INZERCIA

Plzenská reštaurácia Žilina: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý

Do Plzenskej reštaurácie v Žiline sa oplatí ísť na obed, večeru aj pivo s partiou.

Krígeľ oroseného piva, k nemu nejaké dobroty, partia kamarátov a dobrý výhľad na obrazovku, na ktorej sa vysiela hokejový zápas slovenského mužstva. Tak nejako vyzerala spokojnosť v Plzenskej reštaurácii v Žiline v májovú sobotu večer.

Plzenská reštaurácia sa nachádza na Mariánskom námestí v centre Žiliny. Domácim, ale aj príležitostným návštevníkom je podnik dobre známy a aj ja som naň dostala viacero odporúčaní. V sobotu večer okolo siedmej to v Plzenskej žilo. Boli tam skupinky starších pánov, ktorým čašníčka nosila jedno pivo za druhým, večerali tam rodinky, páry aj väčšie partie mladších aj starších. Podnik je rozdelený na dve časti - dá sa sedieť dole alebo na svetlom poschodí pripomínajúcom pavlač. To, že sa nachádzate v pivárni evokujú najmä vyleštené medené tanky, z ktorých sa čapuje chutná nepasterizovaná Plzeň.

Sviečková, guláš aj pizza

Reštaurácia má jednoduché menu založené na tradičných a najmä českých špecialitách, v ponuke je však aj populárna pizza, ktorá sa z konceptu tradičnej českej hospody trochu vymyká. Obed či večeru môžete odštartovať napríklad domácou kačacou paštétou, tlačenkou, slepačím vývarom či staročeskou cesnačkou, pokračovať hovädzím gulášom s bylinkami, sviečkovou na smotane, steakom či bravčovou panenkou a zavŕšiť to cheesecakom alebo horúcimi malinami so zmrzlinou. Okrem studených a teplých predjedál, polievok, mäsitých hlavných chodov, cestovín a šalátov, si môžete aj vybrať aj z pomerne širokej ponuky pizze a rôznych menších lahôdok hodiacich sa k pivu.

Pivná pena ako šľahačka

V sobotu večer, tesne pred začiatkom hokejového zápasu Slovensko - Fínsko, sme sa usadili na poschodí reštaurácie. Po chvíli k nám prišla čašníčka s jedálnymi lístkami. Hneď sme si objednali nápoje, vrátane Plzne. Pivo bolo na stole o pár minút. Jeho rozdiel oproti netankovému bol evidentný, chuť bola výraznejšia a plnšia, ktorá vynikla aj vďaka správnemu vychladeniu a vynikajúcej bielej hustej pene konzistenciou pripomínajúcou šľahačku. Typický plzenský krígeľ bol vlhký a chladný a pena na ňom zanechávala krúžky po každom napití sa piva.

Prečítajte si tiež: Pilsner Pub Centrum Dolný Kubín: Orava vie, ako chutí dobré pivo a jedlo z kvalitných surovín

Asi dvadsať minút po tom, čo sme si objednali sme mali na stole aj jedlo - tatársky biftek s mastnými hriankami a zmes pivných syrov. Tatarák ponúka reštaurácia v troch veľkostiach (100 g, 200 g a 300 g), môžu vám ho namiešať už v kuchyni alebo si ho dochútite sami na tanieri. Cena 6,90 eura za stogramový tatarák z kvalitného mäska s hriankami je celkom primeraná, jedlo zasýtilo a jeho chuť vôbec nesklamala. Výber štyroch druhov syra podávaných s jablkami, vlašskými orieškami a čiernymi olivami za 5,90 eura je tiež dobrou pochúťkou k pivku, hokeju a debate.

Plzenská reštaurácia v centre Žiliny pôsobí veľmi čisto, personál je rýchly a príjemný aj v čase, keď je podnik plný. Menu je zostavené tak, aby ste si mali, čo vybrať hocikedy, keď do reštaurácie prídete - na obed, večeru, popoludňajšiu kávičku a dezert alebo na pivo s priateľmi. Ak sa ocitnete v centre Žiliny hladný a s chuťou na poctivé české pivo, v Plzenskej reštaurácii budete určite spokojní.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Hlavné správy zo Sme.sk

Dominik Graňák.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Pellegrini si vybral hanbu

Ak to povie Fico, premiér urobí hocičo.

Peter Tkačenko
Revír Dunaj
Čínsky chocholatý pes menom Chase.

Neprehliadnite tiež

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

Desať receptov na najlepšie zimné dezerty s medom

Koláče, zákusky aj drobné pečivo.

Čokoládová marlenka
Špagety. Varíte ich správne?

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.