SME
Piatok, 29. september, 2023 | Meniny má Michal, Michaela

Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva

Takéto servírovanie steaku ste ešte nevideli.

V nedeľu podvečer bola Reštaurácia u Daňováka skoro prázdna. Dve čašníčky sa starali asi o dva stoly, pri ktorých sedeli dva páriky a potichu večerali. Podľa jednoduchej architektúry bolo ťažké zvonku odhadnúť, ako bude vyzerať interiér. No atmosféra vnútri bola príjemná, drevené stoly a stoličky boli šikovne oddelené prepážkami, takže jednotlivé stoly mali dostatok súkromia. V piatok večer to tam musí žiť, v nedeľný podvečer mal však podnik od preplneného ďaleko.

"Najviac ľudí chodí stredy, štvrtky a piatky. No záleží aj na tom, či práve bola výplata," povedala jedna z čašníčok, nižšia blondína.

Prečítajte si tiež: Reštaurácia Verne: Ostanete jej verní pre prijateľné ceny, dobré jedlo a luxusnú lokalitu Čítajte 

Usadil som sa za menší stôl do nefajčiarskej časti a objednal si veľkú Plzeň. Po chvíli pozerania do telefónu sa na mojom stole objavil dobre načapovaný pohár s poctivými piatimi centimetrami mokrej peny. Vychutnal som si ju veľkým dúškom a začal som študovať jedálny lístok. Okrem klasík ako utopence, čoraz populárnejšie slimáky a tataráky som sa zapozeral na špeciality podniku.

"Prosím vás, čo z vašich špecialít by ste mi poradili?" opýtal som sa svetlovlasej čašníčky.

"Viete čo, kuracie krídla si nedajte, z toho sa nenajete. Ľudia nám zvyknú chváliť Úžerníkov steak."

"Nechám si poradiť, teda si prosím ten Úžerníkov steak. A ako predjedlo jedného utopenca prosím."

"Ako predjedlo dávame škvarkovú nátierku a dve topinky. Naozaj si prosíte toho utopenca?"

Utopenca som odmietol, škvarková nátierka (k hlavnému jedlu zadarmo) znela ako výborný nápad. Onedlho mi pristála na stole aj s ďalším pivom. Nátierka bola studená, čiže na jednej strane som bol rád, že ju skladujú v chladničke, na druhej strane teplá škvarková nátierka krásne vonia. Predjedlo bolo do piatich minút preč, čakal som na špecialitu podniku.

Ešte som nevidel, že by niekde servírovali pečené mäso položené na dvoch polovičných krajcoch chleba (čo bol výborný nápad, pretože nasiakli všetku masť). K bravčovej krkovičke posypanej praženou cibuľou podávali domáce zemiakové čipsy s nivovou omáčkou. Mäso bolo šťavnaté, zemiakové čipsy boli na môj vkus až príliš spečené ale jemná nivová omáčka to opravila. Jedla bolo toľko, že som ho (takmer) zabudol zapíjať.

Kým som jedol, reštauráciu navštívilo niekoľko pravidelných zákazníkov - suverénne si sadli ku stolu, vypýtali si jedno pivo, vypili ho, dvihli sa a odišli.

Ak v Petržalke hľadáte miesto, kde vás dobre nakŕmia za slušnú cenu (Úžerníkov steak - 6,5 eura) a dáte si k tomu čapovanú Plzeň za štandardné euro päťdesiat, určite choďte vyskúšať.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Komerčné články

  1. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  2. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  3. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  4. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  5. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa?
  6. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku!
  7. Slováci hlásili v lete až o 35 % viac škôd než minulý rok
  8. Všetkým lepí pred voľbami
  1. Vďaka Blue Berry™ si užívam život naplno!
  2. V sobotu môžete urobiť dobrú voľbu! Union víta nových poistencov
  3. Ako si sporiť na dôchodok? Odpoveď vás možno prekvapí
  4. Unikátny kamión Hladinka smeruje na Bielu noc do Bratislavy
  5. Vyrábajú lieky, ktoré poznali naše babky
  6. Mexiko, Keňa či Maurícius. Cestujte za top exotikou z Viedne
  7. TIPOS prichádza s aplikáciou, ktorá zjednoduší stávkovanie
  8. V PLANEO sú teraz spotrebiče až o 200 eur lacnejšie!
  1. Umelá inteligencia už zajtra ovládne 5 miest na Slovensku! 19 515
  2. Prešov si dlho pýtal obchvat, stáva sa slovenským skokanom 14 466
  3. Všetkým lepí pred voľbami 11 616
  4. Hladinka smeruje do Košíc! 8 200
  5. Až dve tretiny Slovenska majú mäkkú vodu. Čo na to naše cievy? 6 872
  6. Voľba srdcom je nespoľahlivá. Toto je najlepšia pomôcka 4 957
  7. Kaufland postavený z dreva? Áno, Bratislava má európsky unikát 4 445
  8. Aké tajomstvá skrýva kancelária šéfveliteľa? 4 024
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Soňa Makranská (33) vo svojom vegánskom bistre v Prievidzi. Na fotografii je spolu s priateľom Petrom Beňadikom.

Nevzdali to s touto krajinou.


12. sep
Viliam Hujík (vľavo) sa remeslu priúčal od svojho otca.

V rodine Hujíkovcov sa výrobe piva venuje tretia generácia.


19. sep
Niektorých poriadne boľavý chrbát zo zberu ešte len čaká, iní už majú prácu za sebou.

Dobrá úroda je, keď sa zo sto kíl urodí tona.


11. sep
Roman Untermajer, spolumajiteľ Fleur bakery a jeho syn Filip

Fleur bakery založil Roman Untermajer so sestrou Evou.


8. sep
SkryťZatvoriť reklamu