SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Už dávno neplatí, že ak sa chcete v Bratislave dobre najesť v príjemnom prostredí, tak musíte ísť do predraženého centra.

Breweria v Novom Meste je podnikom, do ktorého sa oplatí ísť pre dobré burgre, tankové pivo a príjemné prostredie. Za posledné roky vzniklo na Slovensku množstvo pivární a pubov, kde si k pivu nemusíte dať iba čipsy či arašidy, ale aj poriadne jedlo. Breweria v OD Slimák v bratislavskom Novom Meste sa prezentuje ako reštaurácia špecializujúca sa na burgre či iné jedlá charakteristické pre americké podniky.

Breweria je podnik, ktorý je dostatočne veľký na to, aby ste si v ňom stôl našli hocikedy, keď dostanete chuť na pivo a jedlo. Interiér na hornom poschodí Slimáka je skôr minimalistický, no príjemný. Tehlové steny a jednoduché drevené stoly a stoličky však pripomínajú mnohé iné puby a pivárne, ktoré v rámci módnej vlny burgrov a piva v posledných rokoch v Bratislave vznikli. Ak sa chcete po práci navečerať s kamarátmi a dať si k tomu zopár pív, tento podnik pravdepodobne splní vaše očakávania.

Tankové pivo a americké klasiky

My sme Breweriu navštívili počas pracovného týždňa asi o piatej večer. Väčšina stolov v reštaurácii bola prázdna, ruch a počet zákazníkov sa zvyšoval s pribúdajúcim časom. K návšteve nás motivoval najmä fakt, že v Brewerii sa čapuje tanková Plzeň. Okrem Plzne majú v Brewerii aj nepasterizovaný Gambrinus a pšeničný Fénix. Veľký Pilsner Urquel stojí 1,85 eura a aj keď nie som veľký pivný odborník, môžem povedať, že chutí lepšie než klasické čapované pivo. Na obsluhu ani pivo sme dlho čakať nemuseli, no na jedlo sme si počkali viac než pol hodiny.

Breweria má v menu všetky svetové klasiky - burgre, steaky, pizzu, krídelká, šaláty, cestoviny, rebierka… Ak nedržíte práve prísnu diétu, vybrať si určite budete vedieť. Ceny sú tiež prijateľné - za priemernú, asi polkilovú pizzu zaplatíte približne 6 eur, za burger s hranolkami v priemere 9 eur, 250-gramový rib eye steak si tu dáte za 10 eur.

Vegetariánsky burger s tofu

Ja som sa rozhodla pre vegetariánsky burger. Bezmäsitý burger je akousi novou vlnou. Veľmi rada testujem, či dokáže jedlo, ktoré si väčšina ľudí bez mäsa predstaviť nevie, chutiť dobre aj bez svojej najdôležitejšej zložky. Jedla som už burgre s grilovanou zeleninou, zeleninovou fašírkou, no hamburger s grilovaným tofu z Brewerie bol pre mňa niečím novým.

Prečítajte si tiež: Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva Čítajte 

Štedrý burger sa servíruje s hranolkami a kečupom, ten vegetariánsky stojí 6,95 eura. Okrem grilovaného tofu bolo v chrumkavej žemli aj veľa zeleniny. Najvýraznejšou zložkou bola opečená cibuľka a pažítkový dressing. Hranolky, ktoré sú v cene, vyzerali ako domáce, no ich chuť nebola ničím výnimočná. Hoci je burger ozaj bohatý a šťavnatý, určite by zniesol okrem hranoliek aj nejakú zeleninu ako prílohu. Burger by som si určite dala aj nabudúce, ponuka Brewerie je však taká pestrá, že by som určite rada vyskúšala aj niečo iné.

Ideálna na večeru po práci

Ak nehľadáte reštauráciu, v ktorej sú stoly s bielymi obrusmi, sviečkami, luxusným jedlom a čašníci v rukavičkách, ale chcete si posedieť s rodinou či priateľmi cez týždeň po práci pri pive a sýtom jedle, Breweria určite splní vaše očakávania. Niekomu sa môže zdať, že interiér, ponuka aj prístup personálu je sterilný a ničím výnimočný, no mne jednoduchosť a žiadna prehnaná snaha podniku odlíšiť sa vyhovuje.

Reštaurácia nemá žiadne výraznejšie mínusy a pokiaľ ste milovníkmi typických “pubových” jedál a väčších podnikov, kde nie ste pod drobnohľadom personálu či ostatných hostí, Breweria sa vám bude páčiť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 423
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 717
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 584
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 193
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 871
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 955
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 438
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 013
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu