SME
Streda, 28. september, 2022 | Meniny má Václav

Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed

Reštaurácia vyzerá tradične, no varí moderne.

Penzión a reštaurácia Villa Regia na Dominikánskom námestí v Košiciach je síce podnikom v tradičnom romantickom vidieckom štýle, no zároveň je aj moderným vďaka službám a jedlám, ktoré ponúka.

Vidiecke prostredie a milá obsluha

Ja som reštauráciu Villa Regia navštívila počas nedeľného poludnia a naozaj som urobila dobre. Už pri výstupe po drevených schodoch do reštaurácie cítite vidiecku atmosféru. Drevená podlaha vŕzga pod nohami, všade naokolo sú autentické predmety z vidieckych domov. Zariadenie každej časti reštaurácie sa trochu líši, interiér však pôsobí tak príjemne, že je problém vybrať si.

Napokon som sa usadila na terase plnej rozkvitnutých kvetov k stolu s červeným kockovaným obrusom. Obsluha prišla po chvíli. Na čašníčke, ktorá ma v túto nedeľu obsluhovala, bolo vidno, že ju jej práca neotravuje, a že jej záleží na tom, aby sa hosť v podniku cítil prijemne. Neprestajne sa usmievala, nebránila sa aj malým konverzáciám a nezabudla sa spýtať či som bola spokojná.

Pivo, ktoré ladí s jedlom

Nedeľný obed na terase Villy Regie som začala veľkým pivom Pilsner Urquell. Za veľké pivo tu zaplatíte 2,40 eura, no dobre vychadený Pilsner Urquell so správnou dávkou vlhkej bielej peny a vyváženou jedinečnou chuťou ladí aj s veľkou časťou ponúkaných jedál. Pre partiu pivárskych gurmánov ponúka reštaurácia aj špecialitu Villa Bašta, teda drevenú dosku pre asi šiestich jedákov, ktorá obsahuje bavorské kolená, morčacie stehná a bravčové ražniči s prílohami. Poriadna dávka jedla sa zapíja šiestimi litrami čapovanej Plzne.

Nie však každá položka na jedálnom lístku hneď znamená, že sa nezdravo prejete. Práve naopak - podnik si zakladá na modernej a zdravej kuchyni založenej na kvalitných potravinách od overených predajcov a čistej chuti pokrmov bez pridávania umelých dochucovadiel. Paradajková polievka s mozzarelou a bazalkou naozaj chutila ako všetky suroviny, z ktorých bola pripravená. Olivový olej a aj jej štedrá porcia z nej robia naozaj výdatný prvý chod.

Príjemný problém vybrať si z menu

V jedálnom lístku výborne znel pečený filet zp zubáča na masle podávaný s cviklovo-zeleninovým krupotom, tiež bravčové medajlónky z panenky so šalátom z rukoly a mladého špenátu, ale aj pikantný tokáň zo sviečkovice so zemiakovými plackami. Napokon som sa rozhodla pre kurací steak na grilovanej zelenine s demi glace omáčkou.

Prečítajte si tiež: Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu Čítajte 

Na jedlo som od objednania dlho nečakala. Kurací steak bol jemne dochutený, tak aby vynikla chuť mäska. Mäso bolo šťavnaté a grilovaná cuketa, paprika, baklažán, cibuľa, šampiňóny a omáčka ho len vylepšili.

V ponuke podniku sa nájdu aj jedlá, ktoré pôsobia zdravšie už len preto, že si k mäsu nemusíte dať mastné hranolky či obrovskú porciu varených zemiakov, ale šalát či grilovanú zeleninu. Sú tu však aj jedlá, ktoré určite zasýtia aj tých najväčších jedákov.

Výborné jedlo, krásne načapované pivo, milá obsluha a zaujímavý interiér z Villy Regia robia podnik patriaci k špičke súčasných košických reštaurácií. Určite stojí za návštevu.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Rodák z Lučenca Palo Sekerka(spodný rad-tretí sprava) zo svojim tímom za vitrínou, ktorou sa na nich môžu dívať hostia michelinskej reštaurácie v Paríži.

Bolo to komplikované, ale nenechal sa odradiť prvým neúspechom.


16. sep
Branislav Cvik a Ľubomír Vančo zo spoločnosti Banskobystrický pivovar

Branislav Cvik a Ľubomír Vančo oživili banskobystrický pivovar zdevastovaný mečiarovským privatizérom.


2. sep
Ilustračné foto.

Zdraženie chleba bolo na Slovensku tretie najvyššie v EÚ.


TASR 20. sep

Mesto pod Tatrami. Aj takúto prezývku si vyslúžil Poprad ležiaci v Podtatranskej kotline. Ulice tu majú jedinečné čaro – horizont množstva z nich zdobia hrdo sa týčiace štíty Vysokých Tatier.


6. sep
SkryťZatvoriť reklamu