INZERCIA

Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Už dávno neplatí, že ak sa chcete v Bratislave dobre najesť v príjemnom prostredí, tak musíte ísť do predraženého centra.

Breweria v Novom Meste je podnikom, do ktorého sa oplatí ísť pre dobré burgre, tankové pivo a príjemné prostredie. Za posledné roky vzniklo na Slovensku množstvo pivární a pubov, kde si k pivu nemusíte dať iba čipsy či arašidy, ale aj poriadne jedlo. Breweria v OD Slimák v bratislavskom Novom Meste sa prezentuje ako reštaurácia špecializujúca sa na burgre či iné jedlá charakteristické pre americké podniky.

Breweria je podnik, ktorý je dostatočne veľký na to, aby ste si v ňom stôl našli hocikedy, keď dostanete chuť na pivo a jedlo. Interiér na hornom poschodí Slimáka je skôr minimalistický, no príjemný. Tehlové steny a jednoduché drevené stoly a stoličky však pripomínajú mnohé iné puby a pivárne, ktoré v rámci módnej vlny burgrov a piva v posledných rokoch v Bratislave vznikli. Ak sa chcete po práci navečerať s kamarátmi a dať si k tomu zopár pív, tento podnik pravdepodobne splní vaše očakávania.

Tankové pivo a americké klasiky

My sme Breweriu navštívili počas pracovného týždňa asi o piatej večer. Väčšina stolov v reštaurácii bola prázdna, ruch a počet zákazníkov sa zvyšoval s pribúdajúcim časom. K návšteve nás motivoval najmä fakt, že v Brewerii sa čapuje tanková Plzeň. Okrem Plzne majú v Brewerii aj nepasterizovaný Gambrinus a pšeničný Fénix. Veľký Pilsner Urquel stojí 1,85 eura a aj keď nie som veľký pivný odborník, môžem povedať, že chutí lepšie než klasické čapované pivo. Na obsluhu ani pivo sme dlho čakať nemuseli, no na jedlo sme si počkali viac než pol hodiny.

Breweria má v menu všetky svetové klasiky - burgre, steaky, pizzu, krídelká, šaláty, cestoviny, rebierka… Ak nedržíte práve prísnu diétu, vybrať si určite budete vedieť. Ceny sú tiež prijateľné - za priemernú, asi polkilovú pizzu zaplatíte približne 6 eur, za burger s hranolkami v priemere 9 eur, 250-gramový rib eye steak si tu dáte za 10 eur.

Vegetariánsky burger s tofu

Ja som sa rozhodla pre vegetariánsky burger. Bezmäsitý burger je akousi novou vlnou. Veľmi rada testujem, či dokáže jedlo, ktoré si väčšina ľudí bez mäsa predstaviť nevie, chutiť dobre aj bez svojej najdôležitejšej zložky. Jedla som už burgre s grilovanou zeleninou, zeleninovou fašírkou, no hamburger s grilovaným tofu z Brewerie bol pre mňa niečím novým.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva

Štedrý burger sa servíruje s hranolkami a kečupom, ten vegetariánsky stojí 6,95 eura. Okrem grilovaného tofu bolo v chrumkavej žemli aj veľa zeleniny. Najvýraznejšou zložkou bola opečená cibuľka a pažítkový dressing. Hranolky, ktoré sú v cene, vyzerali ako domáce, no ich chuť nebola ničím výnimočná. Hoci je burger ozaj bohatý a šťavnatý, určite by zniesol okrem hranoliek aj nejakú zeleninu ako prílohu. Burger by som si určite dala aj nabudúce, ponuka Brewerie je však taká pestrá, že by som určite rada vyskúšala aj niečo iné.

Ideálna na večeru po práci

Ak nehľadáte reštauráciu, v ktorej sú stoly s bielymi obrusmi, sviečkami, luxusným jedlom a čašníci v rukavičkách, ale chcete si posedieť s rodinou či priateľmi cez týždeň po práci pri pive a sýtom jedle, Breweria určite splní vaše očakávania. Niekomu sa môže zdať, že interiér, ponuka aj prístup personálu je sterilný a ničím výnimočný, no mne jednoduchosť a žiadna prehnaná snaha podniku odlíšiť sa vyhovuje.

Reštaurácia nemá žiadne výraznejšie mínusy a pokiaľ ste milovníkmi typických “pubových” jedál a väčších podnikov, kde nie ste pod drobnohľadom personálu či ostatných hostí, Breweria sa vám bude páčiť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Ako sa Slovák z Terchovej stal veľkým reformátorom u Márie Terézie

Adam František Kollár, vedec a knihovník bol jedným z popredných osvietenských reformátorov.

PLUS

V kráľovstve polievok sa držková nevarí

Do niekoľkých hrncov naložili Bratislavčania svojho tvorivého ducha.

KOMENTÁRE

Potrebujeme posilniť kultúru záväznosti

Musíme prestať so spájaním LGBTI s ohrozením tzv. tradičnej rodiny.

Neprehliadnite tiež

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.

Rýchlo a zdravo vo vlastnej réžii

So zvyšujúcimi teplotami nás prirodzene prechádza aj chuť na ťažké jedlá, ľudia viac preferujú ľahké šaláty, studené polievky či smoothie. Prinášame vám preto pár zaujímavých kombinácií, ktoré vás nie len osviežia, ale aj spoľahlivo zasýtia.