SME

Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu

Za rebrami, pivom a hudbou sa v Košiciach chodí ku kohútovi.

Na Hrnčiarskej ulici, známej uličke remesiel, sa nachádza obľúbený podnik Košičanov - Pub u Kohúta. Reštaurácia funguje už od roku 1991 a je známa ako miesto, kde v komornej atmosfére koncertujú známi aj menej známi hudobníci. V podniku sa stretávajú skupinky domácich pri pozeraní športových prenosov alebo len tak debatujú pri pivku. Pub u Kohúta ponúka aj denné menu, preto je populárnym miestom aj pre rýchle obedy počas pracovnej pauzy.

V lete pivo jedine na terase

My sme Pub u Kohúta navštívili na začiatku júna v príjemný, takmer letný deň, aby sme vyskúšali ich terasu na zadnom dvore. Terasa je pokojným miestom, najmä kvôli tomu, že sa nachádza v súkromí dvora, na ktorom je niekoľko stolov pod veľkorysými slnečníkmi.

Prečítajte si tiež: Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku Čítajte 

V pondelok poobede na terase posedávalo niekoľko skupiniek, ktoré si sem zašli na večeru a “jedno” pivo po práci. Pri príležitosti spomínaného pivka padne voľba väčšinou na Pilsner Urquell, ktorý sa U kohúta čapuje priamo z tanku. Nemusíte sa rozhodovať len medzi malým (za 1,29 eura) alebo veľkým (za 1,89 eura), ale dopriať si dokonca litrák za 3,58 eura. V ponuke sú aj ďalšie varianty tradičného českého čapovania, teda „šnyt“ a „mlíko“.

Ja som sa rozhodla pre klasické veľké pivo, teda „hladinku“. Dostala som ho načapované v oblom plzenskom krígli. Zlatistá farba piva pokrytého hustou bielou penou vynikla na slnečnej terase ešte viac než niekde v interiéri reštaurácie. Plná a výrazná chuť piva čapovaného priamo z tanku tiež nesklamala, ale naopak - milo potešila.

Slovenské, české aj maďarské

Ponuka je plná tradičných slovenských jedál, akými sú pirohy či halušky, českých špecialít, ako plzenský guláš, ale nájde sa tam aj niečo z maďarskej kuchyne, napríklad halászle zo sumca. Na svoje si prídu hlavne „mäsožrúti“, ktorým budú tiecť slinky nad pečenými rebrami, údeným kolenom, stehnom z prasiatka a pečenou kačicou či husou.

Ja som si k vychladenému „tekutému chlebu“, teda tankovej Plzni objednala pivnú bryndzovú nátierku s bagetkami za necelé tri eurá. Ide o tradičnú bryndzovú nátierku, ktorá je však vymiešaná s pivom a koreninami. Napriek tomu, že nátierku nazývajú „pivnou“, cítiť v nej viac bryndzu a pažítku než pivo. Jej chuť je však poctivá domáca a k pivku sa jednoznačne hodí.

Populárny košický hudobný podnik Pub u Kohúta určite stojí za návštevu, a to hneď z niekoľkých dôvodov – príjemná lokalita, na jar a v lete aj úžasná terasa, dobrá hudba, chutné jedlo a v neposlednom rade aj kvalitné české pivo čapované priamo z tanku.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Mladým sa nič nechce? Rodičia často netušia, ako deti na sebe pracujú
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  4. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  5. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  1. Stanovisko LESY Slovenskej republiky, š. p.
  2. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné?
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  5. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  6. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  7. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  8. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 18 342
  2. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 4 767
  3. Apartmány pri mori nie sú len pre smerákov. Kde nájdete lacné? 3 605
  4. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 3 305
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 2 823
  6. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 2 718
  7. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 170
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 1 949
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu