INZERCIA

Najlepšie rebierka v meste nájdete v Pivárni u Bizóna

Zašitú piváreň stojí za to nájsť.

Občas natrafím v živote na moment, keď si poviem, že mi je vegetariánov, vegánov a abstinentov trošku ľúto. V Pivárni u Bizóna mi bolo ľúto všetkých troch, pretože dať si k fantastickým rebierkam krásnu, vychladenú Plzeň, to je jednoducho pôžitok. A že štastie sa nedá kúpiť. Ale pekne po poriadku.

Piváreň u Bizóna nájdete v zastrčenej uličke v Ružinove. Keď vystúpite z 202-ky na zastávke Hraničná - OC Retro v smere von z mesta, musíte sa vrátiť pár krokov smerom ku križovatke a následne vľavo prejsť popri panelákoch na Hraničnej. Piváreň je odtiaľ asi päť minút pešo schovaná za potravinami. Vonku je terasa, no potom vojdete dnu, kde vás hneď napravo pri vchode privíta krčmár. Je to však iba atrapa, takže nebude neslušné ak ho nepozdravíte.  

Interiér je zdobený stovkami plechovkami piva Plzeň, podpivníkmi a ďalšou pivne ladenou dekoráciou. Ak prídete s veľkou partiou, piváreň má aj dlhé stoly, kam sa zmestíte aj desiati. My sme si počas našej návštevy vybrali menší stôl s výhľadom do kuchyne. V nej stála staršia pani v zelenom tričku Pilsner Urquell a utierala si pot z čela. Mala na starosti prípravu pizze (takej obrovskej pre dvoch dospelých, alebo štyri menšie deti) a rebierok. Obe jedlá podávali na drevených podnosoch.

Keď sme sa usadili, objednali sme si dve veľké pivá Pilsner Urquell načapované kasicky “na hladinku”. Obe boli hneď na stole. Nádherné chladné Plzne boli očividne čapované z tanku. Mali nezameniteľnú čerstvosť a horkosť, ktorú si pivo uchová, iba ak je o neho prvotriedne postarané. Peny malo tiež toľko, že som si musel oblízať fúzy, aby mi na nich nič nezostalo. 

Priznám sa, k Bizónovi chodím, odkedy ma sem raz zaviedol kamarát. Vravel mi, že takéto rebierka som nikdy nemal. Neveril som, ale nechal som sa nahovoriť, objednal som si ich a odvtedy sa tu ukážem aj niekoľkokrát za rok. Tento raz som sem vzal kamarátku, tiež so zámienkou, že tu majú unikátne rebierka. Neverila, ale nechala si nahovoriť. Objednali sme si.

Príprava rebierok trvá od pätnástich minút do pol hodiny, podľa toho, koľko hostí si ich objedná pred vami. Obsluha nám ich položila na stôl skôr než sme stihli dopiť prvé pivo. Dva rady plné smaženého bravčového mäska sedeli na špeciálnom drevenom podnose. Na jeho vrchnej časti boli tri priehlbiny v dreve plné kečupu, horčice a cesnakovej omáčky. Skôr než si k mäsu vypýtate chlieb, pozrite sa pod rebrá, skrývajú sa pod nimi pečené zemiaky. 

Mäso je mäkké a ochutené sladkastým dresingom, ktorý sa k nemu fantasticky hodí. Keď vám dôjde pivo na zapitie, nadviažte pohľad s obsluhou. Je škoda takúto dobrotu nezapíjať dostatočným množstvom chutnej tankovej Plzne. Kamarátka si rebierka tiež pochvaľovala a hovorila, že nabudúce sem určite vezme svoju polovičku.

Rada pre pokročilých: Keď sem prídete aj druhý raz (ak máte radi smažené bravčové a tankovú Plzeň, tak určite prídete), môžete vymeniť kečup a horčicu za viac cesnakového dresingu. 

Rada pre pokročilých 2: Keď sem prídete druhý raz, buďte poriadne hladní. Inak nemáte šancu všetko zjesť.

Rada pre pokročilých 3: Keď sem prídete druhý raz, svojich vegánskych kamarátov nechajte doma a vezmite niekoho, kto má takéto dobroty rád. Určite sa vám poďakujú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁR PETRKA TKAČENKA

Babiš nám ponúkol pohľad do hlavy rozviedčika

V tomto svete sú ľudia kockami domina.

DOMOV

Kosík po prepustení: Stále chcem vypovedať

Bývalý siskár Kosík je zrazu na slobode.

DOMOV

Sabotáž vyšetrovania korupcie u Kaliňáka už nevyšetrujú

Prokurátor Vasiľ Špirko podáva sťažnosť.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.