INZERCIA

Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku

Hoci podľa názvu očakávate drevenicu pri lese, táto koliba je celkom iná.

Keď sa povie koliba, takmer každý si predstaví drevený domček niekde pod lesom, kde okrem halušiek, žinčice a oštiepku nič iné nedostanete. Smreková Koliba v Žiline je však iná. V prvom rade tým, že sa nachádza na sídlisku Na Solinkách, ale tiež preto, že si v nej môžete objednať aj pizzu či tankové pivo.

Záleží im na pive

V sobotu na obed bolo v reštaurácii voľných iba pár stolov vo fajčiarskej aj nefajčiarskej časti. Pri objednávaní nás čašníčka oblečená v slovenskom kroji upozornila, že na jedlo si počkáme trochu dlhšie, lebo na obed prišli všetci hostia takmer naraz. Vychladený krígeľ tankovej Plzne s päťcentimetrovou vrstvou bielej vlhkej peny však doniesla takmer okamžite.

Reštaurácia sa pýši ponukou až dvoch druhov tankového piva – dvanástkou Pilsner Urquell a desiatkou Gambrinus. Na Slovensku nie je úplne bežné, že by podniky ponúkali až dve rôzne pivá čapované priamo z tankov, tým je teda žilinská Koliba určite výnimočná.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub v Košiciach: Z nákupov rovno do českej "hospody" na guláš a pivo

Aby sa zákazníkovi ľahšie rozhodovalo, na lístku nájde informácie o tom, v čom spočíva kvalita a jedninečnosť tankového piva. Napríklad v tom, že je nepasterizované a celý čas uchovávané pri rovnakej teplote 7 °C. Pivo je teda neustále čerstvé, čo sa prejaví aj na jeho plnej a lahodnej chuti, ktorá je hotovým pôžitkom pre každého milovníka zlatistého moku.

Jedáci si prídu na svoje

Po chvíľke čakania sme mali na stole aj polievku zo smaženej cibule, ktorá sa do tradičného rázu sídliskovej koliby naozaj hodila. V menu Koliby nájdete množstvo slovenských špecialít – samozrejmé sú halušky, pečené kolená, rebrá, zabíjačkové dobroty. Ponúkajú však aj iné jedlá, ktoré sú dnes už samozrejmosťou našich reštaurácií, akými sú steaky, šaláty, cestoviny či pizza. Ceny sú primerané sídliskovej reštaurácii – cibulačka stojí 1,40 eura, bryndzové halušky necelé štyri eurá a ceny pizze sa pohybujú od troch do piatich eur.

Na hlavné jedlo sme si počkali necelú hodinu od objednania. Štedrú porciu halušiek podávali v drevenom korýtku. Chutili obyčajne, boli skôr tuhšie než krémové.

O tom, že Smreková Koliba je ozaj obľúbeným podnikom Žilinčanov sme sa presvedčili aj v upršané sobotné poludnie. V podniku boli páry, skupinky známych, veľká niekoľkogeneračná rodina aj menšie rodinky s deťmi.

Koliba je miestom, kam sa chodí posedieť si na dobré pivko, keďže je otvorená každý deň až do polnoci. Cez týždeň je v ponuke aj denné menu, preto je aj miestom pracovných obedov. Ak teda niekedy zablúdite na žilinské sídlisko Na Solinkách poriadne hladní a smädní, Smreková Koliba vás nesklame.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Čipový génius Rado Danilák: Viem, ako súperiť s Intelom

Počítačový výskumník a podnikateľ so slovenskými koreňmi vysvetľuje, ako sa môže presadiť malý hráč.

KOMENTÁRE

Prečo sa Česi rozhodli vyhodiť vlastnú krajinu do povetria

Voliči Mariana Kotlebu a Miloša Zemana sa hnevajú na 21. storočie.

TECH

Historici sa mýlia, čiernu smrť roznieslo čosi iné

Nový výskum naznačuje, ako sa problém šíril.

Neprehliadnite tiež

Slovensko bude chutiť gurmánskymi špecialitami

Od 15. januára do 25. februára môžete prostredníctvom šiesteho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať Slovensko. Účastníci sa stanú gurmánmi v 37 reštauráciách vo všetkých krajoch po celom Slovensku.

Gurmánsky zážitok pre každého už šiesty rok

Najlepšie reštaurácie Slovenska opäť na Zimnom festivale jedla 2018.

Už ste skúsili Chilteco street food v Žiline ?

Pod taktovkou mexickej kuchyne jedlá spievajú farebnosťou, pikantnosťou a exotikou.

Zelená káva na chudnutie. Mýtus alebo fakt?

Zelená káva zažívala svoju najväčšiu slávu hlavne tak dva -tri roky dozadu a to prevažne v spojení s chudnutím.

Aj vynikajúcou kávou sa dá podporiť dobrá vec

V multižánrovej kaviarni HalmiSpace v Košiciach vyberajú pre svojich zákazníkov vždy tú najlepšiu kávu.