INZERCIA

Pilsner Urquell Pub v Košiciach: Z nákupov rovno do českej "hospody" na guláš a pivo

Obed v nákupnom centre nemusí znamenať fastfood.

Obchodné centrá sú väčšinou miestami, kam zbehnete na rýchly obed do food courtu a žiadny gurmánsky zážitok neočakávate. Nájdu sa však aj také podniky, ktoré vás svojou atmosférou úplne vytrhnú z rušného vyblýskaného sveta obchodov. Príkladom je Pilsner Urquell Pub v nákupnom centre na Námestí Osloboditeľov v Košiciach.

Ako v českej hospode

Tmavé drevené trámy, tehlové steny a medené tanky zdobiace interiér reštaurácie majú atmosféru úplne inú než väčšina podnikov v shopping centrách. Krásny priestor zariadený v tradičnom štýle je miestom vhodným na pracovný obed, ale aj príjemnú večeru. Slnko a výhľad na Košice si môžete vychutnať na terase, ktorá je tiež súčasťou reštaurácie.

V pondelok na poludnie bola reštaurácia plná ľudí, ktorí do podniku prišli na obed z práce, keďže podnik ponúka na výber päť jedál v rámci denného menu.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Plzenská reštaurácia Žilina: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý

Prešla som celú reštauráciu a našla vysoký stôl pri dverách na terasu. Najradšej by som sa usadila priamo na terase, no počasie neprialo obedu s výhľadom. Hoci bolo v reštaurácii rušno, na to, aby som dostala jedálny lístok, ponuku denného menu a objednala si niečo na pitie, som nečakala dlho.

Bezchybne načapované pivo

Kým som si vybrala obed, na stole som už mala vychladený Pilsner Urquell. Hladinka tankovej Plzne za 1,89 eura chutila presne tak, ako by ste v podniku nesúcom meno slávneho českého piva, očakávali. Pivo malo všetko, čo malo mať - výraznú chuť, hustú vláčnu penu a ideálnu teplotu. V pondelkové poludnie mi krásne načapované pivo z tanku závideli všetci, ktorí si ho nemohli dopriať k pracovnému obedu.

Jedálny lístok je zostavený väčšinou z mäsitých pokrmov typických pre dnešné pivárne. V ponuke okrem klasík, akými sú kuracie krídelká, utopenci či tlačenka, nájdete aj špeciality. Medzi jedlami k pivu je to napríklad varený údený hovädzí jazyk. Ako hlavné jedlo môžete vyskúšať Big Boy Burger so zemiakovou plackou alebo pečeného pstruha na mandliach a cesnaku.

Ja som sa rozhodla pre jedlo z denného menu označeného ako špeciálna ponuka na celý týždeň – bravčovú panenku na omáčke zo sušených sliviek a červeného vína podávanú so zemiakovými mriežkami. Primeraná porcia mäsa s prílohou stála necelých 9 eur. Mäso bolo mäkké a jemne dosolené aj dokorenené. Jeho chuť zvýraznila omáčka. Zemiakové mriežky boli zaujímavou voľbou prílohy, hoci ja by som si k jedlu vedela predstaviť zemiaky v inej forme.

Pilsner Urquell Pub ocenia najmä milovníci gulášov, steakov a iných mäsitých jedál. Ak patríte aj k priaznivcom piva, určite si jedno v podniku dajte, lebo tak čerstvé a dobré načapované české pivo, určite stojí za to.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.


          Hlavné správy zo Sme.sk

          DOMOV

          Šéf polície Gašpar ide do civilu. Saková plánuje väčšie zmeny

          Ministerka Saková predstaví nového šéfa polície v pondelok. Ohlasuje väčšie zmeny.

          DOBRÉ RÁNO

          Dobré ráno: Fico sa už dohaduje s opozíciou. Čo sa deje v koalícii?

          Ako Most povedal, že nepodporí návrh Smeru.

          TECH

          Pozemské deti nemajú na Marse šancu

          Budú kolonizátormi červenej planéty ľudia so zmenenou DNA?

          Neprehliadnite tiež

          Viete, ako chutí dobrá káva?

          Iba 5 - 10 % ľudí, ktorí pijú kávu, sa zaujíma o kávový svet a vidí hodnotu dobrej a kvalitnej kávy. K zvyšovaniu tohto čísla napomáhajú kaviarne s ponukou kvalitných výberových a filtrovaných káv. Dávajú priestor novým pražiarňam a ukazujú ľuďom, ako chutí dobrá káva.

          Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

          O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

          Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

          Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.

          Chuť Japonska v Žiline? Aj vy máte príležitosť byť jeho súčasťou

          Japonská kuchyňa sa stáva čím ďalej, tým viac obľúbenou kuchyňou po celom svete. Výnimkou nie je ani Slovensko.

          Miesto, kde sa snúbi tradícia, idylická príroda a prvotriedna gastronómia

          Každá dovolenka, ktorú strávime na vysnenom mieste a s ľuďmi, na ktorých nám záleží, je doslovne rozprávková. Zažiť však rozprávku počas dovolenky neponúka každá destinácia.