INZERCIA

Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Už dávno neplatí, že ak sa chcete v Bratislave dobre najesť v príjemnom prostredí, tak musíte ísť do predraženého centra.

Breweria v Novom Meste je podnikom, do ktorého sa oplatí ísť pre dobré burgre, tankové pivo a príjemné prostredie. Za posledné roky vzniklo na Slovensku množstvo pivární a pubov, kde si k pivu nemusíte dať iba čipsy či arašidy, ale aj poriadne jedlo. Breweria v OD Slimák v bratislavskom Novom Meste sa prezentuje ako reštaurácia špecializujúca sa na burgre či iné jedlá charakteristické pre americké podniky.

Breweria je podnik, ktorý je dostatočne veľký na to, aby ste si v ňom stôl našli hocikedy, keď dostanete chuť na pivo a jedlo. Interiér na hornom poschodí Slimáka je skôr minimalistický, no príjemný. Tehlové steny a jednoduché drevené stoly a stoličky však pripomínajú mnohé iné puby a pivárne, ktoré v rámci módnej vlny burgrov a piva v posledných rokoch v Bratislave vznikli. Ak sa chcete po práci navečerať s kamarátmi a dať si k tomu zopár pív, tento podnik pravdepodobne splní vaše očakávania.

Tankové pivo a americké klasiky

My sme Breweriu navštívili počas pracovného týždňa asi o piatej večer. Väčšina stolov v reštaurácii bola prázdna, ruch a počet zákazníkov sa zvyšoval s pribúdajúcim časom. K návšteve nás motivoval najmä fakt, že v Brewerii sa čapuje tanková Plzeň. Okrem Plzne majú v Brewerii aj nepasterizovaný Gambrinus a pšeničný Fénix. Veľký Pilsner Urquel stojí 1,85 eura a aj keď nie som veľký pivný odborník, môžem povedať, že chutí lepšie než klasické čapované pivo. Na obsluhu ani pivo sme dlho čakať nemuseli, no na jedlo sme si počkali viac než pol hodiny.

Breweria má v menu všetky svetové klasiky - burgre, steaky, pizzu, krídelká, šaláty, cestoviny, rebierka… Ak nedržíte práve prísnu diétu, vybrať si určite budete vedieť. Ceny sú tiež prijateľné - za priemernú, asi polkilovú pizzu zaplatíte približne 6 eur, za burger s hranolkami v priemere 9 eur, 250-gramový rib eye steak si tu dáte za 10 eur.

Vegetariánsky burger s tofu

Ja som sa rozhodla pre vegetariánsky burger. Bezmäsitý burger je akousi novou vlnou. Veľmi rada testujem, či dokáže jedlo, ktoré si väčšina ľudí bez mäsa predstaviť nevie, chutiť dobre aj bez svojej najdôležitejšej zložky. Jedla som už burgre s grilovanou zeleninou, zeleninovou fašírkou, no hamburger s grilovaným tofu z Brewerie bol pre mňa niečím novým.

Prečítajte si tiež: Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva

Štedrý burger sa servíruje s hranolkami a kečupom, ten vegetariánsky stojí 6,95 eura. Okrem grilovaného tofu bolo v chrumkavej žemli aj veľa zeleniny. Najvýraznejšou zložkou bola opečená cibuľka a pažítkový dressing. Hranolky, ktoré sú v cene, vyzerali ako domáce, no ich chuť nebola ničím výnimočná. Hoci je burger ozaj bohatý a šťavnatý, určite by zniesol okrem hranoliek aj nejakú zeleninu ako prílohu. Burger by som si určite dala aj nabudúce, ponuka Brewerie je však taká pestrá, že by som určite rada vyskúšala aj niečo iné.

Ideálna na večeru po práci

Ak nehľadáte reštauráciu, v ktorej sú stoly s bielymi obrusmi, sviečkami, luxusným jedlom a čašníci v rukavičkách, ale chcete si posedieť s rodinou či priateľmi cez týždeň po práci pri pive a sýtom jedle, Breweria určite splní vaše očakávania. Niekomu sa môže zdať, že interiér, ponuka aj prístup personálu je sterilný a ničím výnimočný, no mne jednoduchosť a žiadna prehnaná snaha podniku odlíšiť sa vyhovuje.

Reštaurácia nemá žiadne výraznejšie mínusy a pokiaľ ste milovníkmi typických “pubových” jedál a väčších podnikov, kde nie ste pod drobnohľadom personálu či ostatných hostí, Breweria sa vám bude páčiť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Kočner sa aj z väzby zbavuje majetku, založil osem bytov v Bratislave

Vo štvrtok bude súd rozhodovať, či vo väzbe ostane.

DOMOV

Maďarič tvrdí, že Fico poprel byt na Vazovovej. V Smere o tom nevedia

Fico podľa Maďariča povedal, že v byte nebol.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Kto sa najmenej teší na Kosíkov návrat na Slovensko

Kosík chce vypovedať o únose aj Lexovi.

Komentár Zuzany Kepplovej

Nie, OSN nemôže napísať, že migrácia sa zakazuje

Nech sa páči, pán Lajčák, vysvetľovať globálny kompakt kolegom aj voličom.

Neprehliadnite tiež

Hostinec U Iváka je záhorská istota

Bez nadsádzky sa dá povedať, že v Hostinci u Iváka sa písali dejiny Záhorskej Bystrice. Veď od roku 1928, kedy ho manželia Štefan a Paula Ivákovci otvorili, nebolo v obci vážnejšej udalosti, ktorá by s týmto miestom nebola nejako spojená. Na to sa usilujú nadviazať aj noví prevádzkovatelia.

Zámocká palacinkáreň – Miesto, kde sa mení obyčajné na neobyčajné

Zámocká palacinkáreň je miesto, kde na Vás čakajú jedninečné palacinky, príjemná obsluha a posedenie s nádychom zámockej histórie.

Viete, ako pripraviť dokonalú kávu?

Káva je pre mnohých ľudí veľkým pôžitkom a dajú si na jej príprave a výslednej chuti skutočne záležať. Príprava správnej a kvalitnej kávy má presné pravidlá a pripraviť dokonalé espresso alebo cappuccino nie je vôbec jednoduché. V tomto krátkom kvíze zistíte, či aj vy máte správne znalosti o príprave tohto lahodného moku.

Vybrali sme jedenásť receptov na nepečené jablkové koláče

Jeseň vonia jablkami, pochutiť si môžete aj bez pečenia.