INZERCIA

Villa Regia v Košiciach: Podnik ako stvorený pre rodinný obed

Reštaurácia vyzerá tradične, no varí moderne.

Penzión a reštaurácia Villa Regia na Dominikánskom námestí v Košiciach je síce podnikom v tradičnom romantickom vidieckom štýle, no zároveň je aj moderným vďaka službám a jedlám, ktoré ponúka.

Vidiecke prostredie a milá obsluha

Ja som reštauráciu Villa Regia navštívila počas nedeľného poludnia a naozaj som urobila dobre. Už pri výstupe po drevených schodoch do reštaurácie cítite vidiecku atmosféru. Drevená podlaha vŕzga pod nohami, všade naokolo sú autentické predmety z vidieckych domov. Zariadenie každej časti reštaurácie sa trochu líši, interiér však pôsobí tak príjemne, že je problém vybrať si.

Napokon som sa usadila na terase plnej rozkvitnutých kvetov k stolu s červeným kockovaným obrusom. Obsluha prišla po chvíli. Na čašníčke, ktorá ma v túto nedeľu obsluhovala, bolo vidno, že ju jej práca neotravuje, a že jej záleží na tom, aby sa hosť v podniku cítil prijemne. Neprestajne sa usmievala, nebránila sa aj malým konverzáciám a nezabudla sa spýtať či som bola spokojná.

Pivo, ktoré ladí s jedlom

Nedeľný obed na terase Villy Regie som začala veľkým pivom Pilsner Urquell. Za veľké pivo tu zaplatíte 2,40 eura, no dobre vychadený Pilsner Urquell so správnou dávkou vlhkej bielej peny a vyváženou jedinečnou chuťou ladí aj s veľkou časťou ponúkaných jedál. Pre partiu pivárskych gurmánov ponúka reštaurácia aj špecialitu Villa Bašta, teda drevenú dosku pre asi šiestich jedákov, ktorá obsahuje bavorské kolená, morčacie stehná a bravčové ražniči s prílohami. Poriadna dávka jedla sa zapíja šiestimi litrami čapovanej Plzne.

Nie však každá položka na jedálnom lístku hneď znamená, že sa nezdravo prejete. Práve naopak - podnik si zakladá na modernej a zdravej kuchyni založenej na kvalitných potravinách od overených predajcov a čistej chuti pokrmov bez pridávania umelých dochucovadiel. Paradajková polievka s mozzarelou a bazalkou naozaj chutila ako všetky suroviny, z ktorých bola pripravená. Olivový olej a aj jej štedrá porcia z nej robia naozaj výdatný prvý chod.

Príjemný problém vybrať si z menu

V jedálnom lístku výborne znel pečený filet zp zubáča na masle podávaný s cviklovo-zeleninovým krupotom, tiež bravčové medajlónky z panenky so šalátom z rukoly a mladého špenátu, ale aj pikantný tokáň zo sviečkovice so zemiakovými plackami. Napokon som sa rozhodla pre kurací steak na grilovanej zelenine s demi glace omáčkou.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu

Na jedlo som od objednania dlho nečakala. Kurací steak bol jemne dochutený, tak aby vynikla chuť mäska. Mäso bolo šťavnaté a grilovaná cuketa, paprika, baklažán, cibuľa, šampiňóny a omáčka ho len vylepšili.

V ponuke podniku sa nájdu aj jedlá, ktoré pôsobia zdravšie už len preto, že si k mäsu nemusíte dať mastné hranolky či obrovskú porciu varených zemiakov, ale šalát či grilovanú zeleninu. Sú tu však aj jedlá, ktoré určite zasýtia aj tých najväčších jedákov.

Výborné jedlo, krásne načapované pivo, milá obsluha a zaujímavý interiér z Villy Regia robia podnik patriaci k špičke súčasných košických reštaurácií. Určite stojí za návštevu.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Vybavil niekto miliónové dotácie? Pri Babindole vidno Gašpara aj Jahnátka

Úspešní babindolskí podnikatelia majú kontakty na vplyvných ľudí spájaných so Smerom.

TECH

Na Slovensku máme internet už 26 rokov. Ako začínal?

Vo svete bol internet bežný, na Slovensku veľká novinka.

PLUS

Dlhý rad neznamená, že z toho bohatneme

Zákazníci sú až príliš zorientovaní, hovorí MARTIN LABANC z Poľnej Kuchyne.

Neprehliadnite tiež

Aké je to byť šéfkuchárom v Hoteli Gino Park Palace?

Nedávno sme mali možnosť stretnúť šéfkuchára Hotela Gino Park Palace a bolo to naozaj veľmi podnetné stretnutie.

Reštauráciám zvyšujú tržby festivalové gurmánske špeciality

Až o 25 percent sa zvýšili reštauráciám tržby po mesiaci trvania Zimného festivalu jedla.

Najkľudnejšie miesto v Petržalke? Skúste BERG

Uponáhľaná doba, dni plné stresu, pracovné tempo, ktoré niekedy hraničí so zvládnuteľnosťou a vy neviete kam sa „odložiť na reštart?“ Budeme vás navigovať.

Kúsok Thajska na Slovensku

Prevádzka, ktorá sa môže pýšiť originálnou thajskou kuchyňou, vďaka šéfkuchárke priamo z Thajska.

Ochutnajú Petra Vlhová, Nasťa Kuzminová či hokejisti kimchi?

Južná Kórea bude vo februári 2018 v strede pozornosti celého sveta vrátane Slovenska. Na Zimné hry XXIII. Olympiády sa do mesta Pjongčang chystá aj výprava slovenských olympionikov i turistov, čo bude výborná príležitosť na spoznanie kórejskej kuchyne.