SME

Route 66 v Liptovskom Mikuláši: Atmosféra Ameriky s českým pivom

Takto chutí Amerika s českým pivom pod Tatrami.

Route 66 je vychýrená cesta naprieč Spojenými štátmi, no Route 66 v Liptovskom Mikuláši je zas vychýrená reštaurácia pod Tatrami. Nájdete ju na okraji centra mesta, ani nie päť minút chôdze od Námestia osloboditeľov v centre mesta.  

Interiér reštaurácie je skutočne originálny, s jasnou inšpiráciou z Ameriky. Nábytok, výzdoba, ale aj menu je ladené do severoamerických motívov. Od tradične dlhého baru, cez Marilyn Monroe na stene až po typické ventilátory a dokonca aj pisoáre. Z interiéru je teda už na prvý pohľad jasné, že si na ňom majitelia dali ozaj záležať.

Pri vstupe nás po ľavici privítal rozsvietený jukebox a sedenie v boxoch s koženkovými sedačkami. Do jedného boxu sme sa usadili a o chvíľu už bola pri nás obsluha. Prišli sme práve počas obeda, keď bolo v ponuke denné menu (pečená kačica s knedľou vyzerala naozaj dobre), takže bola reštaurácia plná. My sme si ale vyberali z bežného jedálneho lístka.

“Oceňujem, že majú aj iné vegetariánske jedlá, ako vyprážaný syr, špagety a šalát,” poznamenala kamarátka a objednala si zapekanú cuketu s paradajkou a tofu.

Ja som sa nevedel rozhodnúť, medzi “Kanadskými plameňmi” a ostatnými dobrotami, napríklad Original Route hamburgerom. Moju dilemu však prerušila čašníčka, tak som si rýchlo objednal najskôr aspoň pivo. S ním sa predsa lepšie rozmýšľa. Na stôl nám pristáli tankové, nepasterizované a krásne vychladené Plzne s hustou mokrou penou. Pivo bolo načapované v čistom (všímajte si, či sa bublinky držia na okraji pohára) a mokrom krígli. Prvý dúšok je vždy najlepší, tak som si hneď doprial jeden pekný hlboký. To, že pivo chutí výborne som si potvrdil ešte jedným a pokračoval som vo vyberaní z jedálneho lístka.

Nakoniec som sa rozhodol ochutnať niečo originálnejšie ako burger.

Kanadské plamene boli zemiakové placky so zmesou s paprikou, šampiňónmi a cuketou. Ich hlavnú časť však tvorilo bravčové mäso. Písali, že je to HOT, tak som tomu dal šancu. Na stôl prišli placky husto posypané strúhaným syrom. Kto vie, čo by na to povedal Kanaďan.

Placky boli skutočne pálivé, ešte šťastie, že som ich mohol pravidelne zapíjať čerstvým pivom. Keď sa mi prvé minulo, hneď som si objednával ďalšie. Kým sme v reštaurácii sedeli, postupne sa vyprázdnila. Ľudia sa vracali z obedových páuz naspäť do práce.

Ak máte radi atmosféru ako z amerických filmov, ale bez ich vodnatého piva, s poriadnou vychladenou Plzňou, potom toto je podnik pre vás. Škoda, že sme si nedali hamburgery. Keď pôjdete, dajte vedieť, aké sú.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Peter Nagy pre SME Creative, Pilsner Urquell

Komerčné články

  1. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  2. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  3. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  4. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  5. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  8. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  1. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  2. Oliver Oswald prezradil, po čom túžil už celé roky
  3. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  4. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  5. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  6. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  8. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 14 215
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 5 865
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 046
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 446
  5. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 3 036
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 202
  7. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti 2 157
  8. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 1 999
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu