičného piva bude pre vás zážitkom.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRKA TKAČENKA

Babiš nám ponúkol pohľad do hlavy rozviedčika

V tomto svete sú ľudia kockami domina.

DOMOV

Kosík po prepustení: Stále chcem vypovedať

Bývalý siskár Kosík je zrazu na slobode.

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.