INZERCIA

Reštauráciu u Daňováka v Petržalke by mal navštíviť každý milovník mäsa a piva

Takéto servírovanie steaku ste ešte nevideli.

V nedeľu podvečer bola Reštaurácia u Daňováka skoro prázdna. Dve čašníčky sa starali asi o dva stoly, pri ktorých sedeli dva páriky a potichu večerali. Podľa jednoduchej architektúry bolo ťažké zvonku odhadnúť, ako bude vyzerať interiér. No atmosféra vnútri bola príjemná, drevené stoly a stoličky boli šikovne oddelené prepážkami, takže jednotlivé stoly mali dostatok súkromia. V piatok večer to tam musí žiť, v nedeľný podvečer mal však podnik od preplneného ďaleko.

"Najviac ľudí chodí stredy, štvrtky a piatky. No záleží aj na tom, či práve bola výplata," povedala jedna z čašníčok, nižšia blondína.

Prečítajte si tiež: Prečítajte si tiež: Reštaurácia Verne: Ostanete jej verní pre prijateľné ceny, dobré jedlo a luxusnú lokalitu

Usadil som sa za menší stôl do nefajčiarskej časti a objednal si veľkú Plzeň. Po chvíli pozerania do telefónu sa na mojom stole objavil dobre načapovaný pohár s poctivými piatimi centimetrami mokrej peny. Vychutnal som si ju veľkým dúškom a začal som študovať jedálny lístok. Okrem klasík ako utopence, čoraz populárnejšie slimáky a tataráky som sa zapozeral na špeciality podniku.

"Prosím vás, čo z vašich špecialít by ste mi poradili?" opýtal som sa svetlovlasej čašníčky.

"Viete čo, kuracie krídla si nedajte, z toho sa nenajete. Ľudia nám zvyknú chváliť Úžerníkov steak."

"Nechám si poradiť, teda si prosím ten Úžerníkov steak. A ako predjedlo jedného utopenca prosím."

"Ako predjedlo dávame škvarkovú nátierku a dve topinky. Naozaj si prosíte toho utopenca?"

Utopenca som odmietol, škvarková nátierka (k hlavnému jedlu zadarmo) znela ako výborný nápad. Onedlho mi pristála na stole aj s ďalším pivom. Nátierka bola studená, čiže na jednej strane som bol rád, že ju skladujú v chladničke, na druhej strane teplá škvarková nátierka krásne vonia. Predjedlo bolo do piatich minút preč, čakal som na špecialitu podniku.

Ešte som nevidel, že by niekde servírovali pečené mäso položené na dvoch polovičných krajcoch chleba (čo bol výborný nápad, pretože nasiakli všetku masť). K bravčovej krkovičke posypanej praženou cibuľou podávali domáce zemiakové čipsy s nivovou omáčkou. Mäso bolo šťavnaté, zemiakové čipsy boli na môj vkus až príliš spečené ale jemná nivová omáčka to opravila. Jedla bolo toľko, že som ho (takmer) zabudol zapíjať.

Kým som jedol, reštauráciu navštívilo niekoľko pravidelných zákazníkov - suverénne si sadli ku stolu, vypýtali si jedno pivo, vypili ho, dvihli sa a odišli.

Ak v Petržalke hľadáte miesto, kde vás dobre nakŕmia za slušnú cenu (Úžerníkov steak - 6,5 eura) a dáte si k tomu čapovanú Plzeň za štandardné euro päťdesiat, určite choďte vyskúšať.

Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieťna tomto linku.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Vracajú sa deväťdesiate roky a prečo sa Danko drží ruskej letky

Povedať, že Fico III a Mečiar III už sú jedna k jednej, sa ešte nedá, ale synchronizovaná akcia proti Kiskovi je porovnateľná iba a len s únosom mladého Kováča.

KULTÚRA

Manžel režíroval jej milostnú scénu. Kate Winslet s tým mala problém

S Titanicom sa jej kariéra iba rozbiehala.

Neprehliadnite tiež

Uvarme si spoločné pivo

V Jama Craft Brewery už pár dobrých pív navarili, a čo vy? Teraz máte šancu podieľať sa na jednom z nich. Nie, nedošli im nápady, len chcú dať šancu aj tým vašim. Vyplňte formulár a pivovar uvarí pivo - „Vaše pivo“

Čučoriedky v koláčoch, pirôžkoch, zmrzline, raw torte. Vyberte si

Čučoriedky môžete zavariť, zmraziť, odšťaviť, usušiť. Jedným z najpríjemnejších spôsobov ich spracovania je pridať ich do koláča.

Neobmedzujte sa v jedení a zistite, čo má spoločné Mrlík čilský s avokádom

Všimli ste si, že prvá tretina leta je už za nami? Hoci sa teplé dni striedajú s chladnejšími, viac je tých teplých a tak zhadzujeme nielen jednotlivé kúsky oblečenia, ale taktiež nejaké to kilo, či dve, tri , štyri...

Svet karamelovej vône - čerstvo pražená káva z Caffe4U

Arabské víno, tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé čokoládové zrniečka uchované v rôznych nádobách, ktoré sú skladované v obchodných reťazcoch.