INZERCIA

Pilsner Urquell Pub v Košiciach: Z nákupov rovno do českej "hospody" na guláš a pivo

Obed v nákupnom centre nemusí znamenať fastfood.

Obchodné centrá sú väčšinou miestami, kam zbehnete na rýchly obed do food courtu a žiadny gurmánsky zážitok neočakávate. Nájdu sa však aj také podniky, ktoré vás svojou atmosférou úplne vytrhnú z rušného vyblýskaného sveta obchodov. Príkladom je Pilsner Urquell Pub v nákupnom centre na Námestí Osloboditeľov v Košiciach.

Ako v českej hospode

Tmavé drevené trámy, tehlové steny a medené tanky zdobiace interiér reštaurácie majú atmosféru úplne inú než väčšina podnikov v shopping centrách. Krásny priestor zariadený v tradičnom štýle je miestom vhodným na pracovný obed, ale aj príjemnú večeru. Slnko a výhľad na Košice si môžete vychutnať na terase, ktorá je tiež súčasťou reštaurácie.

V pondelok na poludnie bola reštaurácia plná ľudí, ktorí do podniku prišli na obed z práce, keďže podnik ponúka na výber päť jedál v rámci denného menu.

Prečítajte si tiež: Plzenská reštaurácia Žilina: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý

Prešla som celú reštauráciu a našla vysoký stôl pri dverách na terasu. Najradšej by som sa usadila priamo na terase, no počasie neprialo obedu s výhľadom. Hoci bolo v reštaurácii rušno, na to, aby som dostala jedálny lístok, ponuku denného menu a objednala si niečo na pitie, som nečakala dlho.

Bezchybne načapované pivo

Kým som si vybrala obed, na stole som už mala vychladený Pilsner Urquell. Hladinka tankovej Plzne za 1,89 eura chutila presne tak, ako by ste v podniku nesúcom meno slávneho českého piva, očakávali. Pivo malo všetko, čo malo mať - výraznú chuť, hustú vláčnu penu a ideálnu teplotu. V pondelkové poludnie mi krásne načapované pivo z tanku závideli všetci, ktorí si ho nemohli dopriať k pracovnému obedu.

Jedálny lístok je zostavený väčšinou z mäsitých pokrmov typických pre dnešné pivárne. V ponuke okrem klasík, akými sú kuracie krídelká, utopenci či tlačenka, nájdete aj špeciality. Medzi jedlami k pivu je to napríklad varený údený hovädzí jazyk. Ako hlavné jedlo môžete vyskúšať Big Boy Burger so zemiakovou plackou alebo pečeného pstruha na mandliach a cesnaku.

Ja som sa rozhodla pre jedlo z denného menu označeného ako špeciálna ponuka na celý týždeň – bravčovú panenku na omáčke zo sušených sliviek a červeného vína podávanú so zemiakovými mriežkami. Primeraná porcia mäsa s prílohou stála necelých 9 eur. Mäso bolo mäkké a jemne dosolené aj dokorenené. Jeho chuť zvýraznila omáčka. Zemiakové mriežky boli zaujímavou voľbou prílohy, hoci ja by som si k jedlu vedela predstaviť zemiaky v inej forme.

Pilsner Urquell Pub ocenia najmä milovníci gulášov, steakov a iných mäsitých jedál. Ak patríte aj k priaznivcom piva, určite si jedno v podniku dajte, lebo tak čerstvé a dobré načapované české pivo, určite stojí za to.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.