INZERCIA

Pub u Kohúta: Košičania ho milujú kvôli hudbe a pivu

Za rebrami, pivom a hudbou sa v Košiciach chodí ku kohútovi.

Na Hrnčiarskej ulici, známej uličke remesiel, sa nachádza obľúbený podnik Košičanov - Pub u Kohúta. Reštaurácia funguje už od roku 1991 a je známa ako miesto, kde v komornej atmosfére koncertujú známi aj menej známi hudobníci. V podniku sa stretávajú skupinky domácich pri pozeraní športových prenosov alebo len tak debatujú pri pivku. Pub u Kohúta ponúka aj denné menu, preto je populárnym miestom aj pre rýchle obedy počas pracovnej pauzy.

V lete pivo jedine na terase

My sme Pub u Kohúta navštívili na začiatku júna v príjemný, takmer letný deň, aby sme vyskúšali ich terasu na zadnom dvore. Terasa je pokojným miestom, najmä kvôli tomu, že sa nachádza v súkromí dvora, na ktorom je niekoľko stolov pod veľkorysými slnečníkmi.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku

V pondelok poobede na terase posedávalo niekoľko skupiniek, ktoré si sem zašli na večeru a “jedno” pivo po práci. Pri príležitosti spomínaného pivka padne voľba väčšinou na Pilsner Urquell, ktorý sa U kohúta čapuje priamo z tanku. Nemusíte sa rozhodovať len medzi malým (za 1,29 eura) alebo veľkým (za 1,89 eura), ale dopriať si dokonca litrák za 3,58 eura. V ponuke sú aj ďalšie varianty tradičného českého čapovania, teda „šnyt“ a „mlíko“.

Ja som sa rozhodla pre klasické veľké pivo, teda „hladinku“. Dostala som ho načapované v oblom plzenskom krígli. Zlatistá farba piva pokrytého hustou bielou penou vynikla na slnečnej terase ešte viac než niekde v interiéri reštaurácie. Plná a výrazná chuť piva čapovaného priamo z tanku tiež nesklamala, ale naopak - milo potešila.

Slovenské, české aj maďarské

Ponuka je plná tradičných slovenských jedál, akými sú pirohy či halušky, českých špecialít, ako plzenský guláš, ale nájde sa tam aj niečo z maďarskej kuchyne, napríklad halászle zo sumca. Na svoje si prídu hlavne „mäsožrúti“, ktorým budú tiecť slinky nad pečenými rebrami, údeným kolenom, stehnom z prasiatka a pečenou kačicou či husou.

Ja som si k vychladenému „tekutému chlebu“, teda tankovej Plzni objednala pivnú bryndzovú nátierku s bagetkami za necelé tri eurá. Ide o tradičnú bryndzovú nátierku, ktorá je však vymiešaná s pivom a koreninami. Napriek tomu, že nátierku nazývajú „pivnou“, cítiť v nej viac bryndzu a pažítku než pivo. Jej chuť je však poctivá domáca a k pivku sa jednoznačne hodí.

Populárny košický hudobný podnik Pub u Kohúta určite stojí za návštevu, a to hneď z niekoľkých dôvodov – príjemná lokalita, na jar a v lete aj úžasná terasa, dobrá hudba, chutné jedlo a v neposlednom rade aj kvalitné české pivo čapované priamo z tanku.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

SVET

Babiš pre SME: Nie som skorumpovaný, ale ostatní sú

Kauza Čapí hnízdo je pomsta, tvrdí možný budúci český premiér.

TECH

Facebook sa radikálne mení, začal ukrývať správy

Nová funkcia rozdelí obsah do dvoch kanálov.

SVET

Trump urazil matku padlého vojaka. Navyše vraj klame

Vedel, do čoho ide, povedal o zabitom vojakovi prezident.

Neprehliadnite tiež

Grobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru

Obdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.

Nebezpečný kofeín?

Už dlho sa vedú spory o tom, či je kofeín nebezpečný. Mnohé štúdie dokazujú, že má zdraviu prospešné účinky, avšak všetko treba s mierou.

Tradičná domáca husacina v Grobskej izbe

Jeseň je symbolom farebných stromov, vína či husaciny. Preto sme sa rozhodli zavítať do Slovenského Grobu, aby sme zistili viac o histórii husaciny v tejto obci a v čom spočíva kvalita jej mäska. Na naše otázky nám veľmi ochotne odpovedali majitelia reštaurácie Grobská izba.

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“