INZERCIA

Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu

Za rebrami, pivom a hudbou sa v Košiciach chodí ku kohútovi.

Na Hrnčiarskej ulici, známej uličke remesiel, sa nachádza obľúbený podnik Košičanov - Pub u Kohúta. Reštaurácia funguje už od roku 1991 a je známa ako miesto, kde v komornej atmosfére koncertujú známi aj menej známi hudobníci. V podniku sa stretávajú skupinky domácich pri pozeraní športových prenosov alebo len tak debatujú pri pivku. Pub u Kohúta ponúka aj denné menu, preto je populárnym miestom aj pre rýchle obedy počas pracovnej pauzy.

V lete pivo jedine na terase

My sme Pub u Kohúta navštívili na začiatku júna v príjemný, takmer letný deň, aby sme vyskúšali ich terasu na zadnom dvore. Terasa je pokojným miestom, najmä kvôli tomu, že sa nachádza v súkromí dvora, na ktorom je niekoľko stolov pod veľkorysými slnečníkmi.

Prečítajte si tiež: Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku

V pondelok poobede na terase posedávalo niekoľko skupiniek, ktoré si sem zašli na večeru a “jedno” pivo po práci. Pri príležitosti spomínaného pivka padne voľba väčšinou na Pilsner Urquell, ktorý sa U kohúta čapuje priamo z tanku. Nemusíte sa rozhodovať len medzi malým (za 1,29 eura) alebo veľkým (za 1,89 eura), ale dopriať si dokonca litrák za 3,58 eura. V ponuke sú aj ďalšie varianty tradičného českého čapovania, teda „šnyt“ a „mlíko“.

Ja som sa rozhodla pre klasické veľké pivo, teda „hladinku“. Dostala som ho načapované v oblom plzenskom krígli. Zlatistá farba piva pokrytého hustou bielou penou vynikla na slnečnej terase ešte viac než niekde v interiéri reštaurácie. Plná a výrazná chuť piva čapovaného priamo z tanku tiež nesklamala, ale naopak - milo potešila.

Slovenské, české aj maďarské

Ponuka je plná tradičných slovenských jedál, akými sú pirohy či halušky, českých špecialít, ako plzenský guláš, ale nájde sa tam aj niečo z maďarskej kuchyne, napríklad halászle zo sumca. Na svoje si prídu hlavne „mäsožrúti“, ktorým budú tiecť slinky nad pečenými rebrami, údeným kolenom, stehnom z prasiatka a pečenou kačicou či husou.

Ja som si k vychladenému „tekutému chlebu“, teda tankovej Plzni objednala pivnú bryndzovú nátierku s bagetkami za necelé tri eurá. Ide o tradičnú bryndzovú nátierku, ktorá je však vymiešaná s pivom a koreninami. Napriek tomu, že nátierku nazývajú „pivnou“, cítiť v nej viac bryndzu a pažítku než pivo. Jej chuť je však poctivá domáca a k pivku sa jednoznačne hodí.

Populárny košický hudobný podnik Pub u Kohúta určite stojí za návštevu, a to hneď z niekoľkých dôvodov – príjemná lokalita, na jar a v lete aj úžasná terasa, dobrá hudba, chutné jedlo a v neposlednom rade aj kvalitné české pivo čapované priamo z tanku.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

PREŠOV KORZÁR

Obvineného kanadského profesora sa zastávali aj matky dievčat (fotogaléria)

Mušinka: Tento prípad nie je detská pornografia.

Dobré ráno

Dobré ráno: Prečo by ste (ne)mali zrušiť svoje konto na Facebooku

Čo sa stalo z najväčšej sociálnej siete.

Neprehliadnite tiež

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.