SME
Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Smreková Koliba Žilina: Na sídliskovom “salaši” si užijete štedré porcie aj pivo z tanku

Hoci podľa názvu očakávate drevenicu pri lese, táto koliba je celkom iná.

Keď sa povie koliba, takmer každý si predstaví drevený domček niekde pod lesom, kde okrem halušiek, žinčice a oštiepku nič iné nedostanete. Smreková Koliba v Žiline je však iná. V prvom rade tým, že sa nachádza na sídlisku Na Solinkách, ale tiež preto, že si v nej môžete objednať aj pizzu či tankové pivo.

Záleží im na pive

V sobotu na obed bolo v reštaurácii voľných iba pár stolov vo fajčiarskej aj nefajčiarskej časti. Pri objednávaní nás čašníčka oblečená v slovenskom kroji upozornila, že na jedlo si počkáme trochu dlhšie, lebo na obed prišli všetci hostia takmer naraz. Vychladený krígeľ tankovej Plzne s päťcentimetrovou vrstvou bielej vlhkej peny však doniesla takmer okamžite.

Reštaurácia sa pýši ponukou až dvoch druhov tankového piva – dvanástkou Pilsner Urquell a desiatkou Gambrinus. Na Slovensku nie je úplne bežné, že by podniky ponúkali až dve rôzne pivá čapované priamo z tankov, tým je teda žilinská Koliba určite výnimočná.

Prečítajte si tiež: Pilsner Urquell Pub v Košiciach: Z nákupov rovno do českej "hospody" na guláš a pivo Čítajte 

Aby sa zákazníkovi ľahšie rozhodovalo, na lístku nájde informácie o tom, v čom spočíva kvalita a jedninečnosť tankového piva. Napríklad v tom, že je nepasterizované a celý čas uchovávané pri rovnakej teplote 7 °C. Pivo je teda neustále čerstvé, čo sa prejaví aj na jeho plnej a lahodnej chuti, ktorá je hotovým pôžitkom pre každého milovníka zlatistého moku.

Jedáci si prídu na svoje

Po chvíľke čakania sme mali na stole aj polievku zo smaženej cibule, ktorá sa do tradičného rázu sídliskovej koliby naozaj hodila. V menu Koliby nájdete množstvo slovenských špecialít – samozrejmé sú halušky, pečené kolená, rebrá, zabíjačkové dobroty. Ponúkajú však aj iné jedlá, ktoré sú dnes už samozrejmosťou našich reštaurácií, akými sú steaky, šaláty, cestoviny či pizza. Ceny sú primerané sídliskovej reštaurácii – cibulačka stojí 1,40 eura, bryndzové halušky necelé štyri eurá a ceny pizze sa pohybujú od troch do piatich eur.

Na hlavné jedlo sme si počkali necelú hodinu od objednania. Štedrú porciu halušiek podávali v drevenom korýtku. Chutili obyčajne, boli skôr tuhšie než krémové.

O tom, že Smreková Koliba je ozaj obľúbeným podnikom Žilinčanov sme sa presvedčili aj v upršané sobotné poludnie. V podniku boli páry, skupinky známych, veľká niekoľkogeneračná rodina aj menšie rodinky s deťmi.

Koliba je miestom, kam sa chodí posedieť si na dobré pivko, keďže je otvorená každý deň až do polnoci. Cez týždeň je v ponuke aj denné menu, preto je aj miestom pracovných obedov. Ak teda niekedy zablúdite na žilinské sídlisko Na Solinkách poriadne hladní a smädní, Smreková Koliba vás nesklame.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zmenka podľa predchádzajúceho vzoru, ktorá je už opatrená podpisom a bezpečnostným prvkom.

Koronavírus: Na Slovensku pribudlo 2 785 prípadov a 16 úmrtí (minúta po minúte)

Celkovo sa koronavírusom na Slovensku nakazilo 51 728. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 200 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
Autorská strana Ondreja Podstupku

Vláda nezvláda slová a môže to stáť životy

Stručný návod na lepšie hospodárenie s dôverou.

Premiér Matovič (OĽaNO) počas tlačovej konferencie ku kompenzačných schémam.
Dnes píše Elena Eleková

Nie, nečaká nás sloboda s dvoma negatívnymi testami vo vrecku

To je vec, ktorú robí vláda zle: nehovorí otvorene ľuďom, čo ich čaká.

Elena Eleková
CYNICKÁ OBLUDA

Ďakujeme Kotlebovi

Kotleba vo videu odporúčal, ako sa majú jeho nasledovníci vysporiadať s koronou. Ďakujeme.

Neprehliadnite tiež

Ľubomír Trizuliak

HoReCa Summit 2020: Čo s gastronómiou v čase koronakrízy

Zapojte sa do diskusie s expertmi, ktorí sa podelia o skúsenosti z praxe a načrtnú predstavy o budúcnosti a fungovaní gastronómie.

#foodporn

Víno Bažalík: žije v maringotke a predáva biovína bez chémie

Víno zo Svätého Jura vyrábané ekologickými postupmi.

Michal Bažalík