SME
Pondelok, 20. január, 2020 | Meniny má Dalibor
INZERCIA

Je výberová káva vždy zárukou úspechu?

Káva je rituál, láska, závislosť, náboženstvo a zodpovednosť. Tieto hodnoty určite zdieľa každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o tento všeliek.

(Zdroj: Caffe4U)

Pre kávičkárov je káva týmto všetkým a zároveň aj niečím viac. Túžba za poznaním všetkého, čo sa za jej prípravou skrýva, nás ženie stále vpred. A hoci sa výberovej káve úspešne venujeme už niekoľko rokov, stále nachádzame nové spôsoby, ako Vám priblížiť cestu zrnka čo najvernejšie.

Pražiareň v kaviarni

Pri začiatkoch „malej zašitej kaviarničky“ sa uvažovalo najmä o tom, ako prilákať ľudí, aby vstúpili do dvora mimo rušnej zóny a objavili tento priestor. Ako to však spraviť bez veľkých reklamných pútačov ukazujúcich na vchod do brány? Odpoveď znie: JEDNODUCHO. Prilákať ich vôňou praženej kávy!

Určite ste si to všimli na potulkách Obchodnou. Vieme, že rozvoniava naprieč celou ulicou a vždy hrdo hovoríme, že je to zámer. Nápad priniesť pražiace zariadenie priamo do prevádzky bol v tej dobe, pred treťou kávovou vlnou, niečo ako revolúcia. Navyše, od ostatných pražičiek na Slovensku sa táto líši aj tým, že celý proces môžeme vidieť na vlastné oči – ide totiž o tzv. elektrické fluidné pražiace zariadenie, ktoré kávu praží vháňaným horúcim vzduchom a tak vie dôkladne upražiť približne 1 kilogram zeleného zrna. Spolu s unikátnym, manuálnym espresso kávovarom mali priblížiť prípravu kávy čo najbližšie a najvernejšie priamo k zákazníkom.

Káva chutí! A čo ďalej?

Na to, aby sme sa vedeli odlíšiť od iných kaviarní, je potrebné stanoviť si priority. Pre nás sú to:

  • kvalita: vybrať si kvalitný zber a ukázať zákazníkom, že výberová káva nemusí stáť celý majetok, to je náš dlhodobý cieľ. I keď táto cesta, nie je zrovna najľahšia
  • človečina: tam to celé začína, tam to celé končí. Naša káva je s láskou pripravovaná ľuďmi pre ľudí. Baristi, ktorí pripravujú kávu každý deň a predávajú túto filozofiu ďalej, dennodenne dokazujú, že je to tá správna cesta.
  • tajná prísada: rovnako ako šéfkuchárove tajomstvo si pražiace receptúry necháme pre seba aj my. Prezradíme len toľko, že osobitý prístup a osobitosť kaviarne je to, na čom si necháme najviac záležať.

Posúvame svoje hranice každý jeden deň

Vďaka nesporne pozitívnej odozve štamgastov začala byť jedna prevádzka Caffe4U málo a naša klientela (a postupne aj my) začala čoraz viac bažiť po pestrejšej ponuke a prekvapivých novinkách. A tak sa zrodilo Kafíčko. Rozrástli sme sa o ďalšiu kaviareň a otvorili sa nám nové dvere možností. Chceli sme začať prinášať ľuďom niečo iné ako v pražiarni. Našou predstavou bolo vytvoriť útulne a pohodové prostredie tak, aby sa tam každý cítil dobre a našiel si svoje obľúbené miesto na sedenie. Či sa nám to podarilo, to musíte posúdiť sami.

Doobeda si môžete prísť vychutnať znamenitý filter, po práci na pohár vína a to rovno v dvoch Kafíčkach na Obchodnej alebo v Apollo BC II.

Aj napriek tomu, že majú Kafíčka mierne odlišnú, širšiu ponuku, stále sme to my – jedna veľká rodina. Tieto priestory je možné si aj prenajať, či už s cateringom alebo bez, doniesť si prácu a pripojiť sa na wifi, alebo len tak posedieť večer s kamošmi pri pive či vínku.

Kombináciou príjemnej atmosféry a ústretového prístupu spolu vytvárame miesto, kde si každý príde na svoje. Nájdite nás na Facebooku a Instagrame!

Téma: Káva


Hlavné správy zo Sme.sk

Andrej Tóth.
Cynická obluda

Robertova voľba

Prepustiť Trnku na slobodu, a vyzerať ešte viac ako mafia, Smeru nijako nepomôže. Ale tá druhá možnosť bola oveľa horšia.

Norbert Bödör.
Odborníci na umenie sa zhodli, že autorom obrazu je Gustav Klimt.

Neprehliadnite tiež

Pri ketodiéte sa vzdávate cukrov a ako hlavný zdroj energie slúži tuk.

Ako cez Vianoce nepribrať? Radia odborníčky na stravovanie

Veľký manuál, ako pristupovať k jedlu.

Dezerty pre zaneprázdnených, ktoré pripravíte do pol hodiny

Potrebujete rýchly sladký výtvor? Tu sú tipy.

Jednoduché Raffaello guľky
Ľadová čokoláda