INZERCIA

Route 66 v Liptovskom Mikuláši: Atmosféra Ameriky s českým pivom

Takto chutí Amerika s českým pivom pod Tatrami.

Route 66 je vychýrená cesta naprieč Spojenými štátmi, no Route 66 v Liptovskom Mikuláši je zas vychýrená reštaurácia pod Tatrami. Nájdete ju na okraji centra mesta, ani nie päť minút chôdze od Námestia osloboditeľov v centre mesta.  

Interiér reštaurácie je skutočne originálny, s jasnou inšpiráciou z Ameriky. Nábytok, výzdoba, ale aj menu je ladené do severoamerických motívov. Od tradične dlhého baru, cez Marilyn Monroe na stene až po typické ventilátory a dokonca aj pisoáre. Z interiéru je teda už na prvý pohľad jasné, že si na ňom majitelia dali ozaj záležať.

Pri vstupe nás po ľavici privítal rozsvietený jukebox a sedenie v boxoch s koženkovými sedačkami. Do jedného boxu sme sa usadili a o chvíľu už bola pri nás obsluha. Prišli sme práve počas obeda, keď bolo v ponuke denné menu (pečená kačica s knedľou vyzerala naozaj dobre), takže bola reštaurácia plná. My sme si ale vyberali z bežného jedálneho lístka.

“Oceňujem, že majú aj iné vegetariánske jedlá, ako vyprážaný syr, špagety a šalát,” poznamenala kamarátka a objednala si zapekanú cuketu s paradajkou a tofu.

Ja som sa nevedel rozhodnúť, medzi “Kanadskými plameňmi” a ostatnými dobrotami, napríklad Original Route hamburgerom. Moju dilemu však prerušila čašníčka, tak som si rýchlo objednal najskôr aspoň pivo. S ním sa predsa lepšie rozmýšľa. Na stôl nám pristáli tankové, nepasterizované a krásne vychladené Plzne s hustou mokrou penou. Pivo bolo načapované v čistom (všímajte si, či sa bublinky držia na okraji pohára) a mokrom krígli. Prvý dúšok je vždy najlepší, tak som si hneď doprial jeden pekný hlboký. To, že pivo chutí výborne som si potvrdil ešte jedným a pokračoval som vo vyberaní z jedálneho lístka.

Nakoniec som sa rozhodol ochutnať niečo originálnejšie ako burger.

Kanadské plamene boli zemiakové placky so zmesou s paprikou, šampiňónmi a cuketou. Ich hlavnú časť však tvorilo bravčové mäso. Písali, že je to HOT, tak som tomu dal šancu. Na stôl prišli placky husto posypané strúhaným syrom. Kto vie, čo by na to povedal Kanaďan.

Placky boli skutočne pálivé, ešte šťastie, že som ich mohol pravidelne zapíjať čerstvým pivom. Keď sa mi prvé minulo, hneď som si objednával ďalšie. Kým sme v reštaurácii sedeli, postupne sa vyprázdnila. Ľudia sa vracali z obedových páuz naspäť do práce.

Ak máte radi atmosféru ako z amerických filmov, ale bez ich vodnatého piva, s poriadnou vychladenou Plzňou, potom toto je podnik pre vás. Škoda, že sme si nedali hamburgery. Keď pôjdete, dajte vedieť, aké sú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          EKONOMIKA

          Most nepodporí návrh Smeru o odchodoch do dôchodku

          Smer sa pri návrhu zákona o budúcich dôchodkoch obráti na opozíciu.

          DOMOV

          Meno Kaliňákovej asistentky sa objavuje pri kauzách

          Priezvisko Zuzany Pisoňovej sa viackrát objavuje v kruhu kamarátov exministra.

          DOMOV

          Žiadnu krízu necítim. Čo hovoria v koalícii na rozhodnutie Mosta

          Bugár nebude rokovania s opozíciou považovať za porušenie zmluvy.

          dnes píše matia lenická

          O ženách chcú opäť rozhodovať muži

          Naša katolícka cirkev odmieta počúvať a nasledovať vlastného pápeža.

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.