Hotel Gino Park Palace – rozprávkovo bývať, kráľovsky jesť

Hotel Gino Park Palace – Kaštieľ Orlové v mestskej časti Orlové v Považskej Bystrici je výsledkom citlivej dvojročnej prestavby pod dohľadom pamiatkového úradu. Je symbolom luxusu, ušľachtilosti, vyberaného vkusu a pokoja plynúceho nad časom. Láka aj gurmánov.

Reštaurácia Kolchury v Hoteli Gino Park (Zdroj: parkpalace.sk)

Budovu kaštieľa, dal v roku 1612 postaviť uhorský šľachtic Žigmund Balassa. Unavený životom v nehostinnej pevnosti sa presťahoval z neďalekého Považského hradu na miesto starostlivo vybraté pre lepší život. Jeho potomok gróf Pavol Balassa, spolu s manželkou Julianou Batthyány kaštieľ v prvej polovici 18. storočia prestavali v barokovom slohu a majestátnosť svojho sídla zavŕšili zeleňou rozľahlého parku. Rodinné sídlo šľachtického rodu Balassa svojou veľkoleposťou zodpovedalo ich spoločenskému postaveniu a kaštieľ sa stal najväčšou barokovou rezidenciou v hornej časti Trenčianskej stolice (oblasť severozápadného Slovenska). Navštevovala ich cisárovná Mária Terézia. Jej obľúbené kreslo, na ktorom v kaštieli rada sedávala, je dodnes súčasťou interiéru hotela spolu s množstvom ďalších skvostných originálnych historických artefaktov, ktoré tam môžete aj teraz obdivovať.

Pre romantické pobyty i biznis cesty

Pôvodné štukové stropy, krištáľové lustre, vysoké okná a ďalšie zaujímavé prvky dodávajú izbám hotela neopakovateľné čaro. Toto všetko nájdete v izbách De luxe, De luxe Suite a Prezidentskom apartmáne. Nadštandardne vybavené izby splnia očakávanie naozaj náročných hostí. Samozrejmosťou je čajový a kávový servis na izbe, minibar, hotelový župan či papuče. Izby Standard s „priznanými“ drevenými trámami v podkroví kaštieľa sú spojením histórie a moderného dizajnu. Neopakovateľné čaro vládne aj na chodbách a spoločných priestoroch, kde pri prechádzke kaštieľom môžete obdivovať zaujímavý  mobiliár. Ubytovaní hostia majú bezplatný vstup do podzemného wellness centra s pôvodným klenbovým stropom, kde majú k dispozícii sauny, vírivku či tepidárium a hlavne príjemnú atmosféru. 

Hodujte ako králi

Reštaurácia ponúka tradičnú medzinárodnú a regionálnu kuchyňu obohatenú vlastnou originalitou s využitím prevažne lokálnych zdrojov kvalitných potravín. Okrem reštaurácie s majestátnym krbom a dominantným krištáľovým lustrom a je k dispozícii niekoľko štýlových salónikov, vináreň v podzemí, hotelová kaviareň, lobby bar s recepciou vo vstupnej hale hotela i letná terasa s fontánou a detským ihris­kom. Stála ponuka reštaurácie je doplnená v pracovných dňoch o business menu.

Hotel disponuje viacerými priestormi na usporiadanie eventov a svadieb s veľkým počtom účastníkov.  Veď svadba v kaštieli zo 17. storočia je snom mnohých budúcich neviest. Priamo v kaštieli sa totiž nachádza neskorobaroková kaplnka Sv. Jána Nepomuckého, kde sa konajú cirkevné obrady. Takže celá svadba od obradu, cez ubytovanie po svadobnú hostinu  môže byť pod jednou strechou.

Biznis v reprezentatívnych priestoroch

Usporiadanie konfe­rencie alebo obchodného stretnutia v priestoroch, kto­ré tam nájdete, sú zárukou úspechu. Účastníkom konferencií je k dispozícii konferenčná technika, nadštandardné reštauračné služby, profe­sionálna obsluha a kvalitné ubytovanie. Úspešné školenie či uzatvorenie výhodného obchodu môžete osláviť s partnermi v súkromných salónikoch pri cigare a kvalitnom rume.

 

Piknik v priľahlom parku

Zámocký park ponúka možnosti prechádzok v spleti chodníkov s lavičkami, lehátkami. Je výborným miestom na usporiadanie pikniku pod stromami. Spoločnosť návštevníkom robí aj pávia rodinka. K službám hotela patrí aj požičovňa bicyklov a zamestnanci radi poskytnú hosťom informácie o atrakciách v okolí. Zaujímavá je i spolupráca s rezortom Golf Park Rajec, ktorý ponúka pre ubytovaných hostí 20 % zľavu na služby.

Zabudnite teda na každodenný stres a vychutnajte si vynikajúce jedlo či víkendový pobyt v kaštieli zo 17. storočia. Jeho návšteva bude krásnym zážitkom na celý život.

Kontakt:


Adresa: Orlové 116
017 01 Považská Bystrica 
Telefón: 042 44 59 600
Web:  www.parkpalace.sk

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.