SME
Nedeľa, 18. august, 2019 | Meniny má Elena, Helena
INZERCIA

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

(Zdroj: Caffe4U)

Pre kávičkárov je káva týmto všetkým a zároveň aj niečím viac. Túžba za poznaním všetkého, čo sa za jej prípravou skrýva, nás ženie stále vpred. A hoci sa výberovej káve úspešne venujeme už niekoľko rokov, stále nachádzame nové spôsoby, ako Vám priblížiť cestu zrnka čo najvernejšie.

Pražiareň v kaviarni

Pri začiatkoch „malej zašitej kaviarničky“ sa uvažovalo najmä o tom, ako prilákať ľudí, aby vstúpili do dvora mimo rušnej zóny a objavili tento priestor. Ako to však spraviť bez veľkých reklamných pútačov ukazujúcich na vchod do brány? Odpoveď znie: JEDNODUCHO. Prilákať ich vôňou praženej kávy!

Určite ste si to všimli na potulkách Obchodnou. Vieme, že rozvoniava naprieč celou ulicou a vždy hrdo hovoríme, že je to zámer. Nápad priniesť pražiace zariadenie priamo do prevádzky bol v tej dobe, pred treťou kávovou vlnou, niečo ako revolúcia. Navyše, od ostatných pražičiek na Slovensku sa táto líši aj tým, že celý proces môžeme vidieť na vlastné oči – ide totiž o tzv. elektrické fluidné pražiace zariadenie, ktoré kávu praží vháňaným horúcim vzduchom a tak vie dôkladne upražiť približne 1 kilogram zeleného zrna. Spolu s unikátnym, manuálnym espresso kávovarom mali priblížiť prípravu kávy čo najbližšie a najvernejšie priamo k zákazníkom.

Káva chutí! A čo ďalej?

Na to, aby sme sa vedeli odlíšiť od iných kaviarní, je potrebné stanoviť si priority. Pre nás sú to:

  • kvalita: vybrať si kvalitný zber a ukázať zákazníkom, že výberová káva nemusí stáť celý majetok, to je náš dlhodobý cieľ. I keď táto cesta, nie je zrovna najľahšia
  • človečina: tam to celé začína, tam to celé končí. Naša káva je s láskou pripravovaná ľuďmi pre ľudí. Baristi, ktorí pripravujú kávu každý deň a predávajú túto filozofiu ďalej, dennodenne dokazujú, že je to tá správna cesta.
  • tajná prísada: rovnako ako šéfkuchárove tajomstvo si pražiace receptúry necháme pre seba aj my. Prezradíme len toľko, že osobitý prístup a osobitosť kaviarne je to, na čom si necháme najviac záležať.

Posúvame svoje hranice každý jeden deň

Vďaka nesporne pozitívnej odozve štamgastov začala byť jedna prevádzka Caffe4U málo a naša klientela (a postupne aj my) začala čoraz viac bažiť po pestrejšej ponuke a prekvapivých novinkách. A tak sa zrodilo Kafíčko. Rozrástli sme sa o ďalšiu kaviareň a otvorili sa nám nové dvere možností. Chceli sme začať prinášať ľuďom niečo iné ako v pražiarni. Našou predstavou bolo vytvoriť útulne a pohodové prostredie tak, aby sa tam každý cítil dobre a našiel si svoje obľúbené miesto na sedenie. Či sa nám to podarilo, to musíte posúdiť sami.

Doobeda si môžete prísť vychutnať znamenitý filter, po práci na pohár vína a to rovno v dvoch Kafíčkach na Obchodnej alebo v Apollo BC II.

Aj napriek tomu, že majú Kafíčka mierne odlišnú, širšiu ponuku, stále sme to my – jedna veľká rodina. Tieto priestory je možné si aj prenajať, či už s cateringom alebo bez, doniesť si prácu a pripojiť sa na wifi, alebo len tak posedieť večer s kamošmi pri pive či vínku.

Kombináciou príjemnej atmosféry a ústretového prístupu spolu vytvárame miesto, kde si každý príde na svoje. Nájdite nás na Facebooku a Instagrame!

Téma: Káva


Hlavné správy zo Sme.sk

Môžu kamenné veže poprieť gravitáciu? Z fenoménu sa stáva pohroma

Úchvatné vizuálne divadlo devastuje národné parky.

Stonebalancing v podaní Rudolfa „Waypu“ Nováka.
Ilustračná fotografia.
Autorská strana Evy Borušovičovej

Niekedy sú tradície predkov poriadne na prd

Ešte stále je leto, čas dlhých stolov vyložených na dvore.

Ilustračné fot.