SME

Pilsner Urquell Pub v Košiciach: Z nákupov rovno do českej "hospody" na guláš a pivo

Obed v nákupnom centre nemusí znamenať fastfood.

Obchodné centrá sú väčšinou miestami, kam zbehnete na rýchly obed do food courtu a žiadny gurmánsky zážitok neočakávate. Nájdu sa však aj také podniky, ktoré vás svojou atmosférou úplne vytrhnú z rušného vyblýskaného sveta obchodov. Príkladom je Pilsner Urquell Pub v nákupnom centre na Námestí Osloboditeľov v Košiciach.

Ako v českej hospode

Tmavé drevené trámy, tehlové steny a medené tanky zdobiace interiér reštaurácie majú atmosféru úplne inú než väčšina podnikov v shopping centrách. Krásny priestor zariadený v tradičnom štýle je miestom vhodným na pracovný obed, ale aj príjemnú večeru. Slnko a výhľad na Košice si môžete vychutnať na terase, ktorá je tiež súčasťou reštaurácie.

V pondelok na poludnie bola reštaurácia plná ľudí, ktorí do podniku prišli na obed z práce, keďže podnik ponúka na výber päť jedál v rámci denného menu.

Prečítajte si tiež: Plzenská reštaurácia Žilina: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý Čítajte 

Prešla som celú reštauráciu a našla vysoký stôl pri dverách na terasu. Najradšej by som sa usadila priamo na terase, no počasie neprialo obedu s výhľadom. Hoci bolo v reštaurácii rušno, na to, aby som dostala jedálny lístok, ponuku denného menu a objednala si niečo na pitie, som nečakala dlho.

Bezchybne načapované pivo

Kým som si vybrala obed, na stole som už mala vychladený Pilsner Urquell. Hladinka tankovej Plzne za 1,89 eura chutila presne tak, ako by ste v podniku nesúcom meno slávneho českého piva, očakávali. Pivo malo všetko, čo malo mať - výraznú chuť, hustú vláčnu penu a ideálnu teplotu. V pondelkové poludnie mi krásne načapované pivo z tanku závideli všetci, ktorí si ho nemohli dopriať k pracovnému obedu.

Jedálny lístok je zostavený väčšinou z mäsitých pokrmov typických pre dnešné pivárne. V ponuke okrem klasík, akými sú kuracie krídelká, utopenci či tlačenka, nájdete aj špeciality. Medzi jedlami k pivu je to napríklad varený údený hovädzí jazyk. Ako hlavné jedlo môžete vyskúšať Big Boy Burger so zemiakovou plackou alebo pečeného pstruha na mandliach a cesnaku.

Ja som sa rozhodla pre jedlo z denného menu označeného ako špeciálna ponuka na celý týždeň – bravčovú panenku na omáčke zo sušených sliviek a červeného vína podávanú so zemiakovými mriežkami. Primeraná porcia mäsa s prílohou stála necelých 9 eur. Mäso bolo mäkké a jemne dosolené aj dokorenené. Jeho chuť zvýraznila omáčka. Zemiakové mriežky boli zaujímavou voľbou prílohy, hoci ja by som si k jedlu vedela predstaviť zemiaky v inej forme.

Pilsner Urquell Pub ocenia najmä milovníci gulášov, steakov a iných mäsitých jedál. Ak patríte aj k priaznivcom piva, určite si jedno v podniku dajte, lebo tak čerstvé a dobré načapované české pivo, určite stojí za to.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  4. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  1. Kaufland pozýva na letnú oslavu plnú farieb: príde Tina aj Kali
  2. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  4. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  5. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  6. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  7. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  8. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  1. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 6 772
  2. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 6 394
  3. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 5 315
  4. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 4 307
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 4 127
  6. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 3 747
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 882
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi 2 085
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


7
SkryťZatvoriť reklamu