SME

Pilsner Pub Centrum Dolný Kubín: Orava vie, ako chutí dobré pivo a jedlo z kvalitných surovín

Pilsner Pub Centrum v Dolnom Kubíne je síce trochu ďalej od centra mesta, no jedlo, pivo aj priestory vás presvedčia o tom, že sa ju oplatí navštíviť.

Novootvorenú reštauráciu Pilsner Pub Centrum nenájdete v centre Dolného Kubína, ale na Námestí Slobody v mestskej časti Veľký Bysterec na druhej strane rieky Orava. Budova, v ktorej sa reštaurácia a piváreň nachádza si pamätá ešte socializmus a nevyzerá vábne na prvý pohľad.

Ak sa však rozhodnete vojsť, interiér reštaurácie vás príjemne prekvapí. Veľký priestor je predelený na dve časti, všetko vyzerá čisto, svetlo a novo. Tomu, že v podniku môžete očakávať chutné pivo, nasvedčuje aj medený tank hneď vedľa baru.

Pekne načapovaná hladinka

Nedeľné poludnie v oravskom mestečku bolo zamračené a chladné, preto v uliciach a ani v podnikoch nebolo veľa ľudí. Keď som do reštaurácie prišla, bolo asi 12 hodín a nebol v ňom nikto, postupne však prišlo zopár skupiniek hostí. Hneď, ako som sa usadila, prišla čašníčka. Objednala som si veľký nepasterizovaný Pilsner Urquell a opýtala som sa, odkedy novootvorený podnik funguje. “Sme otvorení od 4. apríla a celkom nám to ide,” informovala ma čašníčka.

Prečítajte si tiež: Slovenská reštaurácia na Táloch: Originálne slovenské halušky a tradičné české pivo Čítajte 

Nepasterizovanú Plzeň vám podniku načapujú štýlom, aký si vyberiete. V menu som sa dočítala, že pivo si môžete objednať načapované ako "mlieko" plné bohatej peny, "šnyt" zložený z polovice peny a polovice tekutého piva alebo klasickú "hladinku" s penou na dva prsty. Tradičný polliter vás vyjde na 1,80 eura a naozaj stojí za to, chuť piva je plná, výrazná. Jeho teplota bola tiež akurát, pena hustá, krémová a vlhká.

Podnik nie je zvyčajnou sídliskovou pizzeriou, v menu nájdete typické slovenské jedlá vrátane halušiek a pirohov, ale aj taliansku kuchyňu pozostávajúcu z cestovín a pizze. Reštaurácia ponúka pizzu aj v bezlepkovom variante.

Čistá chuť surovín

Na reštaurácii je sympatické to, že už z menu vidíte, že sa podnik na nič nehrá - neponúka desiatky prekombinovaných jedál, ale skôr klasiky založené na jednoduchých surovinách. Môj nedeľný obed na Orave bol česko-taliansky. Český vďaka vynikajúcej tankovej Plzni a taliansky pre polievku Minestrone a špagety s bazalkovým pestom. Minestrone za 2,30 eura som mala na stole asi 10 minút po tom, čo som si objednala. Polievka sa líšila od všetkých minestrone, ktoré som doteraz jedla. Bola číra, no bolo v nej veľa zeleniny, cestovín a parmezánu. Servírovali ju s bruschettou. Polievka bola natoľko sýta, že by som si ani nemusela dať hlavné jedlo. Keď mi však na stole pristáli špagety s bazalkovým pestom, cherry paradajkami a parmezánom za 5 eur, vedela som, že ich musím aspoň ochutnať. Už z prvého sústa bolo jasné, že nejde o žiadne lacné cestoviny, a že pesto je naozaj domáce. Špagety chutili vynikajúco a po umelej chuti vegety, solamylu či omáčky z konzervy v nich nebolo ani stopy.

Pilsner Pub Centrum je ďalším dôkazom toho, že dobré reštaurácie s výborným pivom a poctivým jedlom netreba hľadať len vo veľkých mestách. Dolnokubínska reštaurácia s príjemným servisom, pekným a čistým interiérom, a najmä chutným pivom a dobrým jedlom vám dá pocit, že gastroslužby malých miest už nie sú založené na lacnom víne, zvetralom pive a čiernohorskom rezni vypraženom v prepálenom oleji, ale dokážu byť natoľko príjemné, že by ste sa do nich nebáli vziať ani zahraničnú návštevu - vrátane pivného odborníka z Česka. Dúfajme, že táto kvalita reštaurácie nesúvisí len s tým, že je otvorená len pár týždňov, ale že takouto ostane aj naďalej.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Autor: Viktória

Komerčné články

  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  2. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  3. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  4. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  5. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  6. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  7. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  8. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  1. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  2. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné?
  3. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo
  4. Za dovolenkové škody vyplatila Allianz o 41 percent viac
  5. Takto má vyzerať dostupný biznis notebook
  6. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto?
  7. Tajomstvo najšťastnejších krajín sveta
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta
  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 6 387
  2. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 4 601
  3. Hodnotenie profesionála: Ako je Turecko pripravené na leto? 3 559
  4. Prečo sú dovolenky na obrích výletných lodiach lacné? 3 250
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko 2 912
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 2 795
  7. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých 2 355
  8. Inšpirujte sa tajomstvom najšťastnejších krajín sveta 1 742
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Eva a Peter Janíčkovci

Keď Eva a Peter Janíčkovci začali budovať Château Gbeľany, mali jasnú víziu - vytvoriť miesto, kde reštaurácia nebude len súčasťou hotela, ale samostatným dôvodom na návrat.


Cenu za TOP inováciu si odniesol autor projektu Štefánik - odkaz pre 21. storočie Matúš Tomáška.


TASR
Najviac bodov v kraji získala reštaurácia hotela Château Gbeľany.

Gault&Millau dal odporúčania.


Top reštaurácie do 10 eur.

Reštaurácie z bedekra Gault&Millau.


8
SkryťZatvoriť reklamu