SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu

Za rebrami, pivom a hudbou sa v Košiciach chodí ku kohútovi.

Na Hrnčiarskej ulici, známej uličke remesiel, sa nachádza obľúbený podnik Košičanov - Pub u Kohúta. Reštaurácia funguje už od roku 1991 a je známa ako miesto, kde v komornej atmosfére koncertujú známi aj menej známi hudobníci. V podniku sa stretávajú skupinky domácich pri pozeraní športových prenosov alebo len tak debatujú pri pivku. Pub u Kohúta ponúka aj denné menu, preto je populárnym miestom aj pre rýchle obedy počas pracovnej pauzy.

V lete pivo jedine na terase

My sme Pub u Kohúta navštívili na začiatku júna v príjemný, takmer letný deň, aby sme vyskúšali ich terasu na zadnom dvore. Terasa je pokojným miestom, najmä kvôli tomu, že sa nachádza v súkromí dvora, na ktorom je niekoľko stolov pod veľkorysými slnečníkmi.

Prečítajte si tiež: Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku Čítajte 

V pondelok poobede na terase posedávalo niekoľko skupiniek, ktoré si sem zašli na večeru a “jedno” pivo po práci. Pri príležitosti spomínaného pivka padne voľba väčšinou na Pilsner Urquell, ktorý sa U kohúta čapuje priamo z tanku. Nemusíte sa rozhodovať len medzi malým (za 1,29 eura) alebo veľkým (za 1,89 eura), ale dopriať si dokonca litrák za 3,58 eura. V ponuke sú aj ďalšie varianty tradičného českého čapovania, teda „šnyt“ a „mlíko“.

Ja som sa rozhodla pre klasické veľké pivo, teda „hladinku“. Dostala som ho načapované v oblom plzenskom krígli. Zlatistá farba piva pokrytého hustou bielou penou vynikla na slnečnej terase ešte viac než niekde v interiéri reštaurácie. Plná a výrazná chuť piva čapovaného priamo z tanku tiež nesklamala, ale naopak - milo potešila.

Slovenské, české aj maďarské

Ponuka je plná tradičných slovenských jedál, akými sú pirohy či halušky, českých špecialít, ako plzenský guláš, ale nájde sa tam aj niečo z maďarskej kuchyne, napríklad halászle zo sumca. Na svoje si prídu hlavne „mäsožrúti“, ktorým budú tiecť slinky nad pečenými rebrami, údeným kolenom, stehnom z prasiatka a pečenou kačicou či husou.

Ja som si k vychladenému „tekutému chlebu“, teda tankovej Plzni objednala pivnú bryndzovú nátierku s bagetkami za necelé tri eurá. Ide o tradičnú bryndzovú nátierku, ktorá je však vymiešaná s pivom a koreninami. Napriek tomu, že nátierku nazývajú „pivnou“, cítiť v nej viac bryndzu a pažítku než pivo. Jej chuť je však poctivá domáca a k pivku sa jednoznačne hodí.

Populárny košický hudobný podnik Pub u Kohúta určite stojí za návštevu, a to hneď z niekoľkých dôvodov – príjemná lokalita, na jar a v lete aj úžasná terasa, dobrá hudba, chutné jedlo a v neposlednom rade aj kvalitné české pivo čapované priamo z tanku.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 423
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 717
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 584
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 193
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 871
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 955
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 438
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 013
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu