https://magazin-restauracie.sme.sk/r/503/pozvanky/atomMagazín Reštaurácie.sme.sk | Sprievodca svetom gastronómie1970-01-01T01:00:00ZZaujímavé čítanie zo sveta gastronómie. Kliknite a zistite viac!Petit Press, a.s.rss_contact_emailhttps://magazin-restauracie.sme.sk/c/20687712/odovzdavanie-kucharskej-varechy-v-restauracii-human.htmlOdovzdávanie kuchárskej varechy v reštaurácii HU:MAN2017-11-03T15:01:02ZS príchodom jesene odovzdal Ľubomír Herko pomyselnú štafetu jedinečného konceptu reštaurácie HU:MAN v podobe kuchárskej varechy. Jej držiteľom sa stal v gastronomickom svete uznávaný priekopník Peter Ďurčo.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20682159/svadba-ako-z-rozpravky-ak-ste-zo-stredneho-slovenska-mame-skvely-tip.htmlSvadba ako z rozprávky? Ak ste zo stredného Slovenska, máme skvelý tip2017-10-27T11:03:15ZMilí páni, neberte si to osobne, no tento článok venujeme najmä vašim polovičkám. Žienky, čo by ste povedali na svadbu v krásnej záhrade? V Zlatom dukáte vám to s radosťou splnia.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20669094/grobsky-dvor-miesto-ktore-ponuka-domacu-atmosferu.htmlGrobský dvor – miesto, ktoré ponúka domácu atmosféru2017-10-10T15:11:11ZObdobie jesene je tu. Vychutnajte si domácu husacinu v Slovenskom Grobe. My sme navštívili Grobský dvor, kde nás privítali v príjemnej atmosfére v ich jesenne naladenej záhrade.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20659146/tradicna-domaca-husacina-v-grobskej-izbe.htmlTradičná domáca husacina v Grobskej izbe2017-09-27T14:54:13ZJeseň je symbolom farebných stromov, vína či husaciny. Preto sme sa rozhodli zavítať do Slovenského Grobu, aby sme zistili viac o histórii husaciny v tejto obci a v čom spočíva kvalita jej mäska. Na naše otázky nám veľmi ochotne odpovedali majitelia reštaurácie Grobská izba.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20522864/pozvanka-na-horeca-pro-2017.htmlPOZVÁNKA na HORECA PRO 20172017-05-02T15:18:32ZAk ste prevádzkar, majiteľ, alebo kuchár v hoteli, reštaurácii alebo kaviarni, chceme Vám dať do pozornosti podujatie určené priamo pre Vás. Ak chcete posunúť Vašu prevádzku dopredu, dozvedieť sa ake sú nové trendy, zistiť ako sa dá zarobiť viac, určite prídite!https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20459010/lubomir-herko-vas-pozyva-na-tradicnu-slovensku-zabijacku.htmlĽubomír Herko Vás pozýva na Tradičnú slovenskú zabíjačku2017-02-14T16:12:27ZNie je tomu dávno, čo mali zabíjačky pevné miesto v kalendári každej rodiny. Príbuzní a známi sa zišli, niečo sa pokrájalo, niečo sa popilo, utužili sa vzťahy.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20440743/gurmani-slavia-svoj-zimny-festival.htmlGurmáni slávia svoj zimný festival2017-01-23T16:49:47ZPiaty ročník Zimného festivalu jedál je už v plnom prúde. Po dvoch otváracích večerách v bratislavskej reštaurácii Cubes a košickom Baránku si až do polovice februára 2017 môžu milovníci rôznych dobrôt vyberať z ponuky takmer 40 reštaurácií vo všetkých krajoch Slovenska.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20440593/tradicne-cipkarsko-z-brusna-si-vychutnate-pocas-celeho-roka.htmlTradičné Čipkárskô z Brusna si vychutnáte počas celého roka2017-01-23T15:21:30ZTypické jedlo našich predkov, pochádzajúce priamo zo stredoslovenského regiónu, si môžete dopriať v reštaurácii hotela Brusno po celý rok.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20431828/zimny-festival-jedla-2017-exkluzivny-gurmansky-zazitok-pre-kazdeho.htmlZimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého2017-01-12T16:40:44ZMilovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piatykrát.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20411075/restauracia-sluk-v-rusovciach-slovenska-tradicia-s-modernym-lookom.htmlReštaurácia SĽUK v Rusovciach: slovenská tradícia s moderným "lookom"2016-12-15T14:46:47ZJe to pojem, značka vychýrená na Slovensku i vo svete. SĽUK. A na mieste, kde sa rodí tá úchvatná umelecká podoba ľudových tancov i piesní, sa rodia aj moderné jedlá. Pozývame vás do Rusoviec, kde sídli okrem divadla aj Reštaurácia SĽUK.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20387200/sladkovia-spojili-chute-siestich-druhov-chmelu.htmlSládkovia spojili chute šiestich druhov chmeľu2016-11-18T12:10:17ZPre nevšedné chuťové zážitky nemusia milovníci pivných špeciálov ďaleko cestovať, stačí navštíviť prevádzku zapojenú do programu Voľba sládkov. V novembri na nich čaká unikátny svetlý ležiak s plnou horkou chuťou a výraznou chmeľovou arómou, vyrobený zo šiestich druhov chmeľu v pivovare Radegast.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20351758/kacaci-pochod-v-restauracii-human.htmlKačací pochod v reštaurácii HU:MAN2016-10-13T20:45:26ZExecutive chef reštaurácie HU:MAN Ľubomír Herko vás pozýva zažiť neopakovateľnú atmosféru kačacích hodovhttps://magazin-restauracie.sme.sk/c/20288379/zaujima-vas-moderna-gastronomia-mame-pre-vas-tip.htmlZaujíma vás moderná gastronómia? Máme pre vás tip2016-10-03T14:28:32ZInšpiratívne spoločenské priestory Refinery Gallery v bratislavskom Vlčom hrdle zažijú 17. októbra gurmánske hody. Ozajstné i slovné. Na 3. ročníku medzinárodného odborného HoReCa sympózia GASTRONOMY SLOVAKIA sa naživo predstavia viacerí michelinovskí, ale aj ďalší prestížni šéfkuchári z celej Európy.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20264181/uz-mozno-ochutnat-novu-stovku-najlepsich-slovenskych-vin.htmlUž možno ochutnať novú stovku najlepších slovenských vín2016-09-06T12:31:31ZTo najlepšie zo slovenských pivníc môžu Slováci i zahraniční hostia už niekoľko rokov testovať v Národnom salóne vín SR. Ako chutí reprezentačná stovka pre ďalší ročník sa možno zistiť od 6. septembra 2016.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20239898/slavia-pozyva-oslavovat-kazdy-den.htmlSlávia pozýva oslavovať každý deň2016-08-12T15:58:03ZKeby ste sa sprievodcu Košicami opýtali, ktoré miesto v meste dýcha secesiou, odpovedal by jednoznačne. Slávia.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20204509/leto-v-hoteli-zochova-chata.htmlLETO V HOTELI ZOCHOVA CHATA****2016-06-30T15:10:35Z30. jún, 2016 Modra: Hotel Zochova chata **** je len na skok od Bratislavy a predsa sa nachádza v srdci zelených Malých Karpát. Okrem príjemného oddychu od horúčavy veľkomesta ponúka počas leta aj množstvo kultúrnych a gastronomických aktivít.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20187744/gino-park-palace-rozpravkovo-byvat-kralovsky-jest.htmlHotel Gino Park Palace – rozprávkovo bývať, kráľovsky jesť2016-06-10T15:46:30ZHotel Gino Park Palace – Kaštieľ Orlové v mestskej časti Orlové v Považskej Bystrici je výsledkom citlivej dvojročnej prestavby pod dohľadom pamiatkového úradu. Je symbolom luxusu, ušľachtilosti, vyberaného vkusu a pokoja plynúceho nad časom. Láka aj gurmánov.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20171093/bratislavsky-simply-fresh-restaurant-jednoducho-cerstvost.htmlBratislavský Simply Fresh Restaurant: jednoducho čerstvosť2016-05-23T14:03:23ZPrechádzaním jednou z najdlhších bratislavských ulíc – Grösslingovou, vás zrejme upúta novogotický obytný dom. Za povšimnutie však stojí aj reštaurácia v jeho podzemných priestoroch – Simply Fresh Restaurant.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20168319/slovenska-pivna-korunka-2016.htmlSLOVENSKÁ PIVNÁ KORUNKA 20162016-05-19T15:21:27ZPočas prvého májového týždňa sa v Bratislave už po desiaty raz stretli odborné degustačné komisie prestížnej súťaže Slovenská pivná korunka, aby posúdili kvalitu slovenských pív.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20127915/pivovary-topvar-maju-za-sebou-uspesny-rok.htmlPivovary Topvar majú za sebou úspešný rok2016-03-30T14:44:37ZPivný trh na Slovensku po rokoch stagnácie zaznamenal v roku 2015 rast. Posilnil sa záujem spotrebiteľov o ležiaky, pokračovala obľuba prémiových značiek pív a nárast spotreby zaznamenalo aj nealkoholické pivo. Uplynulý rok sa pre Pivovary Topvar zároveň niesol v znamení inovácií a noviniek, či už sa to týka úspešného uvedenia novej kategórie cider alebo prinášania pivných špeciálov a limitovaných edícií.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20111609/hviezdy-gastronomickeho-neba-na-jednom-mieste.htmlHviezdy gastronomického neba na jednom mieste2016-03-07T09:20:54ZŠéfkuchári špičkových reštaurácií sú ľudia zaneprázdnení – tých slovenských nevynímajúc. Ako povedal jeden z nich, ak by zrátal všetky hodiny, ktoré v kuchyni strávil, tak by mal nárok na dôchodok už pred štyridsiatkou.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/20108601/certifikat-someliera.htmlCERTIFIKÁT SOMELIERA2016-03-03T16:39:10ZAsociácia somelierov Slovenskej republiky, člen ASI – Association de la Sommellerie Internationale Vás srdečne pozýva na profesionálny someliersky kurz pre somelierov pre odbornú i laickú verejnosť.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/8134296/laska-a-dobre-jedlo-to-skvele-spolu-pasuje.htmlLáska a dobré jedlo. To skvele spolu pasuje2016-02-09T11:39:11ZPríslovím, že láska ide cez žalúdok sa riadia najmä ženy, ktoré sa v kuchyni pri príprave jedál pohybujú s bravúrou. Dnešné časy nás však posielajú do reštaurácií, kde sa to dá zvládnuť oveľa pohodlnejšie a nemenej slávnostne.https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7888496/leto-v-hoteli-zochova-chata.htmlLeto v hoteli Zochova chata ****2015-06-30T15:16:24ZHotel Zochova chata **** ponúka počas letnej sezóny opäť bohatý program. Návštevníci hotela sa môžu tešiť na vynovený exteriér Wellness a Spa centra, novú ponuku air masáží v exteriéri, letné koncerty či gastronomické špeciality. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7868896/gurman-fest-bude-rozvoniavat-na-zavodisku.htmlGurmán Fest bude rozvoniavať na závodisku2015-06-19T14:37:28ZOd piatku do nedele 19.- 21. júna mnohí opäť zrušia domáce varenie a vyberú sa do areálu petržalského Závodiska. Tam svoje ochutnávkové menu prestrie 26 vybraných slovenských reštaurácií, variť bude 68 šéfkuchárov z deviatich krajín. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7825368/prirodne-autenticke-a-remeselne-vina-v-bratislavskej-starej-trznici.htmlPrírodné, autentické a remeselné vína v bratislavskej Starej tržnici2015-05-26T12:33:42ZVíno poznáme už asi osem tisíc rokov a obľúbeným nápojom je dodnes. Jednému chutí také, inému onaké. Dnešné vína sú naozaj rozmanité. Ako chutia prirodzené remeselné vína robené tradičnými postupmi?https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7504840/vychutnajte-si-najlepsie-pivo-na-svete.htmlVychutnajte si najlepšie pivo na svete.2014-11-20T13:36:01ZZnačka Krušovice triumfovala víťazstvom na prestížnej svetovej súťaži World Beer Awards (WBA), ktorá sa už tradične koná každoročne na jeseň vo Veľkej Británii za účasti odborníkov z celého sveta. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7492299/kuchyna-hotela-zochova-chata-sobas-tradicie-s-modernou.htmlKuchyňa Hotela Zochova chata – sobáš tradície s modernou2014-11-13T13:29:44ZUž viac ako 80 rokov je Zochova chata v Malých Karpatoch populárnym výletným miestom, a to nielen pre Bratislavčanov. Po rokoch útlmu je opäť v svojej plnej, ba ešte lepšej kondícii. Aj zásluhou skvelej kuchyne. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7463778/vychutnajste-si-thajsko-s-prichutou-michelinu.htmlVychutnajste si Thajsko s príchuťou Michelinu!2014-10-28T16:36:36ZAk ste dostali neodolateľnú chuť na najvyššiu úroveň thajskej gastronómie a nechce sa vám opustiť Európu, máte dve možnosti - buď navštívite michelinovskú reštauráciu Kiin Kiin v Kodani. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7452367/fou-zoo-pripravilo-jesen-na-rozne-sposoby.htmlFOU ZOO pripravilo jeseň na rôzne spôsoby.2014-10-22T11:58:43ZViete ako chutí tohtoročná jeseň v podaní najlepšej reštaurácie na Slovensku? Keďže sezónnosť patrí k dobrým mravom slušnej reštaurácie, vo FOU ZOO obmenili ponuku a ľahké letné delikatesy vystriedali zaujimavé kulinárske počiny, vhodné do chladnejšieho ohttps://magazin-restauracie.sme.sk/c/7444156/reduta-ponukne-husacinu-v-modernom-sate.htmlReduta ponúkne husacinu v modernom šate2014-10-17T12:38:03ZPečená hus patrí v našich krajinách medzi jedlá, ktoré patria k jeseni. Aj preto Šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Reduta Marek Ort prichystal pre hostí klasické i moderné husacie jedlá. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7427302/mesiac-japonskej-kultury-vo-fou-zoo.htmlMesiac japonskej kultúry vo FOU ZOO.2014-10-08T12:03:34ZUž nemusíte raňajkovať stres! Mesiac japonskej kultúry chutí najlepšie ráno, vo FOU ZOO. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7378534/vernisaz-na-ktorej-sa-budete-olizovat.htmlVernisáž, na ktorej sa budete olizovať2014-09-11T13:28:38ZFOU ZOO prichádza s netradičnou exhibíciou: Jeseň sa nezadržateľne blíži, ale letné slnko nájdeme uchované v čerstvej úrode. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7311489/palatin-v-bytci-historia-podporena-dobrym-jedlom.htmlPalatín v Bytči – história podporená dobrým jedlom2014-07-31T15:31:09ZNavštíviť mesto Bytča na Považí sa určite oplatí. Nielen tým, ktorí chcú spoznať a obdivovať jeho históriu, ale aj tým, ktorí sa chcú chutne a kvalitne najesť. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7265373/farmer-area-kapusany-zdravie-z-biofarmy-na-vychode.htmlFarmer Area Kapušany – zdravie z biofarmy na východe2014-07-02T14:28:50ZPred jedenástimi rokmi začala Ovčia farma Proč na východe Slovenska s chovom zvierat v ekologických podmienkach, teda bez chémie. Postupne vznikol z toho zaujímavý biobiznis vrátane reštaurácie a ubytovania. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7233854/artemis-lovi-navstevnikov-kysuc-na-dobre-jedlo.htmlArtemis loví návštevníkov Kysúc na dobré jedlo2014-06-11T14:30:35ZKeď sa Marcel Mikovčák rozhodol v máji 1998 otvoriť reštauráciu Artemis, chcel predovšetkým vyplniť medzeru chýbajúcich gastronomických služieb v meste Turzovka a jeho širšom okolí. Je zameraná na tradičnú slovenskú, ale i medzinárodnú kuchyňu. (Inzerciahttps://magazin-restauracie.sme.sk/c/7215982/do-bratislavy-opat-zavitaju-najlepsi-svetovi-kuchari.htmlDo Bratislavy opäť zavítajú najlepší svetoví kuchári2014-05-26T17:15:54ZViete kde môžete na jednom mieste ochutnať tradičnú japonskú aj taliansku kuchyňu a k tomu ešte aj gastronomické lahôdky zo Srí Lanky? Na Gurmán feste v Bratislave!https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7210500/oravska-villa-helia-ponuka-jedinecne-speciality-z-topinamburov.htmlOravská Villa Helia ponúka jedinečné špeciality z topinamburov2014-05-21T16:11:13ZKeď v roku 2011 otvárali penzión Villa Helia v srdci Oravy, dali si jeho majitelia – rodina Smolkovcov, za cieľ poskytovať hosťom nadštandardné služby. Okrem luxusu a relaxu v bezprostrednej blízkosti prírody aj racionálnu výživu. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7200715/banska-bystrica-bude-opat-miestom-najvacsej-grilovacky-pod-holym-nebom.htmlBanská Bystrica bude opäť miestom najväčšej grilovačky pod holým nebom2014-05-13T13:58:18ZBlíži sa jediný gastrofestival na Slovensku zameraný na grilovanie. Dva dni 16. – 17. mája 2014 budú takpovediac štartom letnej grilovacej sezóny na Slovensku. Miestom konania bude Banská Bystrica. (Inzercia)https://magazin-restauracie.sme.sk/c/7173027/kam-na-vynimocne-steaky-do-novootvoreneho-d-steakhousu.htmlKam na výnimočné steaky? Do novootvoreného D.Steakhousu2014-04-16T13:13:25ZSlováci obľubujú steaky. Pravdaže, tie dobré. Ak chce niekto ochutnať nejaké výnimočné, namieri si na bratislavské Hviezdoslavovo námestie, do novootvoreného D. Steakhousu. (Inzercia)