INZERCIA

Breweria v Slimáku: Kombinácia amerického jedla a českého piva, ktorá vyšla

Už dávno neplatí, že ak sa chcete v Bratislave dobre najesť v príjemnom prostredí, tak musíte ísť do predraženého centra.

Breweria v Novom Meste je podnikom, do ktorého sa oplatí ísť pre dobré burgre, tankové pivo a príjemné prostredie. Za posledné roky vzniklo na Slovensku množstvo pivární a pubov, kde si k pivu nemusíte dať iba čipsy či arašidy, ale aj poriadne jedlo. Breweria v OD Slimák v bratislavskom Novom Meste sa prezentuje ako reštaurácia špecializujúca sa na burgre či iné jedlá charakteristické pre americké podniky.

Breweria je podnik, ktorý je dostatočne veľký na to, aby ste si v ňom stôl našli hocikedy, keď dostanete chuť na pivo a jedlo. Interiér na hornom poschodí Slimáka je skôr minimalistický, no príjemný. Tehlové steny a jednoduché drevené stoly a stoličky však pripomínajú mnohé iné puby a pivárne, ktoré v rámci módnej vlny burgrov a piva v posledných rokoch v Bratislave vznikli. Ak sa chcete po práci navečerať s kamarátmi a dať si k tomu zopár pív, tento podnik pravdepodobne splní vaše očakávania.

Tankové pivo a americké klasiky

My sme Breweriu navštívili počas pracovného týždňa asi o piatej večer. Väčšina stolov v reštaurácii bola prázdna, ruch a počet zákazníkov sa zvyšoval s pribúdajúcim časom. K návšteve nás motivoval najmä fakt, že v Brewerii sa čapuje tanková Plzeň. Okrem Plzne majú v Brewerii aj nepasterizovaný Gambrinus a pšeničný Fénix. Veľký Pilsner Urquel stojí 1,85 eura a aj keď nie som veľký pivný odborník, môžem povedať, že chutí lepšie než klasické čapované pivo. Na obsluhu ani pivo sme dlho čakať nemuseli, no na jedlo sme si počkali viac než pol hodiny.

Breweria má v menu všetky svetové klasiky - burgre, steaky, pizzu, krídelká, šaláty, cestoviny, rebierka… Ak nedržíte práve prísnu diétu, vybrať si určite budete vedieť. Ceny sú tiež prijateľné - za priemernú, asi polkilovú pizzu zaplatíte približne 6 eur, za burger s hranolkami v priemere 9 eur, 250-gramový rib eye steak si tu dáte za 10 eur.

Vegetariánsky burger s tofu

Ja som sa rozhodla pre vegetariánsky burger. Bezmäsitý burger je akousi novou vlnou. Veľmi rada testujem, či dokáže jedlo, ktoré si väčšina ľudí bez mäsa predstaviť nevie, chutiť dobre aj bez svojej najdôležitejšej zložky. Jedla som už burgre s grilovanou zeleninou, zeleninovou fašírkou, no hamburger s grilovaným tofu z Brewerie bol pre mňa niečím novým.

Prečítajte si tiež: Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva

Štedrý burger sa servíruje s hranolkami a kečupom, ten vegetariánsky stojí 6,95 eura. Okrem grilovaného tofu bolo v chrumkavej žemli aj veľa zeleniny. Najvýraznejšou zložkou bola opečená cibuľka a pažítkový dressing. Hranolky, ktoré sú v cene, vyzerali ako domáce, no ich chuť nebola ničím výnimočná. Hoci je burger ozaj bohatý a šťavnatý, určite by zniesol okrem hranoliek aj nejakú zeleninu ako prílohu. Burger by som si určite dala aj nabudúce, ponuka Brewerie je však taká pestrá, že by som určite rada vyskúšala aj niečo iné.

Ideálna na večeru po práci

Ak nehľadáte reštauráciu, v ktorej sú stoly s bielymi obrusmi, sviečkami, luxusným jedlom a čašníci v rukavičkách, ale chcete si posedieť s rodinou či priateľmi cez týždeň po práci pri pive a sýtom jedle, Breweria určite splní vaše očakávania. Niekomu sa môže zdať, že interiér, ponuka aj prístup personálu je sterilný a ničím výnimočný, no mne jednoduchosť a žiadna prehnaná snaha podniku odlíšiť sa vyhovuje.

Reštaurácia nemá žiadne výraznejšie mínusy a pokiaľ ste milovníkmi typických “pubových” jedál a väčších podnikov, kde nie ste pod drobnohľadom personálu či ostatných hostí, Breweria sa vám bude páčiť.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

O zelený dres sa môže Sagan obrať už len vlastnou chybou

Po troch alpských etapách odstúpili piati výborní šprintéri.

SPIŠ KORZÁR

Pred povodňou v Starej Lesnej utekali dovolenkári aj miestni

Rekreanti skončili v škole, osadníci na úrade.

SPIŠ KORZÁR

V okrese Poprad vyhlásili mimoriadnu situáciu

Ohrozený je most na hlavnom ťahu do Poľska.

Neprehliadnite tiež

Zábavný kvíz o varení

Otestujte či máte vzťah k vareniu a patríte do kuchyne. Tak čo, hodí sa vám kuchárska zástera?

Viete v čom je francúzska kuchyňa výnimočná?

Francúzsko je vo svete preslávené najmä kvalitným vínom, syrmi, morskými plodmi, ako aj svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy jedál a pestrosťou pokrmov. Otestujte sa v kvíze o francúzskej kuchyni a zistite, v čom je jedinečná!

Vyznáte sa v svetovej gastronómii?

Otestujte sa a zistite, či ste skutočný odborník vo svete gastronómie. Ak radi varíte, listujete najnovšie kuchárky a trávite čas v kuchyni, tento kvíz určite hravo zvládnete!

Na tradičný japonský ramen chodia do Bratislavy aj Japonci z Olomouca

O tom, čo znamená pravý tradičný japonský ramen, kde si ho môžete dať a či aj Japonec príde na toto typické národné jedlo do bistra v Bratislave, sme sa rozprávali so spolumajiteľom Gonnsuke Ramen Petrom Bohovom.

Byť šéfkuchárom znamená kvalitne variť, ale aj pracovať so svojím tímom

Preto sme vyspovedali šéfkuchára NH Bratislava Gate One, Viliama Turčana, ktorý nám porozprával o svojich začiatkoch, ale aj o miestach, ktoré sa stali inšpiráciou jeho kuchyne.