SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Route 66 v Liptovskom Mikuláši: Atmosféra Ameriky s českým pivom

Takto chutí Amerika s českým pivom pod Tatrami.

Route 66 je vychýrená cesta naprieč Spojenými štátmi, no Route 66 v Liptovskom Mikuláši je zas vychýrená reštaurácia pod Tatrami. Nájdete ju na okraji centra mesta, ani nie päť minút chôdze od Námestia osloboditeľov v centre mesta.  

Interiér reštaurácie je skutočne originálny, s jasnou inšpiráciou z Ameriky. Nábytok, výzdoba, ale aj menu je ladené do severoamerických motívov. Od tradične dlhého baru, cez Marilyn Monroe na stene až po typické ventilátory a dokonca aj pisoáre. Z interiéru je teda už na prvý pohľad jasné, že si na ňom majitelia dali ozaj záležať.

Pri vstupe nás po ľavici privítal rozsvietený jukebox a sedenie v boxoch s koženkovými sedačkami. Do jedného boxu sme sa usadili a o chvíľu už bola pri nás obsluha. Prišli sme práve počas obeda, keď bolo v ponuke denné menu (pečená kačica s knedľou vyzerala naozaj dobre), takže bola reštaurácia plná. My sme si ale vyberali z bežného jedálneho lístka.

“Oceňujem, že majú aj iné vegetariánske jedlá, ako vyprážaný syr, špagety a šalát,” poznamenala kamarátka a objednala si zapekanú cuketu s paradajkou a tofu.

Ja som sa nevedel rozhodnúť, medzi “Kanadskými plameňmi” a ostatnými dobrotami, napríklad Original Route hamburgerom. Moju dilemu však prerušila čašníčka, tak som si rýchlo objednal najskôr aspoň pivo. S ním sa predsa lepšie rozmýšľa. Na stôl nám pristáli tankové, nepasterizované a krásne vychladené Plzne s hustou mokrou penou. Pivo bolo načapované v čistom (všímajte si, či sa bublinky držia na okraji pohára) a mokrom krígli. Prvý dúšok je vždy najlepší, tak som si hneď doprial jeden pekný hlboký. To, že pivo chutí výborne som si potvrdil ešte jedným a pokračoval som vo vyberaní z jedálneho lístka.

Nakoniec som sa rozhodol ochutnať niečo originálnejšie ako burger.

Kanadské plamene boli zemiakové placky so zmesou s paprikou, šampiňónmi a cuketou. Ich hlavnú časť však tvorilo bravčové mäso. Písali, že je to HOT, tak som tomu dal šancu. Na stôl prišli placky husto posypané strúhaným syrom. Kto vie, čo by na to povedal Kanaďan.

Placky boli skutočne pálivé, ešte šťastie, že som ich mohol pravidelne zapíjať čerstvým pivom. Keď sa mi prvé minulo, hneď som si objednával ďalšie. Kým sme v reštaurácii sedeli, postupne sa vyprázdnila. Ľudia sa vracali z obedových páuz naspäť do práce.

Ak máte radi atmosféru ako z amerických filmov, ale bez ich vodnatého piva, s poriadnou vychladenou Plzňou, potom toto je podnik pre vás. Škoda, že sme si nedali hamburgery. Keď pôjdete, dajte vedieť, aké sú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie na nový koronavírus.

Koronavírus: Slovensko má denné maximum nakazených, v hre je lockdown (minúta po minúte)

Nakazených koronavírusom na Slovensku je 25 100 osôb. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 98 obetí.

Premiér Igor Matovič po stredajšom rokovaní vlády.
Česko má najvyššie tempo nárastu šírenia nákazy spomedzi okolitých krajín.
Autorská strana Petra Šabatu

Keď v Česku umierajú mŕtvi (píše Petr Šabata)

Popis jedného smutného slovensko-českého koronavírusového zápasu.

Ilustračné foto.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík